A Telexnek adott interjút a pénzügyminiszter. 

Varga Mihály: elég időt hagytunk arra, hogy mindenki eldöntse, hogyan kívánja a vállalkozását működtetni

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A fideszes politikus, Magyarország pénzügyminisztere szerint a módosítással még az ellenzék nagy része is egyetértett, mert azt senki nem vonta kétségbe, hogy a kata szabályozásához hozzá kellett nyúlni.

"Azzal számolunk, hogy a mostani 455 ezer katás vállalkozónak több mint a kétharmada most már olyan szereplő, aki korábban valamilyen foglalkoztatási jogviszonyban, munkaviszonyban volt. Ezzel az ellenzék is egyetértett."

- mondta a lapnak Varga. 

„A parlament a szükséges döntést meghozta, szerintem hagytunk kellő felkészülési időt arra, hogy szeptemberig mindenki eldöntse, hogy hogyan kívánja a vállalkozását működtetni”

– tette hozzá a pénzügyminiszter.

"Én azt gondolom, hogy ez a helyzet senkinek nem volt jó, visszaélések tömegét indította el, és nem hiszem, hogy az az emberek igazságérzetével ne találkozott volna, hogy ha egy ápolónő, egy orvos vagy egy tanár tisztességesen megfizeti az adóterheit és járulékterheit a bérének, a jövedelmének, akkor ezt ne várhassuk el valamilyen szinten legalább egy vállalkozási formától."

- beszélte Varga. 

A Telex azzal kapcsolatban is kérdezte Vargát, hogy értesüléseik szerint a pénzügyminisztérium is készített egy javaslatot a kata módosítására, de abban sávosan emelték volna az adó mértékét.

A tárcavezető elismerte, hogy volt ilyen terv, de hozzátette, hogy április óta folyamatosan zajlottak az egyeztetések, ezért több javaslat is készült a módosításra.

A fideszes politikus állítása szerint több olyan fórumon is részt vett a módosítással kapcsolatban, ahol érdemi egyeztetés zajlott. „Én úgy érzem, hogy amit lehetett, megtettünk.”

Forrás: 24.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Elég időt? Év közben nem is lehetne adót módosítani, ez elég elemi szabály, még egy pénzügyministránsnak is tudnia kellene!...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
Elég időt? Év közben nem is lehetne adót módosítani, ez elég elemi szabály, még egy pénzügyministránsnak is tudnia kellene!...
justhpeter
Varga pontosan tudja, hogy ha szemétnek kell lenni a bársonyszékben való maradásért, akkor ő a világ legnagyobb szemete lesz. nem jól tudja. Már most is az.
kereső
Volt már egy cikk a témában, ahová ezt irtam:
Azért azt jó lenne tudni Mihály, hogy miért is szerepel a 2023-as költségvetésben a KATA adóbevétel soron 272 milliárd forint? És a viccház ezt igy szavazta meg. Lehet ezek után bármit is komolyan venni a ti költségvetési törvényetekből? Tényleg, kinek jutott eszébe éjszaka felriadva álmából ezt a statáriális megoldás?És , ne mond, hogy mindenkinek hagytatok elég időt- a nyár kellős közepén, amikor is még a könyvelő is azzal lesz elfoglalva, hogy ő milyen adózási módot válasszon- vagy abbahagyja-e, és különben is elmegy nyaralni. Szégyen vagy mihály- a szakma szégyene.
kereső
@sgl:Akkor hivhatom kupoldának is. Ez jobban tetszik? Amúgy a jövő évi költségvetési törvény, amit a maffia kormány segédei megszavaztak, nem tartalmazza a rezsicsökk csökkentését sem. Ezek kuncsorognak az uniónól "aggyá má pizecskét"- akik még a rezsin is immár nyiltan!! lopnak. És a qrvák, a kupoldában szórakozók mind búnsegédek ebben.
ómió
Mert, ugye - efftársilag bármennyire hihetetlen is - a kata előtt is volt élet!
balos
@szódó-ómió: Mielőtt kész lettél ,mi voltál?geci! Mi lett belőled?geci!Akkor mi változott?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.