Tarnai Richárd Pest Megyei kormánymegbízott, akit a parlament által megszavazott döntés értelmében mostantól főispánnak kell hívni a Mandinernek adott interjújában, arról beszélt, hogy "sokkal jobban tetszik neki, mint például az elvtárs". 

Pest vármegye főispánja szerint senki sem gondolhatja komolyan, hogy királyságot akarnak
Fotó: Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott (j) beszédet mond a tököli kormányablak átadásán 2022. március 7-én. Mellette Domokos Péter, kormányablakokért felelős miniszteri biztos. MTI/Illyés Tibor

Tarnai arról is beszélt, hogy Szent Istvántól a második világháború utáni évekig főispán volt a megnevezése annak a hivatalnak, amit visel – aztán elvtársra változtatták, most pedig

visszatérünk a történelmi hagyományokhoz, az eredeti megnevezéshez.

Arról is beszélt, hogy feladatai nem változnak, 

nem változnak sem a vármegye határai, sem címere, de nem változok én sem: sem az öltözködésem, sem a viselkedésem.

A változás lényegéről azt mondta:

Vissza a gyökerekhez, vissza az eredethez, vissza a természetes dolgokhoz.

Felidézte:

Emlékezzünk csak vissza, amikor 1990-ben megalakult az Antall-kormány, mekkora hisztéria volt abból, hogy a Szent Koronával ékesített magyar címer került vissza nemzeti jelképeink közé, noha józan ésszel mindenki azt mondta, hogy ez a normális. Emlékezzünk az akkori hangokra, amelyek szerint ez felesleges volt, vagy azokra, amelyek egyenesen micisapkának gúnyolták nemzeti ereklyénket!

Tarnai Richárd újabb párhuzamot idézett fel,

1990-ben is rögtön a királysággal riogattak, mint ma, de nem gondolhatja senki komolyan, hogy erre vonatkozó valós szándék felmerült volna bárkiben

– fogalmazott.

Forrás: 24, Mandiner

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
És egy valódi gróf véleménye erről: Gróf Esterházy Péter

Esterházy Péter, mintha csak a NER veséjébe látott volna, 2011-ben a következőket írta:
„Mondják, lesz vármegye. Lesz ispán is? De, kedveseim, ispánban én jobb vagyok. Szó szót követ. Mert ha ispán van, nincs mese, gróf is kell. Na és akkor én végre visszavonhatom a »Földet vissza nem veszek!«-et, és grófi előjogaimnál és főleg hajlamaimnál fogva elzavarok mindenkit hatfele korpára malacnak, mindenkit, ispánostul, hitvallásostul, és persze, ne tévedjünk, Lúdas Matyistul – hát a bánatba.

Ezzel az új szomorúsággal üdvözlöm herceg, őrgróf, gróf, báró és lófő (nem, Zsozsóka, ez nem egy csúnya szó) honfitársaimat, a többiek nem számítanak, servustok, kérlek: Répavár és Salátakatáng grófja, Petrezselyemvár, Hagymafok és Murokháza örökös ura, a szuverén Macskagyökér-Rend lovagkeresztese, az Arany Uborka-Rend nagykeresztese, valóságos belső és titkos satöbbi, stb., stb.
Tévedések elkerülése végett: vármegye, ispán, hitvallás, ennek így semmi köze a tradícióhoz vagy mondjuk a nemzet múltjának tiszteletéhez, ez csak dagály és fuszekli, olyan, mint az étlapon a tikmony, miközben a konyhában a mangalica-levespor az úr."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Baker
@csak úgy...: Jézus végtagokba kapta...
magyar1
Legközelebb már az őskori megszólítások jönnek, a törzsfőnök stb.
kereső
@Baker: Röhögnék is ,ha Hofi mondaná és csinálná.
evacica
Nem királyság talán em, de Orbán lehet hogy főméltóságú Kormányzó úr akar lenni! Bár milyen címet is adat magának marad az aki volt!
Sámannus
Az a baj, hogy a forint leértékeléséhez nem kell szavazni semmit. Ez jön magától mint az aprófoschás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.