Szijjártó elmondta, az ukrajnai béke mellett az Európát körülvevő térségek stabilitása is kiemelten fontos.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy nappal moszkvai tárgyalásai után annak az Iránnak a külügyminiszterével folytatott megbeszélést "az ukrajnai békéről", amely épp a minap támogatásáról biztosította Moszkvát a háborúban.

Az ukrajnai béke mellett az Európát körülvevő térségek stabilitásának megőrzése is kiemelten fontos Magyarország számára

- erről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter írt Facebook-oldalán pénteken, miután ismételten megbeszélést folytatott Hossein Amir Abdollahiannal, Irán külügyminiszterével.

A tárcavezető közölte: a világ ezen részén tapasztalható válságos helyzetek miatt Irán szerepe kezd átértékelődni, és az ország jelentősége nő. Ezt támasztják alá a nukleáris megállapodásról szóló tárgyalások, valamint az elmúlt napokban Teheránban megrendezett orosz-török-iráni csúcstalálkozó – tette hozzá.

Mint írta, a világnak ezen a részén komoly élelmezési és energiaellátási válsággal nézünk szembe, mindezek megoldásában Irán konstruktív szerepvállalása segítséget nyújthat. Magyarország támogatja a nukleáris együttműködés és az ukrajnai gabonaexport lehetővé tételéről szóló megbeszéléseket – fűzte hozzá.

Szijjártó Péter arról is beszámolt, hogy elmondta iráni kollégájának:

nekünk, mint szomszédos országnak, az Ukrajnában zajló háború nagyon rossz, mi békét akarunk, mert ha nem lesz hamar béke, akkor a háború következményei még tragikusabbak lesznek

Azt írta: az élelmezési válság több ázsiai, közel-keleti és afrikai térség stabilitását veszélyezteti, ezáltal súlyos migrációs nyomással fenyeget. Ezért nekünk az ukrajnai béke mellett az Európát körülvevő térségek stabilitásának megőrzése is kiemelten fontos – fogalmazott.

Kitért arra is, hogy Irán és Magyarország kétoldalú együttműködése az elmúlt időszakban sokat fejlődött, köszönhetően annak, hogy mintegy kétezer iráni hallgató tanul magyarországi egyetemeken.

Forrás: euronews.com, MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
@szódó-ómió: Na végre,kibúújt a szeg a szádból!A csadorral lepleznéd hovatartozásod!Kis eresz lakó!A szájer adta a tippet?
ómió
@balos: Ezt majd a "prájdotokon" vonaglásod közben óbégasd, bolsiék idiótája! Hátha "hitelesebb" lesz!
balos
@ómió: Ahol te vagy a dildók dilije ott semmi keresni valóm nincs!Veled ellentétben nem hiszek a politikusokban és a követőikben sem4A vallást meg olyan mankónak tartóm,amit a papok terjesztenek egymásközt!Szóval buzulj és a fideSSes nemzeth oda kerül ahova való:szemétdombra,veled és "barátaiddal" együtt!
ómió
@balos: Tudom! A te méltó helyed az elmeosztályon fektedben van! Annak is a munkásőr tagozatán! És tetübolSSi létedre - mivel már oda is kerültél, ahova való vagy - ehhez már külön "buzulnod" se kell, pláne, ha a prájdotokon már eléggé "ki is buzultad" magad, az aberró "tezsvíreiddel" együtt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.