Novák Katalin nem ért egyet az Alaptörvény módosításával, mégis szentesítette azt, ám az elvtelenség ritkán érhető tetten ilyen nyíltan, még a Fideszben is.

Szintet lépett a fideszes elvtelenség: Novák Katalin ismét vérlázító kijelentést tett, majd aláírt

Kedden az Országgyűlés elfogadta a „gránitszilárdságú” Alaptörvény tizenegyedik módosítását. Ez az az átírás, amely magában foglalja a megyék vármegyékké alakítását, valamint az önkormányzati és az EP-választások egy időben való megtartását, és persze jönnek az ispánok is.

Mint az előző tízet, úgy a mostani módosítást is a mindenkori államfőnek kellett jóváhagynia.

Persze aki követi Novák vagy Áder ténykedését annak nem volt kérdés, hogy aláírja de az indoklás minden eddiginél vérlázítóbb, elkeserítőbb a demokrácia szempontjából. És megmutatja azt, hogy mennyire elszakadtak saját elveiktől a kormánypárti politikusok. Ugyanis kijelentette, hogy 

 az Alaptörvény a jogrendszer alapja és mércéje, értékmérő szerepét pedig akkor tudja maradéktalanul betölteni, ha nincs kitéve folytonos változtatásoknak.

- azaz ő nem változtatna rajta, de megjegyezte:

van, hogy mégis szükség van az átírásra, például háború esetén.

Bejegyzésében elmondta azt is, hogy alkotmányos kötelezettségének tett eleget, amikor tegnap az Alaptörvény tizenegyedik módosítását aláírta.

Két lehetőség merül fel, vagy Magyarország államfőjének alkotmányos kötelezettsége mindent aláírni, ami az asztalára kerül, vagy az, hogy nem véletlenül kapta meg a milliárdos támogatást a hivatala.

Bármi is a válasz, a lényeg az, hogy aláírta, és nem is nagyon tehetett volna mást, hiszen az Alaptörvény-módosítást az országgyűlésnek visszaküldeni nem lehet, és az Ab-hoz is csak eljárási hibák esetén fordulhat.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
novakkatalin nem azért lett odarakva, ahova, hogy okvetlenkedjen, hanem azért, hogy aláírjon havi 5 millaert. Ezzel jobb, ha megbékél, a lelkiismeretet (ha meg van) pedig berakja a fiokba.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
A legaljának is lehet még alja!Lásd az új punci-manci közrö-hejes állomás főnöknőt!
ómió
Az "elv", bizony, hiányzik belőle! Ezért nem efftárs!
Apfelbaum
Köszönöm annak a sok tuliskolazott fideSSre szavazó féregnek,hogy kontroll nélkül, bármikor és bármit lenyomnak az emberek torkán és a szabad rablás lopás korszakra tették oda az X-hez,ez az ország elveszett,ha megdöglene orsós meg akkor is évtizedek kellenek mire vissza állna az alapszint...BDSKRVNYDT orsós és az összes fideszes
Yoda69
novakkatalin nem azért lett odarakva, ahova, hogy okvetlenkedjen, hanem azért, hogy aláírjon havi 5 millaert. Ezzel jobb, ha megbékél, a lelkiismeretet (ha meg van) pedig berakja a fiokba.
Baker
Háború dúl a szomszédban, tehát vármegyékre és főispánokra van szükség!
Mit nem lehet ezen érteni?
tothjani
Putyinnak kutyája van a kutyájának meg cicája, akkor mit is várunk az állatkerttől?
Béla333
Biztos rajta volt az "O.V.2022"-es feliratú, vagy a "Csak a Fidesz" feliratú fülbevalója is.
Elvégre így kell ezt a maffiózóknál...
Giovanni Alba
@Baker: ma, 09:43
Nem is értem, miért határvadászokat toboroznak, amikor lehetne egyből nemesi bandérium is, a nagyon előkelő (családfa szerint) honvédelmi miniszter zászlaja alatt.
Tényleg, miért mini, miért nem maxi-sztérium?
sgl
Hát nem semmi, hogy magyar történelem ezer évének legnagyobb gazembereinek hatalmi tébolyát élén egy pszihoipata elme és kleptomániás gazemberrel az élén pont megérem.
Ha én ezt 1x elmesélem a klubban!
Emmersson71
@Giovanni Alba: "Tényleg, miért mini, miért nem maxi-sztérium?"

Passzolni kell a mini-szterelnökhöz ;)
justhpeter
Novák Katalin ezt az egészet hamar elintézte. Két hónapja kezdett és mára elérte az utolérhetetlen gagyi szintet. 2010-óta már nem az a cél, hogy a nép egyszerű gyermeke felnézzen a köztársaság elnökére. Így vezetheti az országot egy köztörvényes csaló és egy gyügyü kézilány.
orsos vendel
szopo kata !!! elöször bemegy a "fönökhöz" leterdel es kesz...IRNI !!! es ö mindent megtesz !!!
Nessy
Neki ez a feladata! Gondolkodás nélkül aláírni! De legalább na akarná megmagyarázni, amit felesleges, anélkül is tudjuk! Hanem szólt volna, "bölcs" maradt volna!
magyar1
Ezek a köztársasági elnökök csak felesleges díszpintyek, Gönc is mindent aláírt, nincs hatalmuk, csak szeretnek utazni és a luxusban élni.
Pági
@justhpeter: majd mégis ő lesz a legnépszerűbb.
amortizáltok
kicsi libuskám hanyadjára módositottatok vele úri gusztustalanságaitok szájíze szerint ?? ugye a tizedik hát lassan elporlik akár ti .báb lettél paprikajancsi formátummal. Akkor mégis hátrafelé megyünk vedd már észre .amivel én nem értek egyet és mégis alá írom elfogadom az elvtelenséget.
namihami
Mi ebben a furcsa? Ha nem ilyen lenne, akkor nem is lehetne ott, ahol van! Ezért teszi, amit tesz! És persze a 4 millióért és a többi potyáért. És majd ha eljön a jólmegérdemelt nyugdíj, persze ezzel a 4 millával és a többi plusszal, akkor majd lehet élvezni a kisnyugdíjasok szűkös életét.
Annyiért gyorsan vastagodik a bőr és erős lesz a gyomor.
Mirabilis
@Yoda69: ma 09:42 És miért békél meg ezzel a magyar?
Puzsér a tüntetésen: „Itt és most is tízszer ennyien kéne lenni, és akkor el lehet hinni, hogy az emberek változást akarnak”
Igaza van
Németh István
Van aki a kelkáposztát nem szereti, van aki a tököt, stb. de megeszi, mert manapság visszatértünk oda, hogy nincs válogatás! Méghozzá nem is a magyar vezetés hibájából, hanem a világpolitika aljas adottságai végett! ÉS!!! igazából örüljünk, hogy nincs lövöldözés, és nem kell az óvóhelyre menni!
Mi a büdös rohadt kurva anyátoknak kell szemétkedni moslék rohadékok örüljetek, hogy nyugalom és a szar tüntetők ellenére rend van! Fingotok nincs, hogy mi a háború, vagy csak kicsiben > mi volt '56-ban! Minek keveritek a szart a gyurcsány-bajnai-soros fizet benneteket buzi gecik?
simi196666
Hofi Géza: " Pénzért ? Ne viccelj ! Szopok, nyalok, gombot varrok "
gina
OV szemét ribanca, hol a fülbevalód te aljas senki !!!
gina
@Németh István: Te szemét proli aljka kinek képzeled magad te kocsmatöltlék, szeinted nyugaton lőnek te agybeteg buzi , ilyen szemét rohadék seggnyaló szemetek miatt tartunk a legalja sötét középkorban, anyáddal irogass a véleményed senmkit nem érdekel brom !!!
Clavigo
@Clavigo: Az agya után ítélve ..
Horizont
@Németh István: A te büdös rohadt kurva anyádat te rohadék.
terlasz
@ómió: "Az "elv", bizony, hiányzik belőle! Ezért nem efftárs"
Pedig az egyik legefftársabb, mert különben nem lehetne aláíródroid a Sándor-palotában.
Gazella
Bólógató jancsikanéni. Pénzért mindent!!
Némbert már első pillanattól kezdve nem kezelik diplomataként a világban.
ómió
@terlasz: Ez az "aláíródroid" még Göncz efftársatok óta maradt meg benned!? Szinte "beégett"!? Azóta vagy disztingválóképtelen?
Clavigo
@ómió: Felébredtél te kretén ?
Yoda69
@Mirabilis: Hogy miert? Azert mert egy mulya birka nep vagyunk. Amikor elvettek 3 millio ember nyugdij megtakaritasat, es ezt mindenki tetlenul nezte, akkor en azt mondtam ezzel a neppel a barmit meg lehet csinalni. Es tessek: dalolva megyunk a tilo ala.
Puzsernak meg igaza van. A szolidaritas porcikaja is hianyzik a magyar nepbol. Miert nem all ki senki a KATA-sok mellett akiket megszivatott orban?
Peller Anikó
@Yoda69: Matól élesítették a kötelező beszolgáltatást a Tecsóban, gondolom akkor máshol is, ma csak a zöldségeken. Gondolom pár hét múlva jönnek és lesöprik a padlást.

Köszönjük a sok idiótának aki rájuk szavazott pár kiló krumpliért. Majd most már a krumpli is ingyen lesz nekik.
Peller Anikó
'Két lehetőség merül fel, vagy Magyarország államfőjének alkotmányos kötelezettsége mindent aláírni, ami az asztalára kerül, vagy az, hogy nem véletlenül kapta meg a milliárdos támogatást a hivatala.'

Bármit aláírok, amit elém tolnak. Katalin
Néro2
Ki ez a tyúk ? Ja fitymák valami izéje a nem létező köztársaságuk fabábúja. Egyébként meg közöm hozzá ? Ezekhez semmi.
Ember nem szarozza össze velük magát.
ómió
@Clavigo: Már megint önmagadat hazudnád másra, bolsiék fajkreténje!? Nem javul az állapotod?
JAJMÁR
Eddig is tudtuk, meg ő is tudja, hogy csak díszlet!
amortizáltok
@KisTehen: libsizni itt mindenki tud hát irnátok már ide ez a libsi mit takar mert én ezzel csak itt találkoztam mit jelöl konkrétan ha megtennétek ?
Németh István
Ha egy évvel ezelőtt tették volna a KATA rendcsinálást is későn lett volna! Gyorsan, viszonylag felkészületlenűl érte a csalókat akik a nyári flancolási pízet elvesztették! Rohadjanak meg a biciklis futárjaikkal együtt!
Yoda69
@Németh István: Te nagyon barom! A KATA-t a fideSS vezette be. Elotte volt az EVA, ami egy sokkal jobb rendszer volt.
A KATA-t azert hoztak letre hogy a fideSS alazsminasok keves adozassal tudjanak vallalkozni. Arra maga a fuhrer sem szamitott, hogy igy el fog terjedni a lakossak koreben.
Ketsegtelen, hogy valtoztatni kellett rajta, de nem ugy ahogy azt most megleptek.
Németh István
@Yoda69: Sajnos az emlékezet kiesést én nem pótolhatom, miként azt az ismeretet sem, hogy a mindenkori kormánynak a dolga szabályoznia nemzeti bevétel csapjait! A KATA jó és jó volt te ÖKÖR, csak olyan sok kiskaput nyitottak, hogy az már az államháztartás rovására ment! A sürgős átrendezést pedig a moslék baloldal folyamatos betartásai mellett a jelen háborús viszonyok is indokolták! Az hogy elterjedt a lakosság körében az annak köszönhető, hogy többen is megtalálták benne az anyagi érdekeltségeiket mint kellett volna Te fő-vezér ÖKÖR, de mondhatom MARHA, te magad indokolod a kormány lépését ami végtére egy bizonyos rétegnek valójában kedvező volt és az is marad, de csak a tisztességeseknek!
Gyurka80
@amortizáltok: Nem tudod mi a libsi? Akkor NE foglalkozz politikával és ne írj ide.
amortizáltok
@Gyurka80: kuss buta buksi szabad ám a szólás, kicsi vagy hogy elhallgattass és ennyivel érd be!
Gyurka80
@amortizáltok: Le vagy amortizálva!
Németh István
Az az igazság, ha lojálisan néznénk a történéseket akkor beláthatóvá válna a kormány SOS intézkedése, mert a gatyaszíjon NEM A HAZAI OKOK VÉGETT de húzni kell! Ezért történik az extraprofit beszedése is! Na most az extra profit be áll ám a KATA-pajtik körében is - persze tudni kell kikről beszélünk!
amortizáltok
@Gyurka80: anyád barma a selejt azaz keresd meg ki az
amortizáltok
@Németh István: lehet hogy közgazdászokkal egyűtt kártyázol de ez tökre pirosat tenni baromság ám fingod nincs miket okádsz ide
Gyurka80
@amortizáltok: A tiedé, talán tudod ki az!
amortizáltok
@Gyurka80: na miért lett pénzkifizető lerakat az elnőkasszonyka hivatala Nézz utána aztán reklamálj!dől kifelé a közpénz mert ? ügyvédeknelk tanácsadóknak napi/ 58 millió a dadogós tahónak palkocics hivatalának hát kissé drága de nem nekik nekünk. a semmire ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.