A rezsicsökkentés csökkentése ellenére is arról beszélt a rezsibiztos, hogy a fideszes kormánynak továbbra is fontos a rezsicsökkentés.

A magyar kormány számára továbbra is a legfontosabb a rezsicsökkentés megőrzése – szögezte le a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában az MTI híre szerint.

Németh Szilárd a rezsicsökkentés megvédéséről beszélve is baloldalazott egyet

Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos sajtótájékoztatót tart a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban, az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 21-én. Németh Szilárd elmondta: a rezsicsökkentés egész Európában egyedülálló intézmény, amely a magyar családokat védi az energiaválságtól, és a jövőben is fennmarad.

Fotó, címlapkép: MTI/Veres Nándor

Németh Szilárd felhívta a figyelmet arra, hogy az elhúzódó háborús válsághelyzet, az elszabadult infláció, a megszakadó ellátási láncok és az Európát sújtó "brutális" energiaválság közepette kell megőriznie a magyar kormánynak a rezsicsökkentést.

Az áram- és a gázfogyasztás tekintetében viszont tenniük kellett egy lépést, de itt is – mint kiemelte – fennmarad a rezsicsökkentett ár. A villanyért 2523 kilowattóra éves fogyasztásig 1 kilowatt/óra áramot 36 forintért kapnak a magyar emberek. E fölött 70 forint 10 fillér az áramfogyasztás ára – ismertette az árakat a kormánybiztos, megjegyezve: ha a baloldal által javasolt piaci mechanizmus lenne érvényes, akkor 268 forint felett lenne az áram ára.

A kormánybiztos arra is felhívta a figyelmet, hogy a csökkenetett árat azért tudják biztosítani, mert működik a Paksi Atomerőmű, amely nagyon olcsón és biztonságosan biztosítja a villamos energiát a magyar lakosság számára. Ha pedig már Paks-2 is meglenne, még kedvezőbb áron lehetne biztosítani az áramot a magyar emberek számára – emelte ki.

A gázfogyasztás tekintetében viszont – mint Németh Szilárd elmondta – nem tudtak ekkora kedvezményt tartani, de itt is megőrizték a rezsicsökkentést. Itt az átlagfogyasztásig 102 forint a köbméterenkénti ár. Az átlagfogyasztás felett 747 forint a gáz köbéméterenkénti ára, miközben a valós, piaci ár 1020 forint lenne köbméterenként.

Németh Szilárd azt mondta: a magyar gáztározók feltöltöttsége meghaladja az európai átlagot és a magyar kormány – köztük Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is – azon dolgozik, hogy a magyar lakosság energiaellátása biztosított legyen.

Forrás: mti.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Ekkora hadovát, akkor amikor a Paksi Erőmű 20,10-ért állííítja elő a villamosenergit, amelyről Holoda Attilla az egyet hozzáértő szerint:
.
----Holoda Attila: Indokolatlanul magas energiaárakkal számol a kormány
index.hu/gazdasag/2022/07/19/magas-energiaarak-tozsdei-ar-holoda-attila/
.
(…) „””Holoda Attila azt is elmondta, a hazai áramfogyasztás közel felét fedezi a paksi atomerőmű, amely nagyon olcsón,

10,5 forint/kilowattóra áron termel, a többi pedig import.
..
A gáznál már más a helyzet, ott minimális a hazai kitermelés, így a felhasználás körülbelül 98 százalékát importból oldják meg. Az import árát azért nem lehet tudni, mert a 15 évre megkötött orosz–magyar gázszerződés tartalma titok.” """(…
.
???)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nejlontacskó
Azt mondja ez a vadbarom, hogy, ha pedig már Paks-2 is meglenne, még kedvezőbb áron lehetne biztosítani az áramot a magyar emberek számára.
Ezt készségesen el is hinnénk, ha nyilvános lenne a Paks-2 szerződése, de ugye, nem az, sőt!
Emmersson71
Na..megint böffentett valamit Mr Testzsírszázalék?
tudode
Ekkora hadovát, akkor amikor a Paksi Erőmű 20,10-ért állííítja elő a villamosenergit, amelyről Holoda Attilla az egyet hozzáértő szerint:
.
----Holoda Attila: Indokolatlanul magas energiaárakkal számol a kormány
index.hu/gazdasag/2022/07/19/magas-energiaarak-tozsdei-ar-holoda-attila/
.
(…) „””Holoda Attila azt is elmondta, a hazai áramfogyasztás közel felét fedezi a paksi atomerőmű, amely nagyon olcsón,

10,5 forint/kilowattóra áron termel, a többi pedig import.
..
A gáznál már más a helyzet, ott minimális a hazai kitermelés, így a felhasználás körülbelül 98 százalékát importból oldják meg. Az import árát azért nem lehet tudni, mert a 15 évre megkötött orosz–magyar gázszerződés tartalma titok.” """(…
.
???)
csak úgy....
ezen a faxin már kívülröl látszik,hogy milyen belülröl..
csak úgy....
@Maccska: vesd össze az akkori és a mostani (titkosított) költségeket! :)
balos
@Maccska: Te ilyen "okos" vagy?Mikor is épült?Akkor még hol volt az "üvegzsebűfideSSesmaffia"?Náluk a tervezés is annyiba kerül,mint 1 új kórház,és akkor még a gyerek külföldi egyeteme még nincs is benne!A felesége nevén több föld van,mint a Mátyás királyén!Pedig akkor még nagy-on Magyarország volt!ök mernek nagyot lopni,amiről mi csak álmodni sem ner-ünk!
Nessy
Úgy mellékese 2010 előtt pl. évi 1200m3 gázfogyasztás u-n. "szociális gáz" volt, és fölötte sávosan lett több. Akkoriban még "mi" 1300 m3 gázt fogyasztva nem volt magas a számlánk.
ómió
És, ugye, nem is Maki efftárs volt az azt "népbutításnak" nevező "efftársi fenomén"!? Tényleg! Ezt kire kell hazudnunk!?
Yoda69
Ahogy fogy a rezsicsokkentes, ugy hizik a rezsiszilard.
nejlontacskó
@Maccska: a titkosítás révén, nem tudhatjuk, hogy a Paks-2 mennyire lenne előnyös, vagy éppen hátrányos Magyarország számára.
Feltételezem, hogy inkább hátrányos mert, ha annyira a javunkra válna, ezt harsogná minden kormányközeli médium.
De ehelyett, maradt a Gyurcsány, Soros, migráns, buzi narratíva.
C_3PO
@tudode: Én már 5 Ft / KWh-t is hallottam!!!
csak úgy....
@Maccska: és mi lesz akkor,ha elkészült 5-6 éven belül de a duna vízhozama miatt nem lesz hütésük? a folyók -tavak egyre jobban apadnak,persze nektek a klímamakatasztrófa egy lipsi hazúgság..
Nessy
Minden "nézőpont" kérdése! Egy milliós, vagy legalább nettó félmilliós jövedelemmel kevésbé okoz gondot a plusz piaci rezsi, a két számjegyű infláció! De egy átlag keresetű családnak, egy 100 ezer Ft/hó körüli nyugdíjasnak, különösen ha egyedül van, már igen! Az alatt meg már egyre nagyobb a gond.
Ezt nem igazán lehet a 'Gyurcsány,Soros,Brüsszel" gyűlölet szöveggel megoldani! Igaz, a híveknek ez megnyugtató!
CsipkeRózsa
Kár túlragozni a rezsicsökkentést, hiszen rezsiemelés volt. A gáz árát a hétszeresére emelték, az áram árát is felfelé lökték nagy lépéssel.

Ráadásul, úgy vezetik be az új árazást, hogy a nyári és a téli hónapokat külön-külön állapítják meg, tehát nem az eddig megszokott éves fogyasztást veszik figyelembe. Ezzel megszüntették azt a megszokott mérést, hogy a nyári hónapok kisebb fogyasztása a téli hónapok kiugró fogyasztását kiegyenlítse.

A nyári kis fogyasztást külön átlagtól való eltéréssel nézve, ott is fizetnünk kell az adott hónapra számított eltérést.
balos
@csaccska:Pont te beszélsz aki a lapos földön él még mindig! Ez a különbség a fideSSes és az Ember között!Arról,hogy hány magyar ember tanul a fideSS miatt külföldön netán életvitelszerüen ott is él nem nyítnék vitát,mikor az országban képes magát "királyként " mutogatni,de a tek nélkül 1 lépést sem mer tenni!Szóval maradj a geciék mellett és nem lesz nagyobb bajod mint ami már van!
surdilloFUJT
@Nessy: A sok bégető fidessnyalonc,majd akkor szembesül,hogy piszkosul át lett verve,ha megkapja az emelt számláit!!!
kisfalud
Ez a hájfejű még nem tudja, hogy a baloldal nyerte a választást? Hogy honnan tudom? A felcsúti középpályás támadó mondta, ha a baloldal nyer, eltörlik a rezsicsökkentést, és felemelik az adókat!
evacica
@Nessy: Nem véletlen emelet Orbán szolgáinak bérét így fedezhetik a rezsicsökkentésből adódó többlet kadást! Ez a hájfejű kihízott szolga, bár a többi is nagyjából ilyen, meg osztja az észt! Gondolom nem a minimálbérből ilyen túltápláltak az Orbán kormány tagjai és Orbán!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.