Vasárnap reggel még a déli országrészben lehetnek zivatarok, délután nagyobb eséllyel északkeleten és keleten lehet csapadék, de emellett 30 és 36 °C között lesz a nappali hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap az érkezett hidegfront szakadozott felhőzete kelet felé vonul, mögötte kisüt a nap, de gomolyfelhők is képződnek.

Zivatarokkal és hőséggel zár a hét

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az előrejelzés szerint a hőség maradni fog vasárnap is, de reggel, délelőtt főként a déli, délkeleti országrészben várhatók zivatarok, melyek fokozatosan gyengülhetnek, visszaszorulhatnak. Ezt követően a déli, délutáni órákban északkeleten, keleten, eleinte jobb eséllyel a Mátra, Bükk, majd főként Hajdú-Biharban, Nagykunság, Békés térségekben várható elszórt zivatarok kialakulása. Zivatarban helyenként 50-70 km/h-s szél valószínű, egy-egy helyen jégeső is előfordulhat. Estére, késő estére várhatóan a Tiszántúlon is mindenhol megszűnhet a csapadék. Az északi, északnyugati szelet több helyen erős, zivatar környezetében viharos lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 fok között várható. Késő estére 21 és 27 fok közé hűl le a levegő.

A meteorológiai szolgálat vasárnapra a zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki Zala, Somogy, Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Jász-Nagykun-Szonok, Hajdú-Bihar, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre. Zivatar miatt elsőfokú riasztás is érvényben van a letenyei és a gyulai járás északi határvonalaitól között húzott képzeletbeli vonaltól délre található járásokban.

Hőség miatt másodfokú figyelmeztető előrejelzés van érvényben Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben, az ország többi megyéjében elsőfokú a figyelmeztető előrejelzés fokozata.

Vasárnap éjjel túlnyomóan derült, száraz idő várható. Az északi, északkeleti szél főleg az éjszaka első felében lehet még élénk, majd jobbára mérsékelt marad. Hajnalban általában 11 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet, de az északi völgyekben, hidegre érzékeny részeken ennél hidegebb is lehet.

Hétfőn derült, vagy gyengén felhős, napos, száraz idő várható. Az északi, majd a délkeleti szél többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz. A hőmérséklet a délutáni órákban 30 és 37 fok között alakul.

Forrás: met.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Se hőség, se zivatar. A többi stimmel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.