Jelenleg is folyik még az oltás.

A Prédikálószéken lévő egyik időjárási kamera vette fel július 23-án, szombaton késő délután/kora este, ahogy egy villámcsapás nyomán erdőtűz alakult ki Pilisszentlászló határában – írja a Telex

Erdőtűz lett a villámcsapásból Pilisszentlászló határában – videó

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az Időkép által közzétett videófelvétel szerint 18:05-kor történt a villámcsapás, utána nem sokkal pedig láthatóvá válik egy füstoszlop (a videón ez a kép középvonala magasságában jobb oldalon látható), és besötétedés után már jobban észrevehető, hogy tűz pusztít ott.

A katasztrófavédelem szombaton éjjel kiadott közleménye szerint a körülbelül tizenöt hektáron égő tüzet jelenleg is nagy erőkkel oltják a tűzoltók.

A villámcsapás miatt az erdő aljnövényzete és erdészeti vágástéri hulladék gyulladt ki két helyen, körülbelül 15 hektáron Pilisszentlászló határában.

"A lángokat, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, a fővárosi, a szentendrei hivatásos, továbbá a sülysápi, a szentendrei, a szigetmonostori, a leányfalui, a visegrádi és a fóti Aqua egyesület önkéntes tűzoltói oltják" – olvasható a közleményben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.