Oleg Nikolenko szerint az orosz rakéták és az Európának felmutatott magas gázárak mind egyetlen orosz terv részei, amelynek az a célja, hogy aláássák az európai országok békéjét és jólétét.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök tusványosi szombati beszédére reagált a Facebookon Oleg Nikolenko ukrán külügyi szóvivő – írja a Telex

Ukrán külügyi szóvivő: Orbán Viktor kijelentése "az orosz propaganda klasszikus példája"

Orbán Viktor miniszterelnök előadást tart a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 23-án

Fotó, címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A cikk szerint Orbán a 31. Bálványosi Szabadegyetem és Fesztiválon az erdélyi Tusnádfürdőn azt mondta, hogy "a szankciók nem rázták meg Moszkvát, Európa pedig politikai és gazdasági válságban van".

Erre reagált Oleg Nikolenko, aki úgy látja, Orbán kijelentése "az orosz propaganda klasszikus példája". Azt is leírta, hogy 

"Európa nem a szankciók, hanem az orosz hibrid háború miatt van gazdasági válságban".

De hozzátette, szerinte épp az ellenkezője az igaz, vagyis hogy a szankciók hatékonyak, és jelentősen csökkentették "az orosz hadigépezet Ukrajna elleni hadviselési képességét."

Nikolenko a bejegyzésében – aminek magyar fordítását Ukrajna budapesti nagykövetsége osztott meg – azt is leírta, hogy szerint míg Oroszország Ukrajnát rakétákkal, addig Európát a magas gázárakkal támadja, ám "ezek mind egyetlen orosz terv elemei, amelynek célja, hogy aláássák a békét és a jólétet az európai országokban.”

Nikolenko kitért arra is, hogy hiába is hunynak szemet Oroszország Ukrajnában elkövetett bűnei felett, ettől nem fog helyreállni a béke, mert Putyin orosz elnök addig nem fog leállni, amíg "le nem rombolja a demokratikus értékeken alapuló európai rendet”.

Az ukrán külügyi szóvivő úgy látja, Európa stratégiájának a közös határozott fellépésen és az egységen kell alapulnia, hogy segítsen megállítani a háborút és felelősségre vonni Oroszországot az elkövetett bűnökért.

Forrás: telex.hu

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@ómió: Bolsevik, nem veszed észre hogy hazudik a Führered?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@ómió: Észrevetted, hogy egyre többen felismernek, te komcsicska munkásőr?
ómió
@Aki Én: Már megint a tetves komcsicska munkásőr mivoltod rágja az egódat, bolsiék elmebetege!? Ezért hazudnád most is másra!?
ómió
@Aki Én: Szedáltasd magadat, idiótája! Hátha megnyugszol!
Aki Én
@ómió: ...azzal együtt nyugodt vagyok, hogy bosszantó az ostobaságod, te komcsicska.
ómió
@Aki Én:Még mindig a tetves komcsicskaságod kínoz téged, bolsiék elmebeteg fajgörénye!? Ez nálad, láthatóan kizár bármiféle nyugodtságot! A másrahazudás-rohamaidat is ez okozza!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.