A független országgyűlési képviselő úgy látja, az, hogy Orbán náci jellegű fejtegetést engedett meg magának, az vagy azt jelenti, hogy már tudja, hogy megkapja az Európai Bizottságtól a visszatartott uniós forrásokat, vagy azt, hogy semmiképp sem kap pénzt a magyar kormány. Utóbbi eset azt is jelentheti, hogy már nincs semmi veszítenivalója és mindent meg mer tenni.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint (akinek Kövér László fideszes házelnök még mindig nem engedélyezte, hogy letegye képviselői esküjét, miután Hadházy tiltakozásul nem vett részt a parlament alakulóülésén) nemzetközi szinten nézve két dolgot is jelenthet, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a hétvégén Tusványoson fajelméleti kérdések fejtegetésébe kezdett. 

Hadházy szerint Orbán tusványosi beszéde két dolgot is jelenthet, és egyik sem szívderítő

Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

A független képviselő legfrissebb Facebook-bejegyzésében arról írt, az ellenzéken belül a beszéd ezen része alaposan kiverte a biztosítékot, de szerinte ez nem véletlen, Orbánék erre számítottak, amikor megírták a beszédet. Nemcsak gumicsontnak és figyelemelterelésnek szánták ezt a részt, hanem befolyásolási szándék is volt benne, mert

Orbánék foglalkoztatják az ellenzéki nyilvánosságot, témát, felháborodni valót adnak nekik, ezzel befolyásolják, hogy milyen témák legyenek ott napirenden, sőt, ezáltal manipulálják az ellenzék belső viszonyait is. Végtelenül ravasz és cinikus játék ez, de megtehetik.

Hadházy szerint ugyanis hiába beszélt fajelméletről Orbán, ettől még az ellenzéknek nem lesz eggyel több szavazója sem, és egyetlen fideszes sem fog elbizonytalanodni, mert a rendszer egyik fő alapanyaga 2015 óta az idegengyűlölet. Ráadásul akihez eddig sem jutottak el az ellenzék észérvei a fideszes propagandagépezet miatt, azokhoz most és ezután sem fognak. 

A független országgyűlési képviselő úgy látja, egyetlen kockázata lehet ennek a beszédnek, mivel a magyar kormány éppen nagy tárgyalásokat folytat az Európai Bizottsággal a visszatartott uniós források érdekében.

(...) A fajelméleti értekezések biztosan nem segítik ezeket, tehát két oka lehet, hogy mégis elhangzottak ezek Tusnádfürdőn: Orbán vagy biztosan tudja, hogy meg fogja kapni ezeket a pénzeket, tehát mondhat akármit; esetleg biztosan tudja, hogy nem fogja megkapni, tehát lényegében mindegy, mondhat akármit. Ezek közül egyik sem lenne jó hír. Utóbbi lenne az igazán ijesztő, hiszen akkor az azt jelentené, hogy már nincsen vesztenivalója és a beszéde azt jelezné, hogy ezentúl MINDENT meg is mer tenni, (és nem csak minden gyalázatos dologról beszélni).

Hadházy figyelmeztette az ellenzéket is, hogy az ilyen "elszólások" nem véletlenek, ezek mindegyike cinikus módon kiszámított, és ezek mindegyike a fideszes propagandagépezeten keresztül eljut az ország lakosságához – míg az ellenzéki érvek, vélemények, mondanivalók az egyre szűkülő szabad nilvánosságban 1,5-2 millió embert érnek el csak. 

(...) Akik a rendszer ellenzéke kívánnak lenni (és nem csak üldögélni szeretnének a parlamentben) nem tűzhetnek ki maguk elé kisebb célt, mint ennek a gépezetnek a letörését, az alternatív valóság összetörését. Mert addig nem győzhetjük le a rendszert, amíg csak reagálunk a legújabb bedobott mondatokra, és nem a saját témáinkról, adókról, árakról, megélhetésrő; igazságról és igazságosságról; oktatásról vagy egészségügyről beszélünk. De még ez sem elég. 

A teendő tehát nyilvánvaló: nevezzük náci beszédnek, ami náci beszéd, de ne engedjük, hogy Orbán határozza meg a kommunikációnkat. Ez persze még csak a könnyebbik dolog, hiszen azt mi döntjük el, hogy miről beszélünk. A nehezebbik a propaganda legyőzésével, konszenzusos közmédia vezetés és a fizetett kormányhirdetések leállításának kikényszerítésével elérni, hogy a mi érveink ugyanannyi embert érjenek el, mint Orbáné. Az elégedetlenség, a harag és a düh sajnos nyilvánvalóan egyre nagyobb lesz az országban, teljesen jogosan. Ez viszont csak akkor fog változást is hozni, ha az ellenzék az óhatatlanul egyre növekvő feszültség energiáit megfelelő és kokrét célok elérésére fogja fókuszálni. A Fidesz bukására nem elég készülni. Tenni is kell érte

- olvasható Hadházy Ákos bejegyzésében.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Nekem személy szerint cseppet sem tetszik, hogy a hazám miniszterelnöke egy elmebeteg gyűlölködő, egy uszító, egy feszültségkeltő.
Pont az ellenkezője kellene, hogy legyen egy kormányfő.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Apfelbaum
én már azt javaslom,hogy ha van köztetek egy tökös gyerek,ott a parlamentben menjen oda orsóshóz,hogy Vitya,a sok hazugságért és minden hazugságod miatt lefőtt a KV és ott szájba kell lőni a gecit,abban is biztos vagyok,hogy nem gyilkosként fognak róla beszélni hanem Magyarország megmentője lesz...
Aki Én
@Shikari: Esetleg cáfolhatnád. Csak úgy, a hitelesség kedvéért.
De miért pont most sikerülne, igaz? :)
Aki Én
Nekem személy szerint cseppet sem tetszik, hogy a hazám miniszterelnöke egy elmebeteg gyűlölködő, egy uszító, egy feszültségkeltő.
Pont az ellenkezője kellene, hogy legyen egy kormányfő.
justhpeter
@sgl: Szó szerinti pontos leírást adtl. Egyet értek Szerintem Orbán egy primitív náci pöcs.
Aki Én
@Shikari: Gondolt..., tudtam, hogy nem fog menni, te buta troll :)
ómió
Viszont, sokkal valószínűbb a te idiotizmusod, Hullaházy efftárs!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.