Ez Európai Unió átlaga 68 százalék. 

Elhúzunk az EU-s átlag mellett: a magyarok 91 százaléka szerint elterjedt itthon a korrupcióOrbán Viktor/Facebook

A telex.hu információi szerint a magyarok jelentős hányada, 91 százalék gondolja úgy, hogy Magyarországon elterjedt a korrupció. Nálunk csak a görögök (98 százalék), a ciprusiak (94 százalék) és a horvátok (94 százalék) tartják még ennél is rosszabbnak a helyzetüket. A felmérést az Eurobarometer készítette az Európai Bizottság megrendelésére még a választások idejében: márciusban és áprilisban vették fel 26 ezer ember megkérdezésével az unió tagállamaiban.

A magyarok 61 százaléka szerint romlott (EU-átlag 41 százalék) a korrupciós helyzet a megelőző három évben, 7 százalék azonban úgy látja, inkább javult (EU-átlag 9 százalék).

Hasonlóak az arányok Magyarországon és az EU-tagállamokat illetően abban, hogy a lakosság több mint fele szerint a megvesztegetés és a hatalommal való visszaélés leginkább a politikai pártokra és a politikusokra jellemző. Rögtön utánuk következnek a köztisztviselők, akik építési engedélyeket adnak ki. Érdekes adat, hogy a megkérdezettek 46 százaléka gondolta, hogy az egészségügyben is nagy a korrupció – az EU-s átlag ezen a téren 29 százalék.

Szomorú, de a felmérés rámutatott: a magyar megkérdezettek 74 százaléka (EU-s átlag 53 százalék) szerint az üzleti siker egyetlen módja Magyarországon, ha a vállalkozónak vannak politikai kapcsolatai.

Forrás: telex.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ismét egy elsőség. Méghogy az Orbán kormány nem rendelkezik semmilyen kiugró eredménnyel!
ómió
De miért csak efftársakat kérdeztek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.