Soha nem volt még olyan alacsony július közepén a tárolók gáz-szintje, mint most.

Aggasztóan lassan telnek Magyarország gáztárolóiillusztráció, MTI/Czeglédi Zsolt

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal kiadta az adatait arról, hogy mekkora mennyiségű gáz van jelenleg a hazai tárolókban. Ez alapján pedig egyértelmű: a helyzetünk közel sem olyan biztató, mint amilyennek a kormányunk beállítja – mutat rá az mfor.hu.

A magyar kormány a múlt héten a kialakult helyzetre hivatkozva energia-vészhelyzetet hirdetett.Ennek keretében egy hétpontos cselekvési tervet is megfogalmazott, ám annak több pontját is felrúgta azóta. Az egyik pont például kiviteli tilalmat rendelt el az energiahordozókra és a tűzifára, a kormány viszont hétfőn eladott 500 millió köbméter földgázt Szerbiának. De egy másik pontot sem tisztán rendeztek, hiszen miután Szijjártó Pétert felhatalmazták 200 millió köbméter gáz vásárlására, ő a háborús helyzettel mit sem törődve Moszkvába utazott tárgyalni. 

A tartalékok állapotáról pedig a MEKH friss statisztikái adnak képet.

Július közepén 2,84 milliárd köbméter gáz volt a hazai tárolókban, ami nagyságrendileg az éves hazai fogyasztás 28 százalékának felel meg. A tartalékok folyamatos növekedést mutatnak, csakhogy most az elmúlt évek legalacsonyabb szintjén állnak. Az elmúlt években, a betárolási időszak végén, október 15-én 2018-ban álltunk a legrosszabbul. Abban az évben a fűtési szezon elején 4,6 milliárd köbméter volt a tározókban. Ám a mostaninak megfelelő időszakban, vagyis július közepén 2018-ban 550 millió köbméterrel több gáz állt rendelkezésre. Ahogy telik az idő és közelítünk a fűtési időszakhoz, úgy válik egyre nehezebben kivitelezhetőnek, hogy a mostani, sok kockázatot magába hordozó télnek úgy menjen majd neki az ország, hogy a földgázellátás miatt ne kelljen aggódni.

Forrás: mfor.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Apfelbaum
Persze mert a drága Miniszterelnök úr segít békét teremteni,de legalább nincs vizitdíj és a farhát is félre van téve nekem mindig* özvegy Homokine Jolanka , Cegléd Bercel,örökös fidesz szavazó
Béla333
A hülyemagyar maffiahívők addig nem hiszik el, hogy át lettek verve Orbánék által, amíg meg nem fagynak a saját lakásukban.
Vagy lehet, hogy még akkor sem...
jesz
apró szépséghiba, hogy napjában többször is mást mondanak a tévében, és a rádióban is...az egyik, hogy már majdnem televan, a másik, hogy minden rendben, a harmadik, hogy üres minden, a negyedik, hogy nekünk van a legnagyobb földalatti tározókapacitásunk, és ha az félig van, még akkor is több, mint a németeké..
namost leszarom a németek kapacitását, a miénk a lényeg...

Mindegy ki szopja le Putyint, csak küldje azt a qurva gázt...Lavrovot is le lehet kummantani, ha rajta múlik...

Abban reménykedem, ha nálam nem lesz gáz, akkor Orbánnál sem...
Néro2
Aggódjon a tolvaj orr-bán az ü feje fogja bánni.
Mi itten vidéken ezzel meg nem foglalkozunk petpalack meg használt gumi van.
Apfelbaum
Ha ez Fleto alatt lett volna már fél Budapest égne és orsós a kis buszából figyelne mint anno a TV székház ostroma alatt... mekkora patkány geci ez a felcsúti szélhámos,nehéz jelzőkkel illetni mert egyszerűen nincs rá megfogalmazható kifejezés...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.