Ez a rész is belekerült a miniszterelnök beszédének hivatalos fordításába.

Orbán hivatalosan is büszke arra a fajelméletre, amit a kevert fajokról mondott Tusványoson Orbán Viktor/Facebook

Mint ismert, Orbán 2022-es tusványosi beszéde nagy port kavart, mivel ebben arra is kitért, hogy szerinte a Kárpát-medencében mi „nem vagyunk kevert fajúak”. Azt is hozzátette, hogy „Egymással hajlandóak vagyunk keveredni, de nem akarunk kevert fajúvá válni”.

Ezután Deutsch Tamás, a Fidesz EP-delegációjának vezetője az összes EP-képviselőnek és asszisztenseiknek is körbeküldte a beszéd angol nyelvű összefoglalóját, melyet Kovács Zoltán nemzetközi szóvivő jegyez. Azonban ahogy arról mi is írtunk, szövegből azonban valamiért kimaradtak azok a részek, amik kissé kínosak lehetnének. Kimaradt például az angol nyelvű összefoglalóból az a rész, ahol Orbán Viktor azt fejtegeti, hogy nem szabadna, hogy európai fajú ember más fajúakkal keveredjen, és hogy eljöhet az az idő, amikor a nem európai származásúakat akkor is meg kell állítani a határon, ha amúgy uniós állampolgárok.

Ekkor azt gondolhattuk, hogy kissé revideálta magában a beszédének ezen részeit, most viszont megjelent a hivatalos angol fordítás Orbán oldalán, ami közel sem erre utal.

Ebben a leiratban ugyanis benne vannak ezek a részek is – szúrta ki a 24.hu.

So, for example, in the Carpathian Basin we are not mixed-race: we are simply a mixture of peoples living in our own European homeland

– szól az idézet angolul.

Forrás: 24.hu

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Fideszék gyorsan megcsinálták a teljes fordítást, nehogy a világ az ellenzéktől tudja meg, micsoda egy féreg a magyar miniszterelnök, de elkéstek. :)))
Bizonyára készen van már 0rbán magyarázkodása is, hogy hogyan kell értenni azt, ami egyébként teljesen egyértelmű.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Komment nélkül!!!
.
----Orbán Viktor eldöntötte: a türköktől származunk
nepszava.hu/3007166_orban-viktor-eldontotte-a-turkoktol-szarmazunk
.
Hiába érettségi tétel a finnugor nyelvrokonság, a miniszterelnök teljes határozottsággal jelentette ki Kirgizisztánban, hogy magyar a türk nyelvcsaládhoz tartozik.
------------

---- Orbán: Minden magyar turulba születik
nol.hu/belfold/orban__minden_magyar_turulba_szuletik-1336025---
..
„”””Világnemzet a magyar, turul az ősképe, egyetlen az anyaországa. Orbán Viktor Ópusztaszeren olvasott a jelekből.”””
-----------------
,
Fantazmagória!!!
tudode
Kieg.
.
------Orbán: Minden magyar turulba születiknol.hu/belfold/orban__minden_magyar_turulba_szuletik-1336025

„”””Világnemzet a magyar, turul az ősképe, egyetlen az anyaországa. Orbán Viktor Ópusztaszeren olvasott a jelekből.”””.
volvós
Szegény beteg...megnyugszik és megy a kezelőbe, beveszi a gyógyszereket...
csak úgy....
magyarországon,százalékos arányban több a cigány-magyar közötti vegyes házasság mint nyugaton! :) -erre orbán viktor az élö bizonyíték...
simmering73
@csak úgy...: Úgy hívják őket vidéken, hogy öszvér.
Gazella
Várom, hogy mikor köpi szembe magát a roma román O1G mivel ő is kevert faj...Csak még nem esett le neki, hogy a gyógyszerektől vagy a kábszertől miről is pofázott
Néro2
Azt a jó turulbaxott cigány fajtádat te kretén ! Nem volt elég , hogy szarrá loptátok magatokat most még tovább kavarod a xarodat ?
drrotf
Most ország -világ megismerte, hogy Orbán az emberi fajról alkotott vélemény tudományos szempontok miatt, hibás, téves, félrevezető!A rabbi is megmondta, pedig ő csak egyházi ember,a biológusokkal együtt, hogy az ember mint faj egy és oszthatatlan, és így a fajunk egymással nem tud keveredni!A tudatlansága, a téves eszméi most világhírűvé váltak!, és ezt nem szégyelli!Ez az ember bennünket magyarokat vezeti 2010 óta, és az európai emberek vezetésére törekszik.Közben beszédéből, magatartásából kiderül, hogy nem ismeri azoknak a legalapvetőbb tulajdonságait akiket vezet, azt hogy az emberek az egy fajhoz tartoznak , egyek és oszthatatlanok, s ezért biológiai értelemben nem keverednek!Írassa már be valaki Viktort a középiskolába, mert most egyetemi végzettségével úgy néz ki mintha 1945 után a gyorstalpalón .szerezte volna a jogi diplomáját, vagy mintha az Ecserin vette volna.Így most diplomás ,de nem értelmiségi!
namihami
Fogadjunk, hogy nem is érti, mi volt odaírva. Leírták, felolvasta.
Talán még az is lehet, hogy nem is ez vagy így volt. Csak egy Orbántól senki ne várjon többet.
kereső
@drrotf: Bizony, a múlt században egy piktort is kioktattak biológiából, és lám mégis mi lett a vége- több millió ember megesemmisitése, származásul miatt. Orbán is tett utalásokat a származás szerinti megkülönböztetésre- ez az igazán veszélyes, nem a tudatos!! "tudatlansága".
ómió
Így megy át a valóság efftársilag elméletbe!?
Baker
@ómió: ha a vezéreden múlna csak, akkor gyakorlatba is!
nemkati
Fideszék gyorsan megcsinálták a teljes fordítást, nehogy a világ az ellenzéktől tudja meg, micsoda egy féreg a magyar miniszterelnök, de elkéstek. :)))
Bizonyára készen van már 0rbán magyarázkodása is, hogy hogyan kell értenni azt, ami egyébként teljesen egyértelmű.
csipetke
...és ez után a beszéd után joggal kérdezheti bárki, hogy ez az ember(?) hogy lehet még mindig az ország miniszterelnöke?
Azt eddig is tudtuk,hogy orbánnál a toronyban igen nagy a baj, valami nagyon rosszul lett nála bekötve, de ez most minimum 200%...
csipetke
@KisTehen: 13:01 orbánra gondolsz? A származásáról eddig is tudtunk. Na ő aztán tényleg kevert faj..
ómió
@Baker: Hát, ti még a gyakorlatba hazudni is képesek vagytok!
justhpeter
"Orbán hivatalosan is büszke arra a fajelméletre..."
Ebből látszik, hogy itt nem elírásról és nem nyelvbotlásról volt szó, hanem egy tahó unintelligens szösszeneteiről.
Lehet, hogy erre a beszédre Orbán büszke, én biztosan nem vagyok büszke arra, hogy ő a magyarok miniszterelnöke.
Namely
"Orbán hivatalosan is büszke arra a fajelméletre, amit a kevert fajokról mondott Tusványoson "
vs.
"So, for example, in the Carpathian Basin we are not mixed-race: we are simply a mixture of peoples living in our own European homeland"

Tudni kellene a fogalmakat firkász/ellenzéki gyökér.

Ha ez valamilyen fajelméletet tartalmazna, akkor következtetéseket vonna le, azonban a fenti formában ténymegállapítás. Olyan pl, mint "Nigériában nem kevert rasszok vannak, hanem a negroid rassz tiszta képviselői" És ezt a mondatot egyáltalán nem cáfolja az sem, hogy van ott kb 2000 fehér és 10e távol-keleti.

Persze mindannyian tudjuk, hogy nem erről van szó, hanem arról, hogy meg akarnak sértődni, így meg is sértődnek. Jönnek a hivatásos rettegők, akik az antirasszista/antiszemita/stb tehát anti-minden, lózungokkal terelik el a figyelmet a valós problémákról.

Ismét április 3 előtt vagyunk. Orbán odavet a magukat ellenzékinek hirdető, ostoba kutyáknak egy csontot, azok meg csaholva ugranak. :D és a csaholó kutyák hívei is jönnek, nyüszítenek, remélve mindent, amit ki sem kell mondani: ma is megbuktatják Orbánt az IQ0 kommentekkel.
:D :D :D
amortizáltok
büszke magára ennyire öntelt csak hatványozottan hajaz már a hitleri tanokra. igaz tanulmányozta a marcsikája meg a forradalmakat Soros pénzén ugye? terorrházassal milliókér ( kár volt minden fillér ezekre )
nemkati
@Namely: Az az idézet bizony nem 0rbánbarom mondatának hiteles fordítása, ő ugyanis nem rasszról, hanem fajról regélt. Ami ugyan az ember esetében csak egyetlen faj, ami nem tud keveredni, csak az egy az eggyel, de ez legyen az 0rbán IQbajnok szégyene.
evacica
Beteg elme! Így kezdte Hitler is! Tudjuk mi lett az eredménye!
Namely
@nemkati: viszont a magyar köznyelvben nem használjuk a rassz szót ebben a kontextusban, helyette a fajt szoktuk használni, pl a "fajgyűlölet" szavunk is ilyen értelemben helytelen, csak a "rasszgyűlölet" meg hülyén hangzik. Ezért használja a köznyelv a fajt ebben az értelemben. Így szoktuk meg. Az, hogy az adott beszélő mire gondol, a szövegkörnyezetből derül ki.
És ki is derült volna neked is, ha nem gyűlölnéd a beszélőt, és nem az lenne a célod, hogy megsértődhess: te politikai elfogultságból félre akarod érteni, meg akarsz sértődni, hogy a világgá kiálthasd, hogy "0rbánbarom".
UI: furcsa, de nem hallottam még a fajgyűlölet szó félrevezető volta miatt tiltakozni a haladóbalos-mindenért-tiltakozó okostojásokat.
Ja, mert csak akkor megy a szöveg, ha ez az érdekük.
nemkati
@Namely: Valóban, a magyarban nem használjuk úgy a rassz szót, ami valóban az értelme, hanem helyette a faj szót, aminek a jelentése nem rassz. Ez semmit nem változtt azon, hogy 0rbán mire célzott, és micsoda undorító uszítást vitt végbe Posványoson.

Azt meg ne várd el egy embertől - aki pontosan látja, ez az 0rbán mennyi gazemberséget, csalást, hazugságot követett el a magyar emberek ellen és a hatalmába remegve kapaszkodása miatt - hogy szeresse ezt a végtelenül ártalmas lényt. Ha nem tetszik, hogy 0rbán egy barom, nézd meg, hogy beszélnek itt is és mindenhol máshol azok, akik 0rbán és a Fidesz feltétlen hívei a liberálisokról és az ellenzékiekről - vagy nézz magadba. 0rbán 30 éve sulykolja a gyűlöletpolitikáját, ő az, aki a legjobban gyűlöli azokat, akik másképp gondolkodnak, mint ő. Hát ez az eredménye.
Namely
@nemkati: "Ez semmit nem változtt azon, hogy 0rbán mire célzott, és micsoda undorító uszítást vitt végbe Posványoson."
Mire célzott? Meghallgattad? Ha az ominózus mondatában kicseréled az európait afrikaira, máris minden rendben lenne a haladóbal szerint is (mert szerintem is, csak a sznob, megélhetési rettegők uralta média azonnal a szívéhez kap, ha valakinek más a véleménye a világról).

"Azt meg ne várd el egy embertől... "
Ez a bekezdésed egyvalamiről szól: hogy téged nem az érdekel, hogy mit mond, hanem az, hogy ki mondja. Erre utaltam az előző kommentemben is. Külön vicces, hogy mások ellenségeskedését szóvá teszed, észreveszed, de amit a te táborod tesz, azt még csak véletlen sem.
nemkati
@Namely: Nekem pont az a bajom és pont a kormánypárti kommentelőkkel és véleményvezérekkel, amit mondanak.
És nekem meg nincs táborom.
Namely
@nemkati: ha valóban nincs, és azt nézed, hogy mit mond, hallgasd meg Schiffert erről, 100%-ban igaza van:
youtu.be/BXgD8vbXr3A
nemkati
@Namely: Neked 100 %, nekem 10 %. Schiffernek valamiért szimpatikus 0rbán, bírálni is úgy bírálja, hogy 'á, ez csak egy kis hiba' . Én viszont 0rbánnak egyetlen jó tettét, egytlen elfogadható mondatát nem tudom felidézni.
namihami
""Orbán hivatalosan is büszke arra a fajelméletre, amit a kevert fajokról mondott Tusványoson...""
Ez az ő szellemi és erkölcsi állapotában semmi meglepetést nem tartalmaz. Nem is számíthattunk másra...
csipetke
Ez a "hivatalosan is büszke" vajon mit jelent? Hogy miközben ezt a f@szságot hangoztatja, közben veri a mellét,mint a gorillák, vagy mi?
Málna
@csipetke: Ne kérdezz már ilyen butaságot...Semmit nem jelent, csak a firkász hergel titeket. És mindig ráharaptok, basszus...
nemkati
@Málna: Pedig nézd csak meg, milyen büszke magára, hogy ilyeneket ő nyíltan ki mer mondani. És még az a Hegedüs Zsuzsa is büszke rá, aki pár napja még felháborodott és bocsánatkérést várt el, most meg ő kér 0rbántól bocsánatot hogy félreértette a "félerérthető fogalmazást". De gondolom, te is büszke vagy 0rbánra. Olyan szépek vagytok így együtt, büszkék.

A félreérthető fogalmazás - függetlenül attól, hogy a fajelméleti fejtegetése nagyonis egyértelmű volt, most akárhogy is mosakszik és mosdatják, nekem egy miniszterelnök ne fogalmazzon félreérthetően. Főleg ne hazudja az egyértelmű megfogalmazását félreérthetőnek, mikor nyilvánvaló, mit kell érteni rajta.
Málna
@nemkati: Már hogyne lennék rá büszke...Én mondjuk rasszistának számítok, ő meg nem, de már annak is nagyon örülök, hogy ilyen nyíltan fogalmaz.
nemkati
@Málna: Gratulálok, őszinte megvetésem mindkettőtöknek.
Málna
@nemkati: Ez engem kb. annyira érdekel, mint Orbánt...:-)
namihami
@Málna: 11.26: Meg tudnád néhány mondattal világosítani, hogy egy ilyen szép, kerek, hitleri-göbbelsi-rosenbergi mondat vajon mitől nem számít a Kolostormalac szájából rasszistának. Vajon, mitől lesz ettől nemrasszista? Persze, legalább az, hogy magadról azért mégis elismered, ez azért némileg dicséretre méltó.
Málna
@namihami: Szerintem ezt nem kell magyarázni, semmi bántót nem mondott. Szóljon, aki kimondottan vágyik rá, hogy mondjuk a gyereke egy nigériaival házasodjon...És rosszul értetted, magamról sem ismertem el, hogy rasszista lennék. Csak hivatalosan számítok rasszistának, én nem tartom magam annak, "csak" előítéletes vagyok.
namihami
@Málna: 12.07:""Én mondjuk rasszistának számítok, ő meg nem,"" ""És rosszul értetted, magamról sem ismertem el, hogy rasszista lennék.""
Ezek nem a te szavaid? Vagy nekem van komoly szövegértelmezési problémám?
Egyik gyerekem se házasodott pl nigériaival és nem is örültem volna neki. da, ha mégis így esett volna, attól még az én gyerekem. Ahogy az így született kicsi is az én unokám lenne. Mert ő is ember---ahogy magamat is annak tartom.
Végeredményben Adolfot és Szálasi testvért is lehet ""előítéletesnek"" mondani. És így még szebben is hangzik. Persze, attól még nem válik igazzá.
Málna
@namihami: "Vagy nekem van komoly szövegértelmezési problémám?" Igen. Elmagyaráztam, próbáld meg értelmezni.
nemkati
@Málna: "Szóljon, aki kimondottan vágyik rá, hogy mondjuk a gyereke egy nigériaival házasodjon"
Számodra valószínűleg hihetetlen, hogy valaki nem határozza el, hogy kizárólag fehér európaiba fog beleszeretni és házasodni, ugyanakkor nem is vágyik erre, de ha mégis megtörténik, akkor nyilván boldog egy nigériaival is. De ne bánkódj, mert hogy te mit gondolsz, vagy milyen bőrszínű menyre/vejre vágysz, a kutyát nem érdekli. Még az is lehet, hogy a gyerekedet se.Úgy gondolom, nem véletlenül tartanak téged rasszistának.
A bajai polgármester sem vágyott rá, hogy a lánya egy nigériaival házasodjon, de nagyon boldog, hogy a lánya is boldog, és imádja a kis feketebőrű unokáját. Vagyis akár te, akár 0rbán, vagy akárki fajilag nem akar keveredni más fajokkal (az említett bajai lány is a saját fajával keveredett mert a nigériai is az emberi fajhoz tartozik), Magyarországon ilyen keveredés gyakran van, akarjátok vagy sem.
Azon meg csodálkozom, hogy nem követed a hazug szélkakas miniszterelnöködet, és nem kizárólag kulturális keveredésre gondolsz.
Málna
@nemkati: Tehát te is úgy gondolod, hogy a bajai polgármester sem erre vágyott, csak így alakult...Hát igen, erről beszélek.
Málna
@nemkati: És Orbán is erről beszélt. Csak megértitek végre...:-)
nemkati
@Málna: Nem gondolom úgy hogy a bajai polgármester erre vágyyott, mert fogalmam sincs róla, mire vágyott, nem ismerem. De az látszik, hogy abszolút nem zvarja hogy a veje nigériai, neki a lánya boldogsága a legfontosabb. Úgyhogy ne tehátozzál és ne találd ki, hogy én mit gondolok, majd én leírom ha akarom. 0rbán egyáltalán nem erről beszélt, az értelmi képességeiddel neked vannak bajok.
Málna
@nemkati: Ezt írtad: "A bajai polgármester sem vágyott rá, hogy a lánya egy nigériaival házasodjon," Tehát feltételezed, hogy nem így tervezte. Ebből az következik, hogy te sem azt tartod alapvetőnek, hogy valaki erre vágyjon. Én is csak ezt mondom és Orbán is. Ha nem a gyűlölködés vezetne, már észrevehetted volna, hogy ugyanarról beszélünk, ugyanazt gondoljuk. Te kis rasszista...:-)
Clavigo
@Málna: A Putris fajtiszta réti néger,,,( nem kevert fajú )..,,A csaladfája meg egy körforgalomra hasonlít leginkább ..Hozsanna a fajtiszta doktorminiszterelnökelvtársadnak..
nemkati
@Málna: Nem hiszem, hogy bárki európai kifejezetten arra vágyna, hogy egy nigériaival házasodjon a gyereke, mivel valószínűleg eszébe se jut. Szerintem a szülők vágyai a gyerekeik házasságát illetően egészen másfélék. De minden hasonlóan normális gondolkodású ember, mint a bajai polgármesterasszony is, nem csinál ebből olyan gusztustalan problémát, mint te.
0rbán egy szóval nem mondott olyat, amit a szájába adsz, hogy bárki is arra vágyna, amiről beszélsz. 0rbán azt mondta, hogy eljön majd az idő, amikor nem szabad beengedni Magyarországra az Európán kívülről származókat, akkor sem, ha a schengeni határon át jönnének. Mi magyarok nem vagyunk kevert faj, és nem is akarunk vegyes fajjá válni.

Ez nálad rendben van, mivel rasszista vagy, akik meg nem azok, azoknál az ilyen beszéd kiveri a biztosítéskot.

És kikérem magamnak, hogy azt állítsd, hogy ugyanazt gondolom, amit te. Ilyen soha nem fog előfordulni.
Málna
@nemkati: Fogalmad sincs róla, hogy a bajai polgármesternek mekkora problémát okozott ez a kapcsolat, míg elfogadta...Érdekes, hogy te magad sem fejted ki egyértelműen, hogy örülnél-e egy ilyen kapcsolatnak. A magyarázkodásodból ítélve nem, csak elfogadnád. Ja, hát én is, ha nem tudnék mit tenni...de nem örülnék.
"És kikérem magamnak, hogy azt állítsd, hogy ugyanazt gondolom, amit te. Ilyen soha nem fog előfordulni." Ha nem a gyűlölet vezérelne, ilyet nem jelentenél ki.:-)
Namely
@nemkati: 1. miben nincs igaza Schffernek a linkelt videón?
2. "Schiffernek valamiért szimpatikus 0rbán, bírálni is úgy bírálja, hogy 'á, ez csak egy kis hiba' ."
Mikor mondta ezt Schiffer, vagy utalt hasonlóra? Schiffer mindig azt mondja, hogy ha valamit helyesen lát meg bármelyik politikai oldal, akkor azt nem szabad nem észrevenni, és nem szabad úgy tenni, hogy az egy baromság, csak azért, mert az mondta. Orbánnal kapcsolatban pl a linkelt videón is igen nagy hibákat írt le, ami nagyon sajnálatos, ha neked "kis hiba"-ként jött le.
Nem hinném, hogy "kis hiba", ha valaki kiszolgálja a globális kapitalizmust, kiszolgáltatja a munkaerőt a nagy multicégeknek, kényére-kedvére, ha nem figyel a természeti környezet igényeire (Schiffer említi is a vízmegtartást).
Nem hinném, hogy pénzpiacokkal kapcsolatos megjegyzése kis hibát írt volna le, stb.
nemkati
@Namely: Nem írta le, hanem úgy beszél ezekről, mintha nem lenne valójában égbekiáltó bűn amit 0rbán tesz. Amit meg dícsér, azt én nem dícsérném. Nem azért, mert 0rbán teszi, hanem azért, mert nincs mit dícsérni az ő tettein.
Namely
@nemkati: "Nem írta le, hanem úgy beszél ezekről, mintha nem lenne valójában égbekiáltó bűn amit 0rbán tesz. "
Most megint ugyanott vagyunk: a videón NEM mond ilyet, és nem is úgy beszél ezekről. Talán az téveszt meg téged, hogy nem üvöltözik, stb, hanem higgadtan elmondja, hogy mik a hibák és azokról kellene beszélni inkább.
"Amit meg dícsér, azt én nem dícsérném."
Mit dicsér? Azt, hogy elmondja, hogy vannak olyan káros folyamatok Európában, amiket Orbán helyesen kritizál? Képzeld vannak, az EU (nagyon) finoman szólva nem tökéletes. Kevered a dicséretet a problémafelvetés jogosságának elismerésével.
Ismét kérdezném, hogy szerinted mi az, amiben nincs igaza Schiffernek a videóban?
Sajnos még mindig úgy érzem, hogy abban látod az ellenzékiséget, hogy mindenben, mindig ellent kell mondani az aktuális kormányzatnak, és ha valaki nem ezt teszi, akkor az máris áruló/seggnyaló/"őfelsége ellenzéke" lesz.
Nézd meg, hogy ez a szemlélet mennyire volt sikeres az ország, illetve a Fidesz szempontjából. Az előbbinek csak kárára volt, az utóbbinak 3x hozott 2/3-ot. A 2010-es más miatt jött létre.
nemkati
Nem jól érzed. Én abban látom az ellenzékiséget, hogy kritizálja a hibás döntéseket, és a jó döntésekben megtalálható hibákat. A hibátlan döntések meg alapértelmezés kellene hogy legyenek. Azt kritizálja, ami nem az ő elképzelése szerint történik, vagy nem egyezik az ő választóik akaratával. Én a magyar ellenzéki pártoknál, mindegyiknél ezt tapasztalom. Mire emlékszel a Fidesz idejéből, amikor ők voltak ellenzékben? Ők milyen ellenzék voltak? Mondjuk az ígéretük 2006-ban az volt, hogy konstruktív ellenzék lesznek. De közben a mostani ellenzékről már mint ellenségről beszélnek.
Schiffernek meg nem tartom említésre méltónak egyetlen gondolatát sem, egyszerűen nem érdekel az az ember. Ez történik nálam, ha valakiben megérzem, hogy nem egyenes ember.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.