Heisler András magával a kormányfővel is megvitatná a hallottakat. 

Orbántól beszéde „komoly aggodalmat keltett”: a Mazsihisz elnöke találkozót kért tőleMTI/Mohai Balázs

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) hivatalos közleményben tudatta, hogy komoly aggodalmat váltott ki a zsidó közösségen belül Orbán Viktor Tusványoson elmondott beszéde – írja a 24.hu. Ezzel persze nem voltak egyedül, Orbán és Deutsch azóta több politikai szereplővel is nézetkülönbségbe ütközött. 

A Mazsihisz azonban hivatalosan jelezte, nem tudja értelmezni a beszéd „fajok keveredésével” foglalkozó részét. Ráadásul szerintük a kormányfő szóhasználata élesen szembe megy azzal a gyakorlattal, amely eddig a zsidó közösség számára európai összehasonlításban is egyedülálló biztonságot jelentett.

Hozzátették: történelmi tapasztalataikra, velük élő családtörténeteikre alapozva fontos szót emelniük a magyar közélet félreérthető megnyilvánulásai ellen.

Ennek okán Heisler, a Mazsihisz elnöke találkozót kért Magyarország miniszterelnökétől. „A hazánk előtt álló rendkívül nehéz időszakra tekintettel a Mazsihisz a párbeszéd fenntartásával kifejezetten fontosnak tartja a közéleti viták eldurvulásának megakadályozását. Ez nem kizárólag a zsidó közösség, de a magyar társadalom érdeke is” – tették hozzá.

Forrás: 24.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@Horizont: Erről van szó amit írtál.. Orbán semmit nem mond "véletlenül". Ebben az esetben az intelligenciája kiverte a biztosítékot. amikor a németek know-how-járól értekezett. A beszéd többi része okoskodásból, nagyzolásból és tudatlanságból állt, ami viszont nem új, egy-egy fideSS-kongresszuson, Kötcsén rendszeresen lehet tőle ilyeneket hallani. Az Unió sem háborodhat fel rajta, hiszen már 2010-től hallgatja és egyszer sem mondta nemki hogy "kívül tágasabb". Csak abban bízhatunk, hogy bennünket a világ nem kever össze ezzel a jól táplált tahóval.
Csizmás Kond
...és ismét nem tudjuk hogy akkor most a zsidó az nemzet vagy vallás...mert szerintem ennek Heislernek is csak annyi köze van a zsidó nemzethez mint nekem.
Namely
"Heisler András magával a kormányfővel is megvitatná a hallottakat. "
Először tárgyald meg Izraellel, hogy miért nem engedik néger zsidók letelepedését. :) csak nem tudják azt, amit minden józan ember?
De ez csak mellékvágány.
"A Mazsihisz azonban hivatalosan jelezte, nem tudja értelmezni a beszéd „fajok keveredésével” foglalkozó részét. "
Segítek.
Ha nem tetszik valami, akkor irány a Nyugat. Ahol majd a gutmensch-ek által bevitt arabok megetetik veled a kipádat. Örülj, hogy nálunk még nincsenek jelen azok, ahol téged, mint zsidót rettegésben tartanának. És igen, azok nem a norvég, német, vagy éppen vallást nézve katolikus, vagy református fehérek, hanem a más földrészekről jött nem fehérek, akik nagy része soha nem végzett hasznos munkát. Vagy lóg az ellátórendszeren, vagy bűnöző.
Amit én itt írtam, az a fajelmélet.
Amit Orbán mondott az nem az.
Érted már a különbséget?
csak úgy....
@Csizmás Kond: @Namely: belöletek akár még rabbi is lehet ! :)
Rockxy
hű bammeg, megijettek a zsidók ettű a deggdugótúl

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.