Azok, amelyek a legnagyobb felháborodást váltották ki.

Államcsődöt okozhat az Orbán-kormány legutóbbi két intézkedéseMTI/Balogh Zoltán

Akár államcsődhöz is vezethet a kata adózási forma egyeztetés nélküli megváltoztatása, valamint a rezsidíj módosítása – ezt a Fővárosi Közszolgáltatói és Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége (FÖX) vetítette előre. Ezzel párhuzamosan a FÖX felszólította a kormányt, hogy mindkét intézkedést függessze fel és haladéktalanul kezdjen egyeztetést a társadalom széles csoportjaival, például a szakszervezetekkel – írja a hvg.hu. A Szövetség kifejezte:

hogy nem értenek egyet a kata jelen formában végrehajtott átalakításával és az augusztustól életbe lépő rezsidíj-csökkentés módosításával, egyszóval a költségek drasztikus mértékű megemelésével.

Úgy vélik, a két intézkedés katasztrofális helyzetet teremt a magyar munkavállalók, családok többségénél főként azért, mert munkahelyek tömeges megszűnésével, emberek millióinak kilátástalan helyzetbe kerülésével és nyomorba dőlésével jár. Egy ilyen helyzet végső soron államcsődhöz vezethet.

A FÖX elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány ilyen súlyú intézkedéseket napok alatt, széles körű társadalmi egyeztetések, hatástanulmányok nélkül készül bevezetni esélyt sem adva a magyar embereknek arra, hogy fel tudjanak készülni a brutális megszorításokra.

Forrás: hvg.hu

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Nem kellett volna folyton lopni, csalni hazudni, lassan nem marad más hátra mint előre:

tegyétek vissza.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@Maccska: Amig tudjak fizetni a törlesztést, fizetéseket nyugdíjakat stb. addig nem. Ehhez pedig vagy elegendő adó bevétel kell, vagy hitelképesség. Az olaszok mindkettőben jobbak, mint mi.
Azt honnan veszed, hogy a KATA-sok mit fognak csinálni? Egyenlőre meg ok maguk se tudjak, hiszen 3-4x-erese ugrik az eddigi adojuk. Ezt nem egyszeru bearazni 1 honap alatt, foleg ha valaki el van adosodva.
ómió
Szóval, nem a változatlanul hagyásuk okozta pénzkiesés az államkasszából járhatna államcsőddel, hanem ennek "visszanyesése"!? És minden idióta szerint!?
magyar1
Ekkora baromságot! Az energiaszabályozás most állt normális szintre, a kata meg kiváltható egyéni vállalkozással, főleg a munkahellyel rendelkezők esetében akik csak a plusz bevétel után kell fizessenek adót.
Németh István
A FÖKSZ azt vizsgálja meg hogy mihez ért! mert az államigazgatáshoz és akormányzáshoz fingja nincs! A FÖKSZ azt vegye alapul, hogy az ország stabilitásáért a kormány a felelős! A felelősséget annak az információ plusznak az égisze alatt bírják amellyel rendelkeznek! A tájékozatlansága nem csupán a FÖX-nek botrányos, csak a balliberális ismeretekkel bírnak fogalmuk sincs azokról az infókról amelyek valóságosan vannak jelen! ÉS itt jön a tisztességes kormányzás, a mindenféle hírek és híresztelésekkel szemben a kormány intézkedik és tesz, nem ad alapot a csőcseléknek a belepofázásra! sajnos az olyan zavaró szarok mint a gyurcsány és stábja így a FÖX is egyértelműen abba az egyre kisebb szart sem érő közösségbe tartozik amelyik csak és kizárólag a szarkeverésre használandó - soros ürülék!
bence
@rokker33: ! Már akinek ! Majd az első számla után lehet gratulálni orbánnak ! Lehet megint Gyurcsányozni , pedig tizenkét éve csak a fidesz fér hozzá a mézes bödönhöz !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.