Valamint a Fertőn és a Velencei-tavon is.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által minden évben április 1. és október 31. között üzemeltetett viharjelző rendszerek szerint a Balaton minden körzetében másodfokú viharjelzés van érvényben.

Másodfokú viharjelzés van érvényben a Balatonon

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A Velencei- és a Fertő tavon is másodfokú viharjelzés van érvényben az érkező hidegfront miatt.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság korábbi összefoglalója szerint így működik a viharjelzés a Balatonon:

"Vízen vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra, társainkra, gyermekeinkre, hiszen egy veszélyhelyzet nagyon gyorsan kialakulhat. Elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).

A viharjelzés figyelembe vételével, jó helyzetértékeléssel és az alapvető biztonsági intézkedések betartásával legtöbbször megelőzhetők a veszélyhelyzetek.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!"

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amortizáltok
a Fertőn mit kéne figyelni ki sem lehet oda jutni Orbánbarát birodalom mészáros érdekeltség vizmérce meg ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.