Európa és a hazai ellenzék erről máshogy vélekedik.

A Hír TV műsorának volt vendége Németh Zsolt fideszes képviselő, aki Orbán Viktor szombati tusványosi beszédének mélyebb rétegeit igyekezett megvilágítani – írja a 24.hu

Németh Zsolt szerint Orbán Európa-párti beszédet mondott Tusványoson

Orbán Viktor miniszterelnök (k), Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke (b) és Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke (j) a miniszterelnök előadása előtt a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 23-án

Fotó, címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán beszéde alaposan kiverte a biztosítékot mind a magyar ellenzék, mind pedig az európai politikában. Leginkább azért kritizálták, mert felmondta az orosz propagandát Ukrajnával kapcsolatban, de a fajok keveredéséről szóló eszmefuttatását (mely érdekes módon az EP-képviselőknek szétküldött angol nyelvű összefoglalóból kimaradt) is több hazai zsidó szervezet is a vészkorszak szóhasználatát megidézőnek találta.

Németh, aki az országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke, a műsorban arról beszélt, hogy a magyar miniszterelnök tudja, mit miért csinál, és van víziója ebben a rendkívüli helyzetben. 

Úgy vélekedett, a beszédben tabudöntögető megállapítások hangzottak el Orbántól, az egyik ilyen volt Németh szerint, hogy az orosz-ukrán háború végét a diplomáciq hozza el, vagyis az USA és Oroszország nélkül nem lesz béke Ukrajnában.

Németh Zsolt arra is kitért, hogy a kormányfő éves irányadó beszédét mindig Tusnádfürdőn mondja el, a kijelentéseiért pedig mindig kap kritikákat is. Ezek azonban szerinte sokszor félreértésből fakadnak. 

A 24.hu cikke szerint a műsorban sem a politikus, sem pedig a műsorvezető nem ejtette ki a fajvédő szót, enélkül beszélgettek a miniszterelnöki beszédet érő kritikákról, amelyek Németh szerint borítékolhatóak voltak. 

"Németh Zsolt végül azt állította, hogy egy Európa-párti beszédet hallhattunk és azt a célt szolgálja, hogy immáron az elkövetkezendő időszakban próbálja felülvizsgálni Európa a saját megközelítését, egy újratervezésre van szükség a háború kérdésében és Orbán Viktor ebben a kérdésben próbált a maga részéről hozzászólni ehhez a kérdéskörhöz"

 – olvasható a cikkben, a teljes műsort pedig ezen a linken lehet megtekinteni.

Forrás: 24.hu, hirtv.hu

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ahogy éppen az adott közönség kívánja... Mond ez mindent, kéket-zöldet, tücsköt-bogarat:

"Orbán 2019-ben: Sok magyarban van kipcsak vér – Orbán 2022-ben: Mi nem vagyunk kevert fajúak"
telex.hu/belfold/2022/07/25/orban-viktor-tusvanyos-kevert-faju-felazsiai-kipcsakok
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Maccska: Mit árulkodott Te szerencsétlen? A net korában, nem postagalambok viszik már a hireket. Konkrétan Klárika, csak arra mutatott rá ezzel, hogy milyen kétszinű, hazug aljas a fideSS.Ha orbán annyira ismerné a böcsület fogalmát és tartalmát, amennyire nem, akkor miért nem vállalta fel az EP felé amit mondott- a fajokról, a németekről, az USA-ról, Európáról?HE??? Ti meg itt "árulóztok"? Mégis kit árult el? Orbánt, a fideSS-t, mert azonnal lerántotta a leplet a kétszinúségről, a gerincetelségrúl: Mert ez az a javából- felelősségvállalás az nuku, mert a kimondott szónak súlya van, főleg ha azt egy ország második közjogi "méltósága" teszi?
No, ezek miatt mondom én, hogy tanulj meg magyarul értelmezni.

Ami meg még feltűnő, nem is próbálsz cáfolni.
kereső
Németh Zsoltnak, és a többi orbán nyaloncnak ':Az alábbi bejegyzés szigorúan 18 éven felülieknek szól! Egyetlen mentsége, hogy az ismertetett szöveg eredeti forrása egy egészen kiváló magyar pszichológus, aki már nincs közöttünk, s akinek ennélfogva már nem is árulhatom el a nevét, de aki kifejezetten szakmai okokból, egy komoly konferencián mondta el anno ezt a viccet, majd hosszan elemezte. (Sokan emlékszünk erre az egyébként elképesztő 20 percre.)
Miről is van szó?
Most, hogy vezető rabbitól és ideológiai NER-társtól, 100%-os Orbán-rajongó főkultúrostól, abszolút mértékben objektíven tisztánlátó és velejéig elfogulatlan, sírig hű pártelkötelezett és pártfinanszírozott sajtóstól, valamint fegyelmezetten végletekig lojális felekezeti elkötelezettől megtudhattuk, hogy ez a kevert fajú duma csak elszólás volt, még leírva és felolvasva, akkor is, semmi egyéb, ideje hát szemantikailag és hermeneutikailag újragondolni az alábbi viccet.
Két pasas találkozik. Az egyik kérdezi: Mondd, hol nyalaltatok a nyáron? Mire a másik: Azt kérdezed, hol nyalaltunk? Nem – így az előbbi -, azt kérdeztem, hogy hol nyaraltatok? Egy frászt – mondja a másik -, te azt kérdezted, hol nyalaltunk! Dehogy azt kérdeztem! Azt kérdeztem, hol nyaraltatok! Na figyelj rám: te tényleg azt kérdezted, hogy hol nyalaltunk, de ne izgasd magad, van ilyen, sokszor megesik hasonló, ezt amúgy freudi elszólásnak hívják. Én épp ma reggel produkáltam odahaza egy hasonló freudi elszólást! Képzeld csak, ültünk a feleségemmel az asztalnál, reggeliztünk, s azt akartam mondani neki, hogy drágám, légy kedves odaadni a sótartót. Ám ehelyett egészen véletlenül azt mondtam, hogy jól elkúrtad az életemet, te büdös ribanc"
Gábor György

:)))))))))))))))))))))))))))))))))
evacica
Ez egy igazi Göbelsnek tetsző beszéd volt Orbántól, de nem ez az első Göbelsi propaganda nyilatkozat és technika alkalmazása a fidesznek!
szaboria1
A Zsoltika igen csak lehajtott fejjel hallgatta. Tőkés meg elmerengve ült Orbán mellett.
Yoda69
Tokes Laszlot abszolut nem ertem. Ott ul orban mellett, es szó nélkül hagyja a nacizast es a fajelméletet.
Ezekután teljesen hiteltelenné vált számomra.
Logogrif
Zsoltikaka ! Van ennély mélyebb szint ? ..."be a one,a character...???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.