Viszonylag kis sajtót kapott, pedig óriási üzletről van szó: egyedüli indulóként a Mol Nyrt. nyerte el a magyar állam által kiírt hulladékgazdálkodási koncessziós pályázatot, így 2023. július 1-től 35 évig az olajtársaság feladata lesz az évi közel 5 millió tonna magyarországi települési hulladék begyűjtése és kezelése. Ez majdnem 4,5 millió háztartás és kétmillió gazdálkodó szervezet kiszolgálását jelenti. A koncesszióval a cég növesztett magának még egy - akár évi 150-200 milliárd forintos - lábat, a cél érdekében pedig februárban megalapították a Mol Körforgásos Gazdasági Kft-t is. Nem árt tisztázni, hogy pontosan mi is a koncesszió tárgya: a közszolgáltatási rendszerben működtetett lakossági vegyes hulladékgyűjtés az intézményi hulladékgyűjtés (cégek, iskolák, kórházak, stb.) gyakorlatilag minden települési szilárd hulladék begyűjtése és kezelése (pl. gumiabroncs)

Forrás: 444.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Tiszta Magyarország.
Mindenben ez a lényeg. Valaki (NER lovag, lovagina) megnyeri a tendert, majd keresi a valóban érdemi munkát végzőt, de a nagy lovetta nála landol. Az alvállalkozó alvállalkozójának alvállalkozójának alvállalkozója majd megcsinálja és örüljön, hogy a végén valami kis pénzt is kap.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.