Felszólította a Corvinus végzős diákjait, hogy vigyék végig a rendszerváltást. 

Jaksity György hadüzenettel felérő beszéde: "Magyarország beteg, minden értelemben véve"

MTI Fotó: Nándorfi Máté

Eddig még soha nem mondtak olyan kemény beszédet az ország állapotáról, mint amit Jaksity György közgazdász olvasott fel a Budapesti Corvinus Egyetem diplomaosztóján. 

A beszédet a 444.hu szemlézte

Jaksity arról is beszélt, hogy milyen állapotban van éppen Magyarország.

"Hogy liberális vagy éppen illiberális egy demokrácia, az ízlésbéli kérdés. Az viszont, hogy valóban demokrácia vagy inkább csak annak megcsúfolása, esetleg kimondottan kleptokrácia, bizony, elég nagy különbség. Magyarország nem annyira illiberális, mint ildemokrácia. Vagy még inkább az angol beteg szó jelentésével élve ill demokrácia.”

A beszéd ezután így folytatódott: 

„Igen, Magyarország beteg, a szó minden értelmében véve. Nincs funkcionáló, a kormányt elszámoltatni képes ellenzéke, az ország nagy része számára hozzáférhető szabad sajtója, elakadt a hatalmi ágak szétválasztása, a kelet-európai reformok úttörőiből mára az Európai Unióhoz legkevésbé felzárkózó ország lettünk, az európai uniós támogatások legmagasabb szintje ellenére."

Jaksity ezután a gazdag magyar elitről beszélt.

"A leggazdagabb magyarok jelentős része egykori állami vagyon romjain vagy a jelenlegit megcsapolva és EU-s támogatásokkal felturbózva éli felhőtlen vagy még inkább felelőtlen életét. Én önöknek azt mondom, kedves végzősök, hogy önök lesznek az a generáció, amelynek a feladata, amit mi elkezdtünk, a rendszerváltás végleges befejezése. Valós demokrácia kiharcolása és megteremtése. Az ország dohos, áporodott, betegségeket hordozó levegőjének megtisztítása, kiszellőztetése, a XX. század szégyenteljes ideológiai gúnyáinak szemétdombra vetése, elégetése. Magyarország kompjának a modern európai civilizáció partjához való végleges kikötése. Ehhez nem elegendő jól képzett szakemberekké válni, ehhez jó embernek kell lenni.”

109 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Magyarország egy beteg ország, cigányispánnal, betegdemokráciával, a legnyomorultabb román patkányok lefizetésével, egy hazug, lopós-rablómaffiával az élén szándékosan teszik tönkre az országot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
terlasz
@karma1: Reménytelen, hogy az ilyen Fletó-szerű tünemények érzelmi viharában utat törjön a racionalitás.
FLETÓ
@karma1: Akkor?! Megoldás? Onnan messziről???
C_3PO
@Aki Én: Különbség?! Ja, a különbség hoz változást - ezt a marketingben tanultam ANNO...
karma1
@FLETÓ: Hidd el, hogy a megfelelo emberekkel mar nagyon regen kapcsolatban vagyok, es nagyon jo dolgokat agyalunk ki kozosen - de nem publikus egyenlore, mert orban hienai mindenkit ido elott lekapcsolnanak - tudod, EZ a politika - nem az, amit orban csinal! Az csak a sajat maffiajanak az eletbentartasa, az utolso fillerig kiszipolyozva a magyarokat. Kello idoben eleg nagyot fogtok nezni. Nem part, hanem nagyon komoly nemzetkozi civilszervezet, kivalo onkentesekkel. Es akinek fontos meghallgatni a civilek. professzionistak velemenyet, azokkal mar nagyon jo a kapcsolat - szoval lesz megoldas a magas arakra is - de amig nem kapjak meg az elso szamlakat az emberek - foleg a fideszesek, akik eddig vakon biztak a fo"niben, de most egycsapasra akar ehen is dogolhetnek, vagy megfagyhatnak a sajat lakasukban , - szoval KELL, hogy orban elkuldje a csekkjeit a nepnek, - amit ugye annyira elhazudott, hogy nem nyul a rezsicsokihez, es semmi kozunk nem lesz a haboruhoz. Ehhez kepest mar jol benacultunk. Mindent a maga idejeben!
FLETÓ
@karma1: Akkor káosz akartok csinálni, ugye?! Anarchia! Annál már a monarchia is jobb!
drrotf
Ez az ember bemutatta, hogy Ő szerinte hogy áll a gazdaság, a társdalom , és ez közel állt a valósághoz.Borította a bilit, nagy nyilvánosság előtt, és a tartalma ami Hernádira is ráfolyt igen büdös , kellemetlen volt, és ezért ezt a megnyilvánulást ízléstelennek tartotta.Tudjuk, hogy ízlések és pofonok nem egyformák , és mindenkinek más és más az ízlése, s ezért amit Hernádi mondott semmi jelentősége nincs!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.