Sokan megfizethetetlen számlákkal találhatják majd szemben magukat.

Ezért nyírhat ki sokakat az új rezsiszabályozás: durván energiapazarlóak a lakóépületeinkMTVA/Bizományosi: Róka László

A kormány számításai szerint a háztartások negyedének emelkedik a rezsiszámlája augusztustól. Ennek egyik oka, hogy a magyarországi lakások és házak jelentős része elavult és energiapazarló – írja a 24.hu. Egy kormányzati stratégia szerint 2020-ban a családi házak és a tíz lakásosnál nagyobb társasházak 63 százalékának nem volt hőszigetelése, a kis társasházaknál még rosszabb, 77 százalékos az arány, a paneleknél pedig 52, ráadásul a fennmaradó ingatlanok között vannak részlegesen hőszigetelt épületek is.

Az elmúlt nyolc évben mindössze 7-10 százalékkal nőtt a teljesen hőszigetelt a családi házak, a nagy társasházak és a panelek aránya.

A kis társasházaknál pedig csak részleges felújítások voltak. A kicserélt nyílászárók aránya a panelek kivételével minden ingatlantípusban növekedett, 5-13 százalékkal.

A magyarországi ingatlanok rendkívül elavultak. A Habitat for Humanity tavalyi jelentése szerint a lakóépületek több mint fele 1970 előtt épült, és a teljes lakásállomány 70-90 százalékát fel kellene újítani.

Ha Európai Uniós szintén nézzük a viszonyokat, akkor míg 2020-ban a magyar energiafogyasztás 34 százaléka a háztartásokhoz kötődött, addig az EU többi országában ez az arány csak 28 százalék volt.

Forrás: 24.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@sgl: Ha te keresnél milliárdokat a gázon, szorgalmaznál ilyesmit?
Na, ugye...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@csak úgy...: Te már most ökör vagy és hülye ehhez a témához is...!

Más standardok, más építési hagyományok, nem hasonlítható semmiben a két ország! Itt is 20-24 cm-es külső hőszigeteléseket ajánlanak a gyártók, hogy minél több hőszigetelő anyagot sózzanak rá a parasztokra! A mérnöktovábbképzések másról sem szólnak tíz éve, mint a hőszigetelők helyzetbe hozásáról. Az összes konferenciát ők finanszírozzák... Gondolom, nem önzetlenül.

20-24 cm hószigetelés akkora külpontosságot okoz a falakon és akkora csavarónyomatékot, hogy csak idő kérdése mikor szakad le az egész. Életveszélyes és tűzveszélyes is. A hőszigetelő anyag úgy vezeti a homlokzaton felfelé a tüzet, hogy bent ég mindenki egy 10 emeletes házban.
Nem is alkalmazzák sehol Magyarországon. Úgy hülyeség az egész, ahogy van, nem szabad vele foglalkozni!
Olyan anyagokból kell építeni a házakat, aminek az anyaga önmagában tudja a hőszigetelést biztosítani. Tanulj Ökör...!
csak úgy....
@verőce21: butavagy farkasom,erröl már többször meggyöztél! :)
csak úgy....
@verőce21: Te már most ökör vagy és hülye ehhez a témához is...!
ha fideszék azt mondják,hogy fölösleges a szigetelés,akkor azt te,mint rendes birka meg is magyarázod... , farkasom,te egy született seggfej!
verőce21
@csak úgy...: Ezt nem a Fideszék mondják, hanem az én szakvéleményem alapján mondja a Fidesz!
csak úgy....
@verőce21: szinte nem is vagy nagyképü! - most azon gondolkodok,hogy te eddíg mi nem voltál még? :) de már szagértö is...,szóval nem kell csodálkoznia senkinek,ha leáll a nemzethy dübörgés a hozzád hasonló túlfizetett szagértök miatt! :)
farkasom a hazúgságaiddal höss pics...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.