Hegedüs Zsuzsa tegnapi levele alaposan felkavarta az állóvizet a Fidesznél, ma pedig interjút adott a hvg360-nak, melyben elmondta, hogy sok vitája volt Orbánnal az ő Európa-ellenessége miatt, a homofóbtörvény után is fontolgatta lemondását, azonban eddig az általa kitalált felzárkóztatási program befejezése érdekében maradt.

Hegedüs Zsuzsa: Orbán kétharmada a világ átka, életveszélyes és elfogadhatatlan Putyinhoz fűződő kapcsolata
Hegedűs Zsuzsa szociológus, miniszterelnöki főtanácsadó érkezik a budapesti Millenáris Teátrumhoz, ahol Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédét tartja 2014. február 16-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Szerinte a tusványosi beszéddel viszont Orbán végképp túllépett a határon. Hegedüs azt írta, nem érti, Orbán hogy nem vette észre, hogy egy Goebbelshez méltó, tiszta náci szöveget ad elő.

Nagyon nem értett egyet a homofóbtörvénnyel sem, kint volta a tüntetésen és az SZFE átalakítása miatt tartott demonstráción is, de akkor nem mondott le.

2014 óta nem követem a magyar médiát, mert nem értek egyet azzal, hogy ennyire beszűkült, a Népszabadság bezárása pedig töréspont volt számomra, bár a mindenkori titkárságvezetőm tájékoztat a fontos hírekről.

- mondta el.

Orbán Viktor 2002-ben kereste meg személyesen. Akkor kezdődött a kapcsolatuk, ami nagyon erős lett. 1994-ben az SZDSZ számára dolgozta ki először a felzárkóztatási programját, ami be is került a kormánystratégiába, de a költségvetés összeomlás-közeli állapotában, amitől a Bokros-csomag mentette meg az országot, nem tudott beindulni.

2015-ig igen hatékonyan működött, majd Orbán beleszeretett Finkelstein elméletébe, amit Ron Werber vitt a szocialistákhoz és Habony Árpád a Fideszbe. Ennek a lényege, hogy találj egy témát, amivel meg lehet osztani a társadalmat, elő lehet idézni egy háborús helyzetet. Ez a stratégia leegyszerűsíti, életveszélyessé teszi a politikai életet. .

A lap megkérdezte, hogy próbált-e beszélni Orbánnal arról, hogy nem tetszik, ami történik? Ha igen, hogyan reagált?

Sehogy, mert leüvöltöttem a fejét.

- mondta el, és hozzátette, hogy az után hallgatott, mint a csuka.

Ez sokkal súlyosabb ügy, mint a homofóbtörvény volt. A faji jellegű diszkriminációra alapuló gyűlölet olyasmit gerjeszt, amiről a történelem nemcsak Európában, hanem Afrikában és Örményországban már bebizonyította, hogyha egyszer kiengedjük a szellemet a palackból, azt senki sem tudja újra visszazárni.

- mondta el a lapnak.

Aki szerint nagy a katasztrófa, hiszen méregdrága kínai hitelből élünk és a jogállamisági eljárás miatt egy fillért sem fogunk kapni.

Életveszélyes és elfogadhatatlan a Putyinnal való kapcsolata.

Évek óta próbálom meggyőzni, hogy vessen véget ennek a barátságnak, és mint a beszélgetésből kiderült, számított rá, hogy ez újfent elő fog jönni. Valóban azzal kezdtem, hogy ki kell állni és agressziónak kell minősíteni az orosz támadást Ukrajna ellen, ki kell mondani, hogy Putyin egy agresszor.

- fejtette ki, és kitért arra is, hogy nagyon támogatja Ukrajnát

Az ellenzéki előválasztással, Dobrev Klárával, és Deák Dániellel kapcsolatban is elmondta a véleményt, úgy ahogyan az Orbán Viktorról szóló további részek, azok is a HVG360 írásában olvashatóak teljes terjedelmében.

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Shikari
@CsipkeRózsa: A vén boszorkány zsidó vallású? Mik ki nem derülnek! :-)))))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
@CsipkeRózsa: Nem mindegy, hogy származási, identitás vagy vallási alapon válogatunk. A tömény rasszizmus a származás szerinti elbírálás, míg a vallásszabadság, ezzel nem azonos, sem az identitásbeli hazafiság. Azért nem mindegy miket írsz, mert te ezeket össze akarod mosni.
Ahol származási alapon válogatnak, ott apartheidet és rasszizmust építenek, mint Izraelben. Itt nem szeretnék ilyesmit.
Ha pedig magyar vagy, akkor nem vagy zsidó, cigány, grúz, piréz, hanem magyar. Ezt nagyon nem akarod elfogadni, te maradsz inkább a rasszizmusnál!
CsipkeRózsa
@Shikari: Ne erőltesd, mindegy, hogy ki miért zsidó, már Hitler is megmondta! Mind kellett neki!

Már csak azt nem értem, az én véleményem miért volna rasszizmus?
Shikari
@CsipkeRózsa: Neked mindegy, hogy valakit származás vagy vallás alapjàn különböztetnek meg. Ezt írtad. Ez netto zsidó rasszizmus, ami Izraelben megy és te egyetértesz vele.
CsipkeRózsa
@Shikari: Ahogy tetszik. Neked még Hitler sem elég jó?
Shikari
@CsipkeRózsa: Sajnos terelsz, mellé beszélsz és nem vállalod, amiket még eddig állítottàl. Persze, mit gondolok én, hogy egyenesen fogsz beszélni? :-)
CsipkeRózsa
@Shikari: Valóban nem értem, amiről beszélsz, de te vagy a zsidóügyi szakértő, mondd a magadét. Neked és az összes antiszemita, zsidógyűlölő személynek teljesen mindegy, miért zsidóznak, senki nem gondolja át, hogy most azért kell utálni valakit, mert zsidó, vagy azért, mert zsidó, akár így, akár úgy.

Nekem is teljesen mindegy, hogy ki, miért zsidózik! Ez van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok