Hegedüs Zsuzsa tegnapi levele alaposan felkavarta az állóvizet a Fidesznél, ma pedig interjút adott a hvg360-nak, melyben elmondta, hogy sok vitája volt Orbánnal az ő Európa-ellenessége miatt, a homofóbtörvény után is fontolgatta lemondását, azonban eddig az általa kitalált felzárkóztatási program befejezése érdekében maradt.

Hegedüs Zsuzsa: Orbán kétharmada a világ átka, életveszélyes és elfogadhatatlan Putyinhoz fűződő kapcsolata
Hegedűs Zsuzsa szociológus, miniszterelnöki főtanácsadó érkezik a budapesti Millenáris Teátrumhoz, ahol Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédét tartja 2014. február 16-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Szerinte a tusványosi beszéddel viszont Orbán végképp túllépett a határon. Hegedüs azt írta, nem érti, Orbán hogy nem vette észre, hogy egy Goebbelshez méltó, tiszta náci szöveget ad elő.

Nagyon nem értett egyet a homofóbtörvénnyel sem, kint volta a tüntetésen és az SZFE átalakítása miatt tartott demonstráción is, de akkor nem mondott le.

2014 óta nem követem a magyar médiát, mert nem értek egyet azzal, hogy ennyire beszűkült, a Népszabadság bezárása pedig töréspont volt számomra, bár a mindenkori titkárságvezetőm tájékoztat a fontos hírekről.

- mondta el.

Orbán Viktor 2002-ben kereste meg személyesen. Akkor kezdődött a kapcsolatuk, ami nagyon erős lett. 1994-ben az SZDSZ számára dolgozta ki először a felzárkóztatási programját, ami be is került a kormánystratégiába, de a költségvetés összeomlás-közeli állapotában, amitől a Bokros-csomag mentette meg az országot, nem tudott beindulni.

2015-ig igen hatékonyan működött, majd Orbán beleszeretett Finkelstein elméletébe, amit Ron Werber vitt a szocialistákhoz és Habony Árpád a Fideszbe. Ennek a lényege, hogy találj egy témát, amivel meg lehet osztani a társadalmat, elő lehet idézni egy háborús helyzetet. Ez a stratégia leegyszerűsíti, életveszélyessé teszi a politikai életet. .

A lap megkérdezte, hogy próbált-e beszélni Orbánnal arról, hogy nem tetszik, ami történik? Ha igen, hogyan reagált?

Sehogy, mert leüvöltöttem a fejét.

- mondta el, és hozzátette, hogy az után hallgatott, mint a csuka.

Ez sokkal súlyosabb ügy, mint a homofóbtörvény volt. A faji jellegű diszkriminációra alapuló gyűlölet olyasmit gerjeszt, amiről a történelem nemcsak Európában, hanem Afrikában és Örményországban már bebizonyította, hogyha egyszer kiengedjük a szellemet a palackból, azt senki sem tudja újra visszazárni.

- mondta el a lapnak.

Aki szerint nagy a katasztrófa, hiszen méregdrága kínai hitelből élünk és a jogállamisági eljárás miatt egy fillért sem fogunk kapni.

Életveszélyes és elfogadhatatlan a Putyinnal való kapcsolata.

Évek óta próbálom meggyőzni, hogy vessen véget ennek a barátságnak, és mint a beszélgetésből kiderült, számított rá, hogy ez újfent elő fog jönni. Valóban azzal kezdtem, hogy ki kell állni és agressziónak kell minősíteni az orosz támadást Ukrajna ellen, ki kell mondani, hogy Putyin egy agresszor.

- fejtette ki, és kitért arra is, hogy nagyon támogatja Ukrajnát

Az ellenzéki előválasztással, Dobrev Klárával, és Deák Dániellel kapcsolatban is elmondta a véleményt, úgy ahogyan az Orbán Viktorról szóló további részek, azok is a HVG360 írásában olvashatóak teljes terjedelmében.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Apfelbaum
12 év ámokfutás után csak ez volt az ami miatt bedobtad a törölközőt...érdekes
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
Most akkor a zsidó egy nép, vagy egy vallás?
NKF
Ez a múmia elmehetne már a jó büdös p...ba! 100 millióba van ,ha nem többe .
Milyen tanácsokat osztogat? Én elhajtannám mint a legyet!
CsipkeRózsa
@Shikari: Teljesen mindegy, hogy melyik meghatározást használja valaki, én arról beszéltem, hogy mi a helyzet Magyarországon.
Ha megnyugtat, hogy még Hitlernek is mindegy volt, kire melyiket használták, vitte ezt is, azt is.
Ezzel az állandó kötözködéseddel, és mást hülyének nézéssel már igazán felhagyhatnál. Attól még nem leszel sem jobb, sem okosabb.
CsipkeRózsa
@Shikari: Ne erőltesd, mindegy, hogy ki miért zsidó, már Hitler is megmondta! Mind kellett neki!

Már csak azt nem értem, az én véleményem miért volna rasszizmus?
CsipkeRózsa
@Shikari: Ahogy tetszik. Neked még Hitler sem elég jó?
CsipkeRózsa
@Shikari: Valóban nem értem, amiről beszélsz, de te vagy a zsidóügyi szakértő, mondd a magadét. Neked és az összes antiszemita, zsidógyűlölő személynek teljesen mindegy, miért zsidóznak, senki nem gondolja át, hogy most azért kell utálni valakit, mert zsidó, vagy azért, mert zsidó, akár így, akár úgy.

Nekem is teljesen mindegy, hogy ki, miért zsidózik! Ez van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.