Már Mol is azt mondja, hogy nem tartható a 480-as ársapka az üzemanyagokon, sőt, arra figyelmeztetnek, hogy mivel karbantartás lesz a finomítóban, kiesik a termelés egy része, vagyis kevesebb üzemanyag lesz.

El fog fogyni a benzin a 480 forintos árstop miatt – Így játsszák ki a magyarok a szabályokat!

Fotó: MTI/Komka Péter

A Blikk egyik olvasója, Sándor példáján keresztül mutatja meg, hogy mi a probléma ezzel az egész árstoppal. Átadjuk a szót Sándornak: 

"Már önmagában az is idegesítő, hogy a benzinkutak legtöbbjén sokszor egy vagy két kútfej működik csak, csomószor állnak a sorok, de amit múltkor láttam, túltesz mindenen (...) Állok a kútnál a sorban a többi kocsinál, ÖMV kút, összvissz két kútfej volt nyitva, már egyetlen autónyira voltam a megváltástól. Látom, hogy a Renault Lagunás fazon éppen végez, megy be fizetni, mondom na, végre, percek kérdése és tehetem bele a porzó tankba – Ford Fiesta, tehát nem egy IFA az enyém, sima ügy lesz. Jön is kifelé az ember a shopból, látom, akasztja le újra a töltőpisztolyt és megint nyomja befelé a kocsiba. Akkor kaptam a fejemhez: tényleg, 50 liter a tankolási limit..."

Ezt pedig már egy benzinkutas hölgy mesélte a lapnak: 

"Nos, igen a magyar hajlamos kijátszani a szabályokat, mert hát mi az, hogy nincs benzin, vagy dízel, meg mi az, hogy 50 liter. Először az volt, hogy a nagyméretű tankkal rendelkező kocsik tettek egy kört. Most már ez se: bejön fizetni, visszamegy és folytatja a tankolást, mintha mi sem történt volna, és telerakja a kocsiját. Én meg nem tehetek semmit"

Alex, a Blikk harmadik olvasója pedig ezt fűzte hozzá mindehhez: 

"Egy jókora dízel járgányba, ha tele akarja rakni valaki az üzemanyagtankot, nem elég az 50 liter. Hetvenet meg nem lehet, tehát ha üres tankkal megyek, én is azt csinálom, hogy fizetek 48 litert, aztán visszamegyek és folytatom a tankolást, amig tele nem lesz (...). Mikor először eljátszottam a dupla tankolást, próbálkoztak, hogy csak 50 liter lehet, én meg megmondtam, hogy igen, egy tankolásra. Viszont én kétszer tankoltam. igaz, hogy egymás után, de erről nem szól a szabály. Az meg marhaság, hogy azt kérik, mindenki annyit tankoljon csak, amennyi kell. Miért, lehet többet tankolni egy autóba, mint amekkora a tankja? Vagy mi legyen, utanként számolgassam, hogy majd várhatóan hány litert eszik majd meg? Aztán vagy elég, vagy nem?"

- mondta háborogva Alex. 

Forrás: Blikk.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@KisTehen: Inkább legyen benzin, én ezt az egész árstoppot nagy marhaságnak tartottam már az élelmiszerek kapcsán is. Mihamarabb meg kell szüntetni, mert még nagyobb dráguláshoz, és ami sokkal lényegesebb, totális hiányhoz fog vezetni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@KisTehen: szentem, te kinek a tehene? :) szólj a gazdinak,hogy nézessen meg,mert kergemarhakór gyanús lettél!
Pálinkás Pál
@division: semmi kifogásom az ötleted ellen, ahogy te is német béreket fizetsz az alkalmazottjaidnak...
sokanvagyunk
Mondja ezt azoknak akiknek most emelték meg a kártyájukra juttatott benzinmennyiséget és tankolhatnak közpénzen, amennyi csak a csövön kifér.
division
@Pálinkás Pál: Neked fogalmad nincs, mennyit fizetek az alkalmazottaknak, de elárulom, nincs távol a német bértől. Egyre többet hőbörögsz, talán félsz a jövőtől? Érdekes...
Pálinkás Pál
@division: miért félnék nyomi...?..mondtam,itthagyom ezt a tetűfészket...
ómió
Ez, akkor, most "efftársi ujjongás" akar lenni a delirált "végre piaci ár(!) miatt, vagy "népuszítás a Zorbán ellen"!? Melyik "széken" ültök, "egyfenékkel", efftársak!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.