A belügyminiszter haverja nagyon jól járt.

Pintér Sándor volt üzlettársa, Tasnádi László hatalmas bizniszt nyert

MTI Fotó: Bruzák Noémi

Pintér volt üzlettársa, Tasnádi László által igazgatott Civil Biztonsági Zrt. lehet az MPT Security Zrt. kizárólagos tulajdonosa, ha ezt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) is engedélyezi.

Ez egy hatalmas üzlet, hiszen az MPT Security a Magyar Posta pénzszállító cége, amely például a nyugdíjakat és a sárga csekkes pénzeket szállítja az országban.

"Az összefonódás célja a CIVIL Zrt. oldaláról az eddigi profiljába nem tartozó készpénz logisztikai tevékenység – pénzfeldolgozás, ATM üzemeltetés, ügyfél készpénz gazdálkodás, trezorálás, MABISZ előírás szerinti pénzszállítás – biztosítása, a cégprofil bővítése, az eredményesség növelése, figyelemmel arra, hogy a megvásárolni kívánt társaság fő tevékenysége a készpénz logisztika, melyben így jelentős tapasztalattal, a szükséges engedélyekkel és megfelelő infrastruktúrával rendelkezik"

- áll a GVH-nak benyújtott jelentésben.

Azonban az MPT-vel nemcsak a magyar készpénzszállítási piac egyik legnagyobb szereplőjét szerzik meg, hanem

- a takarékszövetkezetek pénzét is,

- a takarékbanki ATM-et is ők táplálják készpénzzel,

- a Szerencsejáték Zrt. is régi partnerük,

- a BKK jegykiadó automatáit is ők üzemeltetik,

- összesen 4500 szolgáltatási helyről naponta átlagosan mintegy 3000 ponton végez értékszállítást.

Egyelőre nem ismert, hogy a Magyar Posta és a Magyar Bankholding miért válik meg a cégtől, hiszen stabilan nyereséges vállalatról van szó. Tavaly 8,7 milliárd forintos árbevétel mellett 331 millió forintos nyereséggel zártak, és a korábbi években is 7-8 milliárd forintos forgalmat bonyolítottak 100-200 millió forintos profittal.

Forrás: 444.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A fidesz nem 1956 hőseit ünnepelték a Kossuth-téren, hanem saját magukat. A fidesz éppen azon az október 23-i szent napon tüntette ki az ÁVH szégyenletes maradványát, a Tasnádi László nevű III/II-es operatív tisztet, aki büszke a pártállami múltjára és akit nem a süllyesztőbe küldtek, hanem államtitkárnak neveztek ki, most meg többmilliárdos üzlethez juttaták. Tasnádi László, Pintér bizalmasa és volt munkatársa, aki elég látványosan távozott a Belügyminisztérium rendészeti államtitkári posztjáról, miután a III/II-es múltú államtitkárt október 23-a alkalmából vezérőrnagyból altábornaggyá léptették elő. Egy jó belügyminiszter ( azóta mindenhez értő, oktatás - egészségügy is) pedig olyan, mint az úttörő. Ahol tud, segít.
ómió
És még "privatizálniuk"se kellett!? Na, ne má'!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.