Orbán egyre kínosabb és megalázóbb helyzetbe kerül tusványosi kiszólása miatt.

Washington megbocsáthatatlannak tartja Orbán náci időket idéző beszédét a kevert fajról

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök előadást tart a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 23-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az Egyesült Államok megbocsáthatatlannak tartja Orbán Viktor kevertfajú népekről tett megjegyzéseit

– jelentette ki Ned Price amerikai külügyi szóvivő egy csütörtöki sajtótájékoztatón, majd felolvasta azt a nyilatkozatot, amit Deborah Lipstadt, az Egyesült Államok antiszemitizmus elleni megbízottja fogalmazott meg a magyar miniszterelnök nagy port kavart tusványosi beszéde kapcsán.

Lipstadt szerint „mélységesen aggasztó” a jobboldali nacionalista miniszterelnök „egyértelműen a náci faji ideológiát idéző retorikája”, továbbá „elfogadhatatlan”, hogy évtizedekkel a holokauszt lezárása után egy vezető „a náci tömeggyilkosságot ilyen könnyelműen kezelje”.

Orbán szavai nem tükrözik azokat a közös értékeket, amelyek az Egyesült Államokat Magyarországhoz kötik.

– tette hozzá Price.

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Forrás: 24.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
@simmering73: Végül is, mit tett Orbán? Kiket tett rabszolgává, kiket zárt rezervátumba, kiket gázosított el - és még lehetne sorolni...
vacsi
@Németh István: Egyetértek, de finomabban is megfogalmazhattad volna...
Csizmás Kond
...vasington szégyellje magát hogy a keverék lecsó népségét nemzetnek meri nevezni.
Dr. Proktor
Orbán is kevert, tudhatná hogy ő nem egy új faj...
Németh István
@vacsi: A helyzet az kedves "vacsi" hogy az usa aljas gyakorlatilag világhódító és nyerészkedni akaró kiteljesedésének ha teszik. ha nem elejét kell venni! Az igaz, hogy nem az én hőbörgésemre fog ez megtörténni! De ha eljutunk odáig hogy legalább az Eu nemzetek felébrednek és egyszerűen kiutasítják az usa-nato seregét a térségből s megszüntetik a "békefenntartó" missziójuknak a mocskosságát akkor már előbbre léptünk! Ezt viszont valamilyen formában tudatni terjeszteni kell! Minél többen mondjuk annál inkább van realitása a valóságos függetlenségére az EU-nak is! Mert ma kiszolgálója az usa dollárgépezetének >> holott nem ez akart lenni, vegyük csak alapul az EURÓ kiadását! (ez is egy vélemény)
Németh István
Különben >> vannak rendes zsidók és vannak szemét zsidók na ezek vannak túlsúlyban az usa nagy fehér-házában pont olyanok mint a soros - bíden és fattyai! Ennyi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.