Levelet kaptak a tankerületek a Belügyminisztériumtól, amelyben arra utasították őket, hogy mérjék fel az iskolákban a gázról a fatüzelésre való átállás lehetőségét- írja Telex.hu.

A Klubrádió által közzétett levél szerint az intézményeknek fel kell mérniük, hogy van-e alkalmas helyiség a fatüzelésű kazán beszerelésére, van-e alkalmas kémény, és ha nincs, hogyan kell kiépíteni azt.

"Majd a gyerekeknek kell fát hordaniuk az iskolába?"-Felszólította a belügyminisztérium az iskolákat, hogy vizsgálják meg, át tudnak-e állni fatüzelésre, a PSZ alelnöke megdöbbent

Fotó: Pixabay cco

Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke megerősítette a levél valódiságát. Totyik teljesen elképedt az ötleten, szerinte az átalakítás értelmetlen és költséges, mert a fa ugyanolyan drága lesz, mint a gáz. Azt mondta: visszatérünk a kincskereső kisködmön világába, ahol majd a gyerekeknek kell fát hordaniuk az iskolába. A PSZ információ szerint minden tankerület kapott ilyen levelet.

Holoda Attila energetikai szakértő, az Orbán-kormány korábbi energiaügyi helyettes államtitkárának nyilatkozatát a témában a Telex.hu cikkében olvashatják.

Forrás: Telex.hu

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Ha lenne egy szakértőkből és elhivatottakból álló okatási minisztériumunk, és nem a belügyminiszter dolga lenne az oktatás, akkor erre a kérdésre saját maguk tudnák a választ és nem kellene kérdezősködni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@kisfalud: 13.00

Rosszul látod, csupán tudok súlyozni, míg te elkövettél egy logikai bakit. :)
sokanvagyunk
Fagyosabb időben volt anno a szénszünet az iskolákban - most majd lesz faszünet...
tothjani
Nem azt mondták hogy biztosítva van az ország Gáz ellátása???
Akkor most mégsem olyan biztos a biztos, vagy csak hazudtak valamit???
Málna
@tothjani: Egyelőre biztosítva van. Csak tudod, baromi drága lett és arra sincs garancia, hogy mindig lesz.
rbela
A stadionoknál még a gyep is fütütt, hm.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.