Levelet kaptak a tankerületek a Belügyminisztériumtól, amelyben arra utasították őket, hogy mérjék fel az iskolákban a gázról a fatüzelésre való átállás lehetőségét- írja Telex.hu.

A Klubrádió által közzétett levél szerint az intézményeknek fel kell mérniük, hogy van-e alkalmas helyiség a fatüzelésű kazán beszerelésére, van-e alkalmas kémény, és ha nincs, hogyan kell kiépíteni azt.

"Majd a gyerekeknek kell fát hordaniuk az iskolába?"-Felszólította a belügyminisztérium az iskolákat, hogy vizsgálják meg, át tudnak-e állni fatüzelésre, a PSZ alelnöke megdöbbent

Fotó: Pixabay cco

Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke megerősítette a levél valódiságát. Totyik teljesen elképedt az ötleten, szerinte az átalakítás értelmetlen és költséges, mert a fa ugyanolyan drága lesz, mint a gáz. Azt mondta: visszatérünk a kincskereső kisködmön világába, ahol majd a gyerekeknek kell fát hordaniuk az iskolába. A PSZ információ szerint minden tankerület kapott ilyen levelet.

Holoda Attila energetikai szakértő, az Orbán-kormány korábbi energiaügyi helyettes államtitkárának nyilatkozatát a témában a Telex.hu cikkében olvashatják.

Forrás: Telex.hu

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Ha lenne egy szakértőkből és elhivatottakból álló okatási minisztériumunk, és nem a belügyminiszter dolga lenne az oktatás, akkor erre a kérdésre saját maguk tudnák a választ és nem kellene kérdezősködni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vacsi
Hol itt a gond? Most sokan beállítják otthon a kályhát, sparherdet, nem lesz ismeretlen a gyerekeknek. A pedellusbácsi a mi időnkben is járta a folyosókat, és rakott minden kályhára. Ja, most nincs pedellus? Hát, az baj.
amortizáltok
pintyő bátyó a tetőszerkezet is fábol van majd de lassan elfogy ám de ha ti lelépnétek, az emberek megoldanák hogy a gyerekeik ne fagyoskodjanak mert ti dőzsi habzsi kapzsi gazdaságot rendeztetek magatoknak.mennél nyögdécselő dijba eléggé vén és rugalmatlan lették
ómió
Efftársak! Ha ti regnálnátok, tuti...!
Qqberci
Ha a gyerek karót kap,. tiszta haszon, mert azzal is lehet fűteni... :-(((
balos
Na fideSSes gecik lehet tapsolni,ha a főispánovics beint!A térdre imához,pedig "térdre szopáshoz változik,mert nektek így jó!
izéke
Javaslom a felcsúti fociakol tüzelés céljára történő felhasználását meg az orbán házát és családja tagjait
rokker33
Mi már vagy 15 éve fával fűtünk ! Sokkal melegebb van,mintha gázzal fűtenénk és eddig olcsóbb voltA gáznak nincs fűtőértéke vagyis sokkal gyengébb, mint a fának!
Designer
Nem tudnak átállni!!! Ráadásul drágább is! Ja, hogy DIGITÁLIS oktatás lesz ennek ürügyén?!
Termálvizes fűtést 2010-óta ki lehetett volna építeni az egész országban minden közintézményben!
kisfalud
Azzal vádolták szegény Viktor, hogy a Horthy rendszert akarja visszahozni, pedig nem, csak a Rákosi félét! Akkor kellett vinnünk az iskolába naponta néhány db fát, hogy ne fagyjunk meg a tanteremben!
Nyírfa
A tanárok válasza erre az abszurd felvetésre legyen a teljes ignorálás.
Dr. Proktor
A közmunkások pedig álljanak át kőpattintásra?
fergeteg
Nincs ezzel semmi gond. Én is fafűtéses középiskolába jártam.
Ha az Eu NEM ENGEDI A GÁZT használni???
Nyírfa
@kisfalud: 10.47

Bezzeg a Horthy! Az volt ám a fasza legény, ugye, @kisfalud: ?
nemkati
Ha lenne egy szakértőkből és elhivatottakból álló okatási minisztériumunk, és nem a belügyminiszter dolga lenne az oktatás, akkor erre a kérdésre saját maguk tudnák a választ és nem kellene kérdezősködni.
kisfalud
@Nyírfa: ma 10:53. Apám nem annyira tisztelte, különösen amikor 1944-ben barátját és a családját két tíz év körüli kislányával együtt vendégségbe invitálták a haláltáborba, és sosem jöttek vissza.
Nyírfa
@kisfalud: 11.05

Akkor miért a Rákosi-érával példálózol? Az nem érv, hogy fát kellett vinni a suliba, mert ugyanezt megtették Horthy alatt is, már amennyiben eljutottak az iskolába, mert volt cipőjük.
jesz
Bravó! A brüsszeli rohadékok ezt is elintézték..nemhogy gáz nem lesz, de az élhető élet érdekében kivágjuk az erdeink egy részét, elkezdjük a szarabbmál szarabb szén bányászatát, mindenhonnan dől a füst...hol van az alig látható zöldpárt? na nem mintha ők megoldanák a lehetetlent, hanem a jobbnál jobb ötleteikkel zavart keltsenek a buta fejekben...

A pdsz hiába döbben meg, ezt hozta a brüsszeli szarháziak ötletbörzéje...oroszgyűlöletüket így élik ki, most megmutatják, hogy a volt szovjet blokk országaiba hogy lehet büntetlenül belerúgni...ezek mind a vérrel szerzett vagyonokon ülő gyarmatosítók leszármazottai...akik szeretnek jól élni a más szegénysége árán

szarjon mindegyik sünt
szép új világ
A tanterveket ennek megfelelően átdogozzák:
Földrajz: A lakókörnyezetben lévő erdők, fasorok, ligetek feltérképezése
Technika: Fadöntés motoros és kézi fűrésszel. Rönk hasogatás és kuglizás.
Biológia: Az ehető vadon termő bogyók és az ehető rovarok, bogarak, csúszómászók megismerése.
csak úgy....
még jó,hogy magyarország bövelkedik fafejüekben,ugye @KisTehen: !? :)
-eszem azt a kalóriadús bükkfa fejedt!
Dr. Proktor
@jesz: Sorost és Gyurcsányt kifelejtetted!
Majd leba@nak a pártközpontból...
Qqberci
@jesz: Majd Vikkancs tesz rossz fát a tűzre :-)))...
csak úgy....
@Maccska: a németek mindíg is tudtak spórolni! egyik kancellárjuk sem építetett a disneylandhez hasonló hatvanpúsztai uradalmat...,ki is nyírták volna a választó polgárok! itt utoljára hitler volt megalomániás,de szerencsénkre elvitte az ördög..
kisfalud
@Nyírfa: Pusztán azért, mert Horthy alatt én nem vihettem fát az iskolába, mert nem éltem. Amúgy sem Horthy, sem Rákosi nem szerepel az én olvasatomban történelmünk fényes lapjain.
Nyírfa
@jesz: 11.28

Talán helyesebb lenne azt mondani, hogy azok a rohadék oroszok elintézték, hogy se gáz ne legyen Európában, se gabona a világpiacon.
Nyírfa
@kisfalud: 12.08

Értem. Tehát, azért hasonlít Orbán eszköztára inkább Rákosiéra mint Horthyéra, mert az utóbbihoz nem volt szerencséd. :)
csak úgy....
@KisTehen: 12:02 tudom,hogy buta vagy bocim és azt is,hogy szerelem tüze ég szívedben az orbán-putyin duett után,-de azért nem kéne naponta bohócot csinálni magadból,föleg nem hazudozni!
namihami
És ahol több a gyerek a családban, ott éppen az megy iskolába, aki aznap felveheti a cipőt? Mikortól esedékes a hóba-sárba 5 km oda és 5 km vissza tipusú iskolábajárás? Ez még belefér a 2026 előtti választás idejébe vagy ez egy kedves meglepi lesz a következő Orbán kormány részéről?!?! Milyen gesztusokra számíthat még a nemhatárontúli magyar?
kisfalud
@Nyírfa: Látom Rákosira nosztalgiával gondolsz, ez nem vetélkedés kérdése, az egyik tizenkilenc a másik meg húsz, viszont gyanítom, hogy nem falun éltél a kiskopasz áldásos uralma alatt.
orsos vendel
SZEMET SINTER ...!!! Megyunk hozzad melegedni, TE PARASZT !!!
Nyírfa
@kisfalud: 13.00

Rosszul látod, csupán tudok súlyozni, míg te elkövettél egy logikai bakit. :)
sokanvagyunk
Fagyosabb időben volt anno a szénszünet az iskolákban - most majd lesz faszünet...
tothjani
Nem azt mondták hogy biztosítva van az ország Gáz ellátása???
Akkor most mégsem olyan biztos a biztos, vagy csak hazudtak valamit???
Málna
@tothjani: Egyelőre biztosítva van. Csak tudod, baromi drága lett és arra sincs garancia, hogy mindig lesz.
rbela
A stadionoknál még a gyep is fütütt, hm.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.