Hogy eddig erre nem gondoltunk? Ez ilyen egyszerű, na.

Orbán elmagyarázta, milyen egyszerűen megoldható az, ha magasabb lesz a rezsi: Annyi pénzt kell keresni, hogy ki lehessen fizetni az átlagfogyasztás fölötti részt

A jövőben is minden magyar család megkapja a rezsicsökkentett árú áramot és földgázt, de csak az átlagfogyasztás erejéig

- hangsúlyozta a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor azt mondta: a rezsicsökkentett ár az átlagfogyasztásig minden magyar családnál megmarad és ezzel minden magyar család ezután is spórol a piaci árhoz képest a villanyszámláján és a gázszámláján is.

Ma a rezsicsökkentésnek köszönhetően egy magyar család az átlagfogyasztás szintjéig az áramszámlán spórol 56 ezer forintot, a gázszámlán pedig 146 ezer forintot – hangsúlyozta a kormányfő.

Elmondta: a rezsicsökkentés fenntartása tavaly 250-260 milliárd forintjába került a költségvetésnek, idén azonban az év végégig a számlák kipótlása akár a 2000 milliárd forintot is meghaladhatja, amit a magyar gazdaság már nem tud kitermelni.

„A magyar gazdaság zakatol, jól teljesít ebben a pillanatban, még ha vannak sűrű felhők is az égen, de ezt képtelen kitermelni. Egyszerűen már nem fér bele”– mondta Orbán, hozzátéve, hogy

aki az átlagfogyasztás felett fogyaszt, „annak gondoskodnia kell arról, hogy csökkentse a fogyasztását, vagy keressen annyi pénzt, hogy ki tudja fizetni az átlagfogyasztás fölötti részt”.

Hozzátette: ebben az évben ez a rendszer biztosan fenntartható. A kormányfő az októbert nevezte vízválasztónak, hiszen akkor derül ki, az európai gazdaság belesodródik-e egy háborús gazdaságba.

Szólt arról, hogy a lakosság számára egy kedvezőbb piaci árat határozott meg a kormányzat. Ennek oka annak elkerülése, hogy a szolgáltatók akár egyetlen forint profitot is keressenek a lakossági szolgáltatás árán.

Magyarországnak lesz elég gáza

- hangsúlyozta a miniszterelnök. Úgy fogalmazott: Magyarországon nem a gáz hiánya, hanem annak az ára okoz problémát. Hozzátette: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter már évek óta szorgalmazza, hogy alternatív beszerzési útvonalakat kell kiépíteni.

Elmondta: az elmúlt években kiépült egy nagy mennyiségű gáz szállítására alkalmas útvonal Törökországtól Szerbián át, és ma az orosz gáz nagy része is innen érkezik Magyarországra. Emellett a horvát LNG-terminálból évente 1,5 milliárd köbméter gázt hoznak be, valamint megemelik az országon belüli földgázkitermelést és az oroszoktól is további 700 millió köbméter gáz vásárlásáról "alkudozik" a kormány. "Ez így együtt betakar minket" – fogalmazott Orbán Viktor.

A miniszterelnök szólt arról is:

abban is segíteni kíván a kormány, hogy az emberek "le tudjanak jönni a gázfogyasztásról", ahol ez lehetséges.

Horváth László Heves megyei képviselő a Mátrai Erőmű leállított blokkjainak újraindításán, míg Riz Gábor az Ózd környéki barnakőszénbányák újranyitásán dolgozik miniszteri biztosként. Tűzifát nem lehet kivinni az országból, az erdőgazdaságoknak pedig tervet kell készíteniük a tűzifa kitermelésének növelésre.

Palkovics László technológiai és ipari miniszter pedig egy kályha- és kazánprogram indítására kapott felkérést.

Mivel a gáz esetében létfenntartási kérdésről van szó, annak beszerzésében "jobb, ha elsősorban magunkra számíthatunk", nem célravezető, ha azt Brüsszel oldja meg – mondta Orbán Viktor azzal kapcsolatban, hogy az unió megpróbál összeurópai megoldást találni a kérdésben.

Hozzátette: a többi között a 15 százalékos felhasználáscsökkentésre vonatkozó kezdeményezésből azt olvassa ki, hogy nem működik a négy pilléren álló háborús stratégia. Vagyis az, hogy az amerikai kiképzőkkel megerősített ukrán hadsereg legyőzheti Oroszországot, az, hogy a szankciók megrendítik az oroszokat, az, hogy a szankciók kezelhetők az emberek életének meggyötrése nélkül és az, hogy mindebben világegység lesz.

Jelenleg Európa egy háborús gazdasági helyzet felé sodródik – hangsúlyozta. A stratégia megbukott, ezért újat kell kitalálni, ez azonban még késik. Ehelyett van fogyasztáscsökkentés – mondta.

A miniszterelnök kijelentette: változtatás nélkül októbertől egész Európában háborús gazdasági helyzetre kell számítani.

Az energiaforrások kapacitás híján nem válthatók ki teljes egészében máshonnan, ha az oroszokkal nincs megegyezés, ezért az új stratégiának a békére kell összpontosítania

- hangsúlyozta. Tűzszünetről és béketárgyalásról kell megállapodni, a szankciók és a fegyverszállítás ugyanis nem vezet eredményre. "Tüzet oltani sem lángszóróval megy az ember" – jegyezte meg a kormányfő.

Mindebben az Egyesült Álamoknak kulcsszerepe van, hiszen ez már egy proxiháború, amelybe a Nyugat félig-meddig belesodródott. A biztonsági stabilitás egy orosz-amerikai megállapodástól várható – közölte.

Az európai gazdasági krízisről szólva azt mondta: a kormány kidolgozott egy intézkedéssorozatot a közeledő baj kivédésére. Úgy fogalmazott: "harcolni fogunk a recesszió ellen, a gazdasági visszaesés ellen". A kormány ezért további két évvel meghosszabbította a lakásépítések öt százalékra csökkentett áfáját, ami az év végéig kifutott volna.

Forrás: MTI, 444

90 hozzászólásarrow_drop_down_circle

telegdilaci
@Dr. Proktor:Amikor Márki Zay ezt a szót hogy kevesebbet kell fogyasztani ki lett átkozva mekkora volt a felháborodás ha Orbán mondja és egy még nagyobb baromságot hogy annyit kell keresni hogy kitudjuk fizetni a Fogyasztást,ezt a nyugdíjasokra vajon hogy értette menjenek dolgozni?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Te hülye kolostordisznó! Keresni lehet, de találni is? Hacsak valaki nem miniszter van istráng...
Nessy
Amit erre mondtam azt nem szabad leírni!
csak úgy....
@Nessy: szorítsd össze a fogaidat és gondolj bayer zsoltira! -szerintem menni fog..
madlaci66
Na, ezért kaptak béremelést szegény kormányhoz hű politikusok.
magyar1
Bizony, ha úgyanúgy mint a kormány és a képviselők mindenki maga határozná meg a saját fizetését a közösből akkor nekünk is könnyebb lenne!
verőce21
Egyszerű ez emberek, mindenki annyit fogyasszon, amit ki tud fizetni!
Meg fogja oldani a szolgáltató, mert lecseréli a mérőket, előrefizetésesre, kártyás mérőkre. Elfogyott a feltöltésed, nem fogyaszthatsz tovább...! Jó mi...? :)

Nálunk gazdagabb országokban is ezt a gyakorlatot követi a lakosság...!
percsi
aki az átlagfogyasztás felett fogyaszt, „annak gondoskodnia kell arról, hogy csökkentse a fogyasztását, vagy keressen annyi pénzt, hogy ki tudja fizetni az átlagfogyasztás fölötti részt”.

Írok vityának, nekem is adjon + 650e Ft nyugdíjat!
Nessy
@csak úgy...: Ó, mondani tudom, csak nem írom le.
Eladott Ország
A magyar vásárlóerőből a fidesz nevű szekta csinált szart, csak a világpiaci árakat tudtátok a nyakunkba b*szni. A többit, dagadt, despota, idióta, debil, csúti, geci, majd a grazi klinikán magyarárd el, az elektrosokkos kezelés után, amitől a pofád széle olyan szép barna lett, már csak a kötél hiányzik a nyakadról te féreg!
namihami
Hogy én erre nem gondoltam! Pedig milyen egyszerű. Már kezdem is...
Tisztelt Nyugdíjfolyosító!
Alulírott...
Dr. Proktor
A közmunkások most nagyon megkönnyebbültek, de a sokgyermekes családok is...
Dr. Proktor
@KisTehen: Lenyúlni az O2G szokása meg a társaié...
orsos vendel
ekkora IDIOTAT meg egy ember sem latott !!!
kulabombaafityiszre
Remélem a koleszterin hamar elvégzi a dolgát
Eladott Ország
Rezsicsökkentés magyar módra... A Rezsi Rambó ( Juan Joya Borja, ismertebb nevén El Risitas , Sevilla, 1956. április 5. – Sevilla, 2021. április 28. spanyol humorista, színész előadásában)
www.youtube.com/watch?v=Qv2VCYr91kM
Málna
@Dr. Proktor: A sokgyermekes családoknak feljebb vitték a határt, a közmunkások meg - gondolom - nem túl nagy házban vagy lakásban élnek. Tehát bele kell férniük az átlagba.
telegdilaci
@Dr. Proktor:Amikor Márki Zay ezt a szót hogy kevesebbet kell fogyasztani ki lett átkozva mekkora volt a felháborodás ha Orbán mondja és egy még nagyobb baromságot hogy annyit kell keresni hogy kitudjuk fizetni a Fogyasztást,ezt a nyugdíjasokra vajon hogy értette menjenek dolgozni?
csak úgy....
@Maccska: @verőce21: csak orbán kettö ökröcskéje azzal nem számol,hogy itt jóval magasabbak a bérek és a rászorulók eddíg és ezentúl is támogatást kapnak!
azt hiszem,hogy a következö téli "megfagyási versenyben" ,ismét a magyarok viszik el a szomorú, több éve náluk lévö vándorserleget!
gina
Hogy van pofája ennek az emberi szemétnek... nem sokáig mondja a beteg szövegét...tolvaj cigány a legrosszabb FAJTÁBÓL
csak úgy....
szerintetek orbánék is kapnak kedvezményt a hetvenkedö púszta kifüttésére? :)
kishonda
Ez a hazug szemétláda még hivatalban lehet??
Eladott Ország
„ Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan.” ( Tamási Áron) Ez még féregnek is hitvány nemhogy embernek. Szégyellje magát az egész ország, hogy egy ilyen alkalmatlan semmi embernek még mindig engedi hogy vezesse az országot a nyomorba!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/294932684_1393271371152766_8172148915847661798_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=SKz7zOSZiLUAX_Rxz4p&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9nvA159LS-HF6VBSNlmaH5qYRwxej-ifNIvADQekBGug&oe=62E996FE
esperanza
@Maccska: Ott is beremelest kaptak a politikusok?
Gyurka80
@telegdilaci: A nyugdíjasok beleférnek az átlagba.Ha pedig nem ideje spórolniuk, ursula mama azt mondta 15%-al csökkenteni kell a fogyasztást.
Gyurka80
@Eladott Ország: Bezzeg elvti böszmeferid olyan jól vezette az országot, hogy csődbe vitte.
Gyurka80
@csak úgy...: Ez már volt hülyegyerek!
csak úgy....
@Gyurka80: @KisTehen: csak,hogy csodálhassátok a müvészi kidolgozást és a mondanivalót!
Nessy
@csak úgy...: Nálunk is lesöpörheti. Elég poros!
gina
Na sok fidesz 1Bites fogatlan hivők , most mi van ?? remélem éhenhaltok mind, ez a szaros zsiros cigus kellett nektek akkor had fájjon ////
Istenakinincsen
@Gyurka80: tegnap, 21:48
Mesélj böszmegyurka! Ez egy ilyen hosszúhullám, hogy 12 év alatt érkezett meg a csőd kezdete amit a böszmeferi csinált?
Furcsa mert akkor még nem vettük észre...O1G csinálja a csődöt te szerencsétlen barom.Azóta szépen sunyi módon!
vacsi
Igaza van! Én - az átlag alatti nyugdíjammal - átlag alatt fogyasztok!
vacsi
@verőce21: Ahogy nagymamám mondta: addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér!
Eladott Ország
@vacsi: " A GFk nemzetközi piackutató intézet elemzése szerint a vásárlóerő tekintetében Románia fővárosa (10.452 euró/fő/év) lehagyta a magyar fővárost (9.230 euró/fő/év), és régiós kitekintésben, azaz Lengyelország és Csehország vonatkozásában is a budapestieknek van a legkevesebb elkölthető pénze. Ami akkor is elég durva, ha országos viszonylatban Magyarországon gazdagabbak az emberek, ráadásul Romániában nagyobbak a települések közötti egyenlőtlenségek is. A hanyatló EU-s átlag 14.739 euró évente, a rothadó Németország (23.779) meg a nyolcadik az EU-s tagországok rangsorában." A hazai inflációval és a forint romlással a helyzet csak romlik.
csipetke
@Nessy: tegnap 12:15 A szülei igen sűrűn csuklanak, az héccencség...
Málna
@telegdilaci: 15:05 A nyugdjasokra azt értette, hogy csökkentsék a fogyasztásukat. Mit nem lehet ezen érteni?
vacsi
@Dr. Proktor: A közmunkások miért fogyasztanának az átlag felett gázt? És a nagycsaládosok plusz kedvezményt kapnak. Miért kell félrevezetni az embereket?
vacsi
@gina: Már miért fájna? Igaza van, mindenki a jövedelméhez mérten fogyasszon! És ezt nem Orbán mondta, hanem a nagymamám - 60 éve!
terlasz
Jó ötlet, hogy keressünk többet. Éppen ideje, hogy a zsebetek kiürüljön, tolvajok!
Edebácsi
Ezen kívül a lakáskérdés megoldása érdekében fel kell térképezni a hazai barlangokat, a járda nélküli utcák lakói számára pedig bővíteni kell a Fidesz gumicsizmagyártó kapacitásait..
Nyírfa
@Eladott Ország: tegnap, 14.41

:D:D:D
ómió
Viszont az efftársak mindenre tippeltek, csak erre nem!
simmering73
@vacsi: 8:24 Tehát akkor egy havi 60 ezret kapó nyugdíjas csak egy hétig fűtsön, mert annyi a jövedelme. Rég hallottam ekkora faszságot.
Gyurka80
@percsi: Átlag felett fogyasztottál? Akkor ideje spórolnod!
vacsi
@simmering73: Természetesen nem. Ha ezt teszi, akkor pazarol. A megoldást vészhelyzetben (mert én azt érzek) a régiek megoldották, erre még mondásuk is volt: télen begomboljuk a kabátot. Pl. elég azt a helységet fűteni, ahol tartózkodik; ha nagy a lakása, költözzön kisebbe; esetleg átállhat fatüzelésű kályhára, ha családi házban lakik - azon még sütni-főzni is tudhat; a fűtést nem kapcsolgatja ész nélkül, hanem alacsonyabb hőmérsékletet, de egyenletes meleget tart;felvesz egy plusz pulóvert, mamuszt. Soroljam még?
bence
Hát komolyan mondom , csak jól pofán kéne vágni ezt a semmiért semmit nem fizető rajtunk élősködő senkiházit ! Még ,hogy annyit kell keresni , hogy kitudjuk fizetni a fogyasztásunk árát ! Ennél cinikusabb , aljasabb dumát még nem hallottam ! Majd ha MI is úgy beletudnánk nyúlkálni a közpénzbe hónaljig mint ő ! akkor nekünk sem okozna gondot a rezsi kifizetése ! Nesze neked fideszre szavazó ! Nemcsak ti szívtátok meg , de bennünket is jól megszopattatok ! Remélem nem vártok érte köszönetet !
Dr. Proktor
@vacsi: "A közmunkások miért fogyasztanának az átlag felett gázt?"
Azért kisvirág, mert minden mindennel összefügg! Ha emelkedik az áram díja, ha emelkedik az áram ára, ha emelkedik a búza felvásárlási ára, ha emelkedik a liszt ára, ha a javaslat szerint keressen többet a pék is - akkor bizony a közmunkásnak minden jelentősen többe kerül...
Jó léett volna az elemiben egy elemi közgazdaságtan tantárgy!
orsos vendel
DAGADT orsos !!! Fogyozz, mert a nep hamarosan megkerget !!!
Dr. Proktor
@ómió: ómió elvtársnak nem kellett tippelni, előre tudta! Emelkedik a rubel óradíjad is?
Málna
@Dr. Proktor: 10:51 Ez miben befolyásolja a közmunkások otthoni gázfogyasztásának mennyiségét? Mintha nem nagyon értenéd, hogy miről folyik a szó...
Clavigo
@Málna: Köszönjük Emese. ... Te kib@szott hülye vagy ,,szamóca
vacsi
@Dr. Proktor: És ezekhez több gáz kell?
Málna
@Clavigo: Csak egyszer írjál már egy értelmes mondatot...egy érvet, ha tudod mi az...Tényleg csak egyszer. Megdöbbentő a primitívséged.
verőce21
Én is megkezdtem a takarékoskodást a házban... a hat tv-ből csak hármat lehet ezentúl nézni, a négy asztali számítógépet nem lehet bekapcsolni ezután, csak öt laptopot...! Azokat is elsősorban akkumlátorról, de mindenki használja inkább az okostelóját...!

A fagyasztóládákat lekapcsoljuk, a világító ledeket és standby kapcsolókat is kikapcsoltam. Leállítottam az összes digitális hőmérőt és páratartalommérőt, a cca. tíz digitális órából, hatot, az elektromos sütő, grill, micro készülékekből egy kivételével... Leállítjuk az elektromos tea-, kávé-, kenyérpirító-, szeletelő-, daráló-, főző gépeket...!
Megszüntetjük május, júniusban... szeptemberben a lakásfűtő berendezések működtetését... csak a H tarifás klímák működhetnek..., továbbá a vezérelt áramkörös fűtőberendezések...
kezdetnek...! Aztán majd meglátjuk...!
csak úgy....
@verőce21: baxod,ezzel már tegnap is eldicsekedtél! -már tegnap óta azt is tudja mindenki,hogy 6db. tv.-d van... :)
verőce21
@csak úgy...: 10 db volt, de négyet egyszerűen kidobtam...!
csak úgy....
@verőce21: mától kezdve, mindenki téged irigyel és már nem is csodálkozik a kocka fejeden! :) -egyszerüen! ez tetszik...
verőce21
@csak úgy...: Na nem ám olyan "egyszerűen"..., rátapasztottam mindegyikre szigszalaggal a távirányítóját, miután azokat vadiúj ceruzaelemekkel feltöltöttem...

Nehogy már valaki otthagyja, vagy szidjon miatta...! :)
csak úgy....
@verőce21: nemes cselekedet,most a rádszorulók nézik a te tv. det... :)
-te így,méltóságosan szennyezed a környezetedet..
Clavigo
@verőce21: 11.45. Ha mindent leépítettél,,,,egy extra pipára jó leszel Orbán elvtársnál ... Csak ne lógjon bele a hasa,,a szemedbe... (
Tonyróma
Elég fáradtan néz ki a főnök,hogy lesz így örök hatalom,meg miegymás?Az idő szépen teszi a dolgát.
csak úgy....
@CsipkeRózsa:" És mint minden diktátornak, így Orbán Viktornak is, nemcsak a hatalom elvesztésétől, hanem attól is rettegnie kell, hogy utódja minden gazemberséget, amit együtt követtek el, az ő nyakába fog varrni."
-erre a tárgyalásra szeretnék egy jegyet!
verőce21
@CsipkeRózsa: Már megint reménykedtek lipsik...?
Mindenki a saját sorsának a kovácsolója, de ti még a más esetleges hibájából sem tudnátok újra lábra állni...!
CsipkeRózsa
@Tonyróma: Lassan bandukolva telik az idő.
csak úgy....
@verőce21: orbánnak putyin a patkoló kovácsa! :)
a löttyed csöcsök a foghíjas pofa után a buta lipsizést tartom a leg undorítóbbnak...
Málna
@CsipkeRózsa: Vásárhelyi egy vérig sértett, bosszúszomjas, depressziós nő. És ilyenek az írásai is. Szóval nem mérvadó.
csak úgy....
@Málna: te egy ritka buta-bugris pitscha,szóval nem mérvadó! :)
verőce21
@csak úgy...: (14:13) Mert te is egy ugyanolyan buta lipsi sintér vagy...!
csak úgy....
@verőce21: honnan szeded,hogy én buta libsi? :) -aki köpik a tökkelütött orbánotokra az nálatok automatikusan libsi? -mikor használtad utoljára az eszedet?
ómió
@Dr. Proktor:Már a saját efftársaid felismerésére is képtelen vagy!? Ahogy ílymódon növekszik az elmebajod, ennek arányában fogy az eszed? És az orvosaid semmi jóval nem bíztatnak téged!?
verőce21
A CPAC-rendezvény honlapján feketén-fehéren -, “kerek-perec” látszik, hogy a miniszterelnök lesz a meghívott díszelőadó.

A miniszterelnök nem ment szabadságra. Ez egy álhír. Orbán Viktor az Egyesült Államokba utazik, ahol beszédet mond a CPAC megnyitóján. Ebben semmilyen változás nem történt...!
Málna
@csak úgy...: Maradj a szinteden. Ott próbálj kommunikálni.
CsipkeRózsa
@Málna: Vásárhelyi írásai mindig a lényegre tapintanak rá, és mindig igazak!!!
Málna
@CsipkeRózsa: Ugyan már...Ezt te sem gondolhatod komolyan. Most is csak találgat, a vágyait adja elő úgy, mintha az a valóság lenne.
csak úgy....
@Málna: akkor ne merülj föl a mélyböl! :)-te alantas,buta,eröszakos és tudálékos,mosdatlan nöszemély..
Málna
@csak úgy...: Fölfelé még én sem tudok merülni.:-) Te fogyatékos vénember, te...
csak úgy....
@verőce21: amcsi neonáci butításra ment a kedvencetek? :) -akkor elöfordulhat,hogy lelövik! ott ,se isten sem a teke nem vigyáz rá...
csak úgy....
@Málna: a 3 éves unokám sokkal értelmesebb mint te! a fölmerül kifelyezést még sosem hallottad? :) a kundsaftjaid fogyatékosak,akik pénzért rádmásznak...
Yoda69
Ne azt nezzuk amit mond, hanem amit csinal. Minden szava hazugsag, es kozben agyon sarcolja a magyar embereket. A NER cegek, casinok, penztaros lorinc cegei pedig nem fizetnek adot.
Málna
@csak úgy...: Nem hallottam. Hogy felmerül, azt már igen, de az meg teljesen mást jelent, tata.
gina
Hogy rohadnál meg te szemét, te éhen halnál és megfagynál te csúti cigány ha azután mennél.. a lopott nép pénzéből könnyen röfögsz disznó !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.