300 ezerből 26 ezren.

Még csak a nagycsaládosok töredéke igényelte a plusz rezsikedvezménytNémeth Szilárd/Facebook

Németh Szilárd pénteken az M1-en arról beszélt, a 300 ezer magyar nagycsaládosból eddig 26 ezer család igényelte csak azt a kedvezményt, ami az átlag feletti plusz fogyasztás után jár a gyerekek után – adta hírül a beszélgetés alapján a telex.hu.

A rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos felhívta a figyelmet, hogy az érintettek igényeljék a rezsicsökkentés a további gázárkedvezményt, ugyanis az nem jár automatikusan.

A gáz esetében a kormány által számolt átlagfogyasztás 1729 köbméter évente, az áramnál 2523 kilowattóra évente, idáig minden háztartásnak megmarad a kedvezményes ár. A nagycsaládos gázfogyasztási kedvezményt három- és az annál több gyermekes családok vehetik igénybe. A háromgyerekesek esetében az éves 1729 köbméteren túl további 600, négygyermekesektől felfelé pedig minden gyermek után még 300 köbméterrel nő a kedvezményes sávhatár. Tehát a nagycsaládos kedvezményes sávhatárig köbméterenként 102 forintot kell fizetniük, a piaci ár, 1020 forint tizedét.

A nagycsaládosoknak járó kedvezményt a kormányhivatalokban, kormányablakokban kell igényelni az erre készített igénylőlappal. 

Forrás: telex.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

T-Boly
Ennek a trógernek még van pofája megszólalni ?
namihami
Ez a kedvezmény úgyanúgy a merevedésre van kiosztva, mint a többi, ún ""nagycsaládos"" pénz. Sok 3 gyerekes család a 3 gyerekkel is jobban áll anyagilag, mint ahol egy vagy kettő van. Esetleg egy egyedül élő nyugger vagy egy elvált szülő.
Nem kellene legalább egy jövedelemigazolás és egy környezettanulmány, mielőtt szirre-sz@rra kezdenék a kedvezmények osztogatását. Ha már eddig ezermilliárdokat folyattak ki, általában szavazatvásárlóréteg finanszírozása végett.
Mint ahogy ezeken a helyeken lehetséges a korszerűsítés, szigetelés, napelem-beruházás, éppen a fenti ok miatt. Így pont az nem szorul rá, aki kapja (általában kaszttag) és az esik ki, aki rászorulna.
Néro2
Veled kéne majd tüzelni télen pár hónapra elég lennél.
levarosbukta
@namihami: Meg azokhoz a szerencsétlenekhez akik tényleg rászorulnak el sem jut az információ. Vagy ha el is jut azt se tudja hol, merre induljon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.