Ha az Európai Unió energia-veszélyhelyzetet hirdet, az nyílt beismerése lesz annak, hogy Európa háborús gazdaságra áll át – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a szombati Kormányinfón.

Gulyás Gergely: Egy uniós energia-veszélyhelyzet a háborús gazdaság elismerése lenne Fotó: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. július 7-én. MTI/Illyés Tibor

Gulyás Gergely hozzátette:

mindez szószegés lenne azon politikusok részéről, akik korábban azt állították, hogy a háborúnak nem lesz hatása Európára.

Kijelentette ugyanakkor:

Magyarország, bár nem szavazta meg, kénytelen lesz betartani a 15 százalékos gázfelhasználási csökkentést és képes is lesz erre.

Szólt arról is, hogy minden rövid vagy hosszú távon megvalósítható eszközt meg kell vizsgálni a gáz kiváltására, "a gáztól valóban menekülni érdemes".

Gulyás Gergely ezt azzal indokolta, hogy

a 200 dollár feletti gázár egész Európában hátrányt okoz a globális versenyben, és továbbra sincs jele az ukrajnai háború gyors lezárásának.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
te köcsög..mintha ti is valami háborús vészhelyzetet hirdettetek-...az rendben van?
Qqberci
Marhagulyás! Nem ismered azt a mondást, hogy "jobb félni, mint megijedni"? Ti már rendesen be lehettek szarva. Meg le is...
balos
Mi a kurva anyjuknak kötöttek szerződést a fasz-putyinnal?Gondolom jól fizetett a biznicc!nEKIK,és akkor ideállítják ezt keresztesvitézt kárról beszélni!Amit nekünk okoznak direkte!A fideSSes polgári ökrök,meg gyorsan rácuppannak a talált fosira!
Néro2
Háborús vészhelyzet csak a háborodott agyú vezéred fejében van. Európában egyedül nekije van ilyenje. Meg a marháinak.
ómió
Az az uniós agybaj elismerése lenne! Azé, amelyik előbb "leszankcionálja" magáról az orosz gázt, majd, amikor már "sikerrel" nem kap, akkor az oroszokra mutogatva "vészhelyzetet hirdet"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.