Ahogy arról korábban beszámoltunk, a szombati Kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette, hogy elengedik a befagyasztott benzinárat.

Ezért nem vonatkozik a taxikra a benzináremelés
Fotó: Pixabay

A kormány a MOL javaslatára arról döntött, hogy a 480 forintos garantált árat a magántulajdonú gépjárművekre, a taxikra és a mezőgazdasági gépekre tartják fent.

A 7,5 tonnát meghaladó teherautókat, a külföldi rendszámú járműveket és a taxik kivételével a nem természetes személy által üzemben tartott járműveket piaci áron lehet majd tankolni – írja a szeretlekmagyarország.hu.

Gulyás Gergely újságírói kérdésre elmondta, 

a taxik azért jelentenek kivételt, mert esetükben az üzemanyag elengedhetetlen a munkavégzéshez, és ha ezeket is piaci áron kellene tankolni, 60 százalékkal emelkednének a taxiárak. Arra a kérdésre, hogy azért döntött-e így a kormány, mert tartanak egy esetleges taxisblokádtól, azt válaszolta, nincs okuk félni.

Forrás: szmo

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
" a taxik azért jelentenek kivételt, mert esetükben az üzemanyag elengedhetetlen a munkavégzéshez "...ezen kijelentés igaz bármely teherfuvarozóra is...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
amortizáltok
ja a tőbbirről nem mertél makogni, hogy blokád... stb...??? ugye meg a hasmenés összefűgg?
gazdag dezső
A taxisoknak teljesen luxus a kedvezményezett üzemanyag tarifa ,úgy hogy a mentök,és a tűzoltok nem kapnak kedvezményes üzemanyagot !Taxival utazni egy kicsit luxus,de a mentők,és a tűzoltók életeket mentenek..Nekik sokkal fontosabb az ellátás. Á többség ,a magyar polgárok életét mentő szervezetek segítségére számít. ..Akinek taxira van pénze az nem életfontosságú úgy mint a tűzoltás vagy mentős szállítás.Fizesse meg .De tudom minden kormány fél a taxisoktól ,mert azok legalább egységesen összefognak céljuk érdekében .Egyszerüen eddig is horror áron szálítottak .De tölem akár emelhetik is a tarifájukat .Egyszerű számítással bebizonyítható mekkora hatlmas haszonnal dolgoznak a taxisok.De ha nem ,hát menjen el gyárba dolgozni ,vagy az építőiparba .Legalább megtudja milyen dolgozni .
terlasz
@justhpeter: "Gulyás is belépett a kormányzati hazudozók kiemelten aljas körébe."
Be bizony, de nem most, hanem sok évvel ezelőtt.
terlasz
A lényeg az, hogy a benzin árát a vásárolt termékekben, szolgáltatásokban fizetjük meg.
A megszokott fidesz-trükkök jól beváltak. Birkataps!
Tonyróma
Igen félnek a taxisoktól,mert olyan blokádot csinálnak,amit egy párt sem tud.
ómió
Na! Az efftársak megint "blokádoltak" volna!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.