A Porfolio.hu kormányközeli forrásokból úgy értesült, hogy a személygépkocsik mintegy 20%-a lehet céges üzemben tartású autó, ez mintegy 800 ezer autót jelenthet. Mivel ezek az autók az átlagosnál többet futhatnak, ezért a fogyasztást az intézkedés nagyobb arányban érinti.

800 ezer autós kapott ma gyomrost – ezt is mi fogjuk megfizetni

A külföldiek és a 7,5 tonna feletti járművek korábbi kizárása az ársapka alól a fogyasztás mintegy 25%-át érintette, a mostani lépésnek hasonló lehet a hatása. Ez azt jelenti, hogy mától a fogyasztás mintegy fele értékesíthető még 480-as áron, a másik fele piaci árú lesz.

A kiszoruló autósok jelentős része a logisztikában, vagy a szállítmányozásban dolgozik, így biztosan érezteti fogják az árakon is ezt. 

Így ahogy a cégeknek megszüntetik a hatósági üzemanyagárat, a szállítmányozási költségek miatt még jobban meglóduló infláció, különösem az élelmiszerárak emelkedése szegény családok ezreinek életét lehetetleníti el, a fokozatosan és drasztikusan emelkedő rezsiárak mellett. 

A mai sajtótájékoztatón Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte azt is, hogy:

a kormány felszabadítja a stratégiai készleteket, miután leáll a Mol százhalombattai finomítója, illetve a lakosságon, a taxisokon és a mezőgazdasági erőgépeken kívül mindenkit kizárnak a 480-as tankolásból, a céges autókat is.

Ám, hogy mennyire jó döntés a  a stratégiai készletek felhasználása egy éppen kirajzolódó energiaválság közepén, azt jelenleg nem tudni, ám valljuk be, elég ijesztőnek hangzik. 

Forrás: Portfolio

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
@division: A gáz ára természetesen nem a keresethez lesz szabva, hanem a fogyasztáshoz. De nyilván, aki keveset keres, az eddig sem fogyasztott sok gázt - és ezután pláne nem fog. Így ki tudja fizetni az árát, mint ahogy az áramét is. Már többször leírtam: nekem 82 ezer a nyugdíjam, és nem gond a fogyasztás kifizetése, bőven a határok alatt vagyunk...
ómió
"Gyomrost"? Azt az efftársak ennél "sokkal húzósabb formában", már hónapokkal ezelőtt "kiosztották volna"!
division
@vacsi: Nyilván aki keveset keres, az eddig sem tudta fizetni a gázt, ebben az esetben pedig kikapcsolták, és ez így lesz most is. A másik meg, hogy sokan régi kályhákban fűtöttek jó esetben fával, rossz esetben meg mindenféle szeméttel. Szóval ha valaki nem fizet, annak kikapcsolják ezentúl is. A keveset keresők is sok esetben két szülő két gyereket jelentenek, és szerinted ők megtehetik azt, hogy lecsökkentsék a gázfogyasztást? Számold már ki, hogy 300 köbméter havi fogyasztás mellett mennyi a gáz, márpedig télen van ennyi még ha spórol is egy négy tagú család.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.