Ez derült ki az IDEA Intézet 2022. július 9. és július 20. között készített reprezentatív adatfelvételéből.

Elkezdődött a Fidesz "leépülése": lecsatlakoznak a peremszavazóik

Ugyan továbbra is magasan vezet a Fidesz a magyar pártválasztók körében és kata-módosítás, valamint a rezsi árak emelkedése sem csökkentette a legalább közepesen kötődő szavazók arányát, de elkezdődött a peremszavazók lecsatlakozása.

A májusi méréshez képest a teljes népesség körében 6 és a biztos szavazók körében 3 százalékponttal csökkent a kormánypártok támogatottsága. Így most a teljes népesség körében 37 százalékon áll a Fidesz, míg a biztos szavazók esetében ez az arány 54 százalék.

Az ún. peremszavazók, akik elsősorban az anyagi ösztönzők (így a 13. havi nyugdíj, az adóvisszatérítés, a 25 éven aluliak SZJA-mentessége) vagy drámai politikai hatások (pl. orosz-ukrán háború kitörése) hatására csatlakoznak egy adott párthoz, vagyis nem rendelkeznek erős pártkötődéssel, elkezdtek lecsatlakozni

– olvasható az elemzésben magyarázatként.

A DK és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt esetében 1 százalékos növekedés figyelhető meg, a Jobbik és a Momentum Mozgalomnál viszont 1 százalékos csökkenés.

Forrás: atv.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Apfelbaum
Majd szeptemberben mikor jön a számla a fidesz szektasoknak,
Csizmás Kond
...tehát lecsatlakoznak a peremszavazók...és tessenek mondani kihez csatlakoznak fel ?...a szélhámos ferihez vagy a klárikához...
magyar1
Még mindig a fidesz a legjobb választás, nincs jobb kormánynak való.
Eladott Ország
És remélem ezt a velejéig rohadt cinikus bűnbandát, bíróság elé is állítják, mert amit műveltek az országgal nem lehet bűntetlenül megúszni!
justhpeter
Remélhetőleg a kormány tevékenysége abba az irányba fogja alakítani a jövőt, hogy megszabadulunk a fideSS és a kleptokrata-nemzeti-keresztény csürhe hatalmától a NER országrabló gyülekezetétől. Azonban tekintettel a jelenlegi ellenzék állapotára egy rövid ideig csak valamiféle "szakértői kormányí" jöhet szóba. Nem gondolom,hogy a hazai politikában elhatalmasodó bizalmi válság rövid távon felszámolható. Azután, amikor valamennyi oldal megújul és a pártok is megszabadulnak a megélhetési tagjaiktól lehet majd új választást tartani.
Yoda69
Azok a peremszavazok (bizonytalanok) akik most lecsatlakoznak, 4 ev mulva ugyanugy visszacsatlakoznak majd egy zsak rohat krumpliert, vagy egy hazugsag cunamiert. Ha ezek az agyatlanok eddig nem jottek ra hogy a fideSS mindenkit atkur akkor ezutan sa fognak.
Gauntlet
nemrég azt írta 12 százalék tűnt el. akkor most mi van?
Gauntlet
@KisTehen: azzal vettek meg téged kilóra, közben szétlopják az országot !!!
Néro2
Ezek leépültek voltak eddig is a perem meg vak volt. Vajon mi nyitja azt a vaksi szemüket ? Agyuk biztos nem. Lehet a zsebük mert píííízért bármit.
csak úgy....
@KisTehen: baxod boci,te hamarosan agyvérzést fogsz kapni!
nem veszed észre,hogy ellenkezö hatást érsz el a hülyeségeiddel mint amit szeretnél ? -ti ennyire kukák?
simmering73
@KisTehen: @KisTehen: @KisTehen: Szedd már össze a gondolataidat te szerencsétlen kérődző, mert megbax a guta.
colibri
@KisTehen: 20:39 Arra válaszolj nekem, miért tették jóval magasabbra a nem támogatott gázárat az "átlag" felett fogyasztó magyar népnek, mint a nyugati országok, akik szintén piaci árat alkalmaznak, ráadásul ott jóval magasabb az emberek jövedelme. Milyen átlag fogyaztás az, amibe beleszámolják az üres lakásokat, a nyaralókat, ahol nincs, vagy minimális fogyasztás van az év rövid szakában?
Yoda69
@KisTehen: O, te szerencsetlen isten majma. Nem arsapka kell, meg rizsacsokkentes, hanem EU szintu fizetes es nyugdij.
Nem tudod, hogy orban miatt nincs nalunk rendes fizetes, mert igy kedvez a multiknak. Olcso rabszolga munkaero, amiert hozzank jottek/jonnek.
gina
Amihez ez a zsiros cigány és tolvaj bandája hozzányúl az rohad, az egész ország egy darázsfészek, remélem nemsokára a nép beleengedi a fullánkját ebbe a mocskos bandába és elzavarja őket végre, és OV fejére teszi a kivánt koronáját de forró fémből, amit megérdemel
verőce21
Egy nyári kánikulában végzett közvéleménykutatás nem lehet mértékadó, mert a "peremszavazók" nyaralni mentek...! :)
Eladott Ország
@sgl: ma 06:31 ♦ Mert az ellenzék is olyan, mint a vándorló-házaló cigányok, portyázók és fürkészek szövetsége, még most is csak azt lesik, hogy mi esik le a teherautóról ... 30-70 % . Csak a vesztes mindig ugyanaz! ( "akinek nem inge, ne vegye magára...")
Tonyróma
Az Orbán kormány sem lesz örökké hatalmon.A peremszavazók a következő választások előtt,megint meglesznek, amikor a pénzcsap megnyílik.Megvásárolják a szavazatokat,kormányra kerülésük után,kamatostul veszik vissza.
ómió
Ilyesmiket hazudva sokkal könnyebb az efftársiasság "viselete"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.