Szijjártó Péter a magyar külpolitika és külgazdaság kihívásairól beszélgetett szombaton Szalai Zoltánnal, a Mathias Corvinus Collegium igazgatójával a kollégium esztergomi fesztiválján.

Szijjártó: nálunk a költségvetési fegyelem magas szintű, és nem osztogatnak a népszerűségért

Szijjártó elmondta, hogy az ország legjelentősebb versenyelőnye a kilenc százalékos adó.

Itt megint egy nemzeti hatáskör feladásáról lenne szó, ezért ragaszkodnak ahhoz, hogy az adómértékeket a magyar kormány állapítsa meg, és ne valaki kívülről valamiféle nyomásra."

Majd azt kezdte fejtegetni, hogy mi miért engedhetjük meg magunknak az alacsony adókat, hiszen azok nem csak így idepottyannak az égből, hanem azért meg kell dolgozni.

Alacsony adókat csak az az ország tud bevezetni, ahol a költségvetési fegyelem magas szintű és ahol fegyelmezetten gazdálkodnak. Ez nyilvánvalóan sokkal nehezebb, mint osztogatni

- mondta a külügyminiszter.

Ezért az alacsony adókat azok az országok tudják megengedni maguknak, ahol a kormányzati politika nem a népszerűséghajhász osztogatásra alapul. És ezt nem mindenki tudja megtenni, nincs mindenhol elég támogatottság és stabilitás

- magyarázta el a külügyminiszter.

Forrás: 444

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

BabyShark
"Ezért az alacsony adókat azok az országok tudják megengedni maguknak, ahol a kormányzati politika nem a népszerűséghajhász osztogatásra alapul. És ezt nem mindenki tudja megtenni, nincs mindenhol elég támogatottság és stabilitás"
Ezt röhögés nélkül elmondani!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
BabyShark
"Ezért az alacsony adókat azok az országok tudják megengedni maguknak, ahol a kormányzati politika nem a népszerűséghajhász osztogatásra alapul. És ezt nem mindenki tudja megtenni, nincs mindenhol elég támogatottság és stabilitás"
Ezt röhögés nélkül elmondani!
jesz
@BabyShark: erről Luxemburg, és Szingapúr jutott nagyhirtelen eszembe...

Szíjjártónak van rutinja a pókerarcban.
Peller Anikó
Pedig igaza lehet, nálunk fosztogatnak a népszerűségért. Több kevesebb sikerrel.
volvós
Baszki petya !! ténylek figyelj hátra hazafelé menet, nehogy valaki kövessen...jobb félni, mint egyszercsak hátulról valamit érzel a széqrt s..ed lukában !!
Néro2
Szijjártó: nálunk a költségvetési fegyelem magas szintű, és nem osztogatnak a népszerűségért
Hááá baxmeg ! Nyiladozása után meg fetrengve röhögött birka választóin. meg mindenkin IS.
Na de most komolyan ezek a bazári majmok el is hiszik a rengeteg idióta mondataikat ?
balos
@Néro2: Majd télen meglátod!Fürdő nadrágban lesz béke menet!
Macskaszem
A választás előtti kétezer milliárdos pénzszórást akkor minek nevezzük?
Néro2
@balos: Mert nem fáznak !. És akkor se lesznek Prüsszel gyarmata. Agykárosult mind.
Nessy
Te jó ég! El is hiszi, amit mond? Érti, érzi egyáltalán mekkora valótlanságot állít? Igaz, a bigott híveknek teljesen mindegy. Ezt is lelkesen megtapsolják!
Emmersson71
"Szijjártó: nálunk a költségvetési fegyelem magas szintű, és nem osztogatnak a népszerűségért"

Legfeljebb a választás megnyeréséért!
gina
Te buzi szemét, hát rátok jellemző, milyen moslék banda vagytok,,, de lassan elege a népnek az ilyen beteg hazug szemét patkányokból, jobb ha megfutamodtok, mert a bitófa vár rátok
amortizáltok
akkor a 27 százalékos áfát hová halmozzátok bocsi kicsi bohoc ??? nagy hazugsággal költségvetési fegyelem ja orbán a kölcségvetés minek a pénzügyminiszter csak kirakati báb? látszik is mi lesz asok sok stadionnnal viszi az enyészet ti meg majd bonrókalapáccsl szeditek darabokra ? Fenntartó üzemeltető nincs közpénz meg csak kotyavetyére nektek? meg benzinkártyára mennétek busszal vonattal
amortizáltok
két marokkal osztanak nektek manit és a 7 millió meg keressen olyan munkát,hogy tudja a rezsit fizetni na várd meg de utánna ti következtek ám a hosszutáv futással.orbánca lehet az ilyen tanácsadónak meg egyéb fóbiái : na meg még az erdőket is kivágnátok hogy lehessen a törököknek jó pénzért eladni? nagy dallasz nektek tékozló bagázs.
Pálinkás Pál
@Maccska: majd akkor fogok, ha talpatok alatt fütyül a szél...
Nyírfa
Mélyen tisztelt Ég, érdeklődöm, mikor fog rájuk szakadni.
csak úgy....
"Nagyon durva, hogy ezek a csávók csak így belemondják mindenki arcába az egészan nyilvánvaló hazugságaikat, és egyrészt nem sül le a képükről a bőr, másrészt a nézők nem röhögik ki őket harsányan.
Elképesztő." (Szánó Miklós /444)
madlaci66
Nálunk a költségvetési fegyelem magas szintű, ezért kell óránként újabb és újabb adókat kitalálni, és egy nappal később bevezetni.
ómió
Élethűen utalt az egykori "efftársi ellenpéldára"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.