A testület főbb képviselőcsoportjainak vezetői sürgették az EU vezetőit, hogy továbbra is tartsák vissza az uniós forrásokat Magyarországtól.

EP főbb pártjai együtt ítélték el Orbán megbocsáthatatlan kijelentéseit

A parlamenti vezetők azzal érveltek, hogy Orbán Viktor megjegyzései ellentétesek az EU alapszerződéseinek rasszizmusra és diszkriminációra vonatkozó megfogalmazásával, ezért felszólították a Bizottságot, hogy továbbra is tartsa vissza az uniós támogatásokat Magyarországtól.

Az Európai Parlament főbb frakcióinak vezetői határozottan elítélték Orbán Viktor tusványosi megbocsáthatatlan kijelentéseit

– írta a Politico.

A nyilatkozatot a Európai Unió Parlamenti Elnökeinek Konferenciája fogadta el pénteken, amely a törvényhozó testület különböző képviselőcsoportjainak vezetőit, valamint Roberta Metsola parlamenti elnököt foglalja magában.

Mi, az Európai Parlament képviselőcsoportjainak vezetői, határozottan elítéljük Orbán Viktor miniszterelnök legutóbbi nyíltan rasszista nyilatkozatát arról, hogy nem akarunk »vegyes fajú népekké« válni”

– áll a nyilatkozatban. 

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

drrotf
Navracsics szövege is okafogyottá vált, mert már az EU részéről is bírálatok jelentek meg Orbán tusványosi fajok keveredéséről elmondottak miatt, és úgy látszik hogy ezen kijelentések is akadályozzák az eus pénzek kifizetését. Érthetetlen hogy Orbán elküldi az egyetlen tárgyaló képes emberét egyezkedni, hogy fizessenek már egy kis pénzt, mert szarban vagyunk, közben Ő meg csak cseszteti a pénzt adó szervezetet és olyan kijelentéseket tesz amellyel kiírja magát és sajnos az országot is az európai közösségből.Tudják mit mondott volna erre Besnyő Pista bácsi? Noormmállis?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Amit az MTI nem ir meg!: „Diktátoroknak ez talán kevéssé hatékonynak tűnik, de engem nem érdekel, mit gondolnak a diktátorok”, az a fontos, hogy az EU Ukrajna értésére adja, hogy mellette áll – ezt a talányos mondatot az osztrák vendéglátó mondta a vendég, Orbán jelenlétében."
simmering73
"Az Európai Parlament a legmagasabb szinten ítélte el Orbán Viktor tusványosi náci beszédét. Az Európai Parlament képviselőcsoportjainak vezetőit és az Európai Parlament elnökét tömörítő Európai Unió Parlamenti Elnökeinek Konferenciája közös nyilatkozatot adott ki, amelyben “megbocsáthatatlannak” nevezték Orbán “nyíltan rasszista” beszédét. A közös nyilatkozatban fel is szólították az Európai Bizottságot, hogy Orbán náci beszéde miatt továbbra is tartsa vissza a Magyarországnak járó és a korrupció miatt felfüggesztett uniós pénzek kifizetését."
nepszava.us/az-europai-parlament-a-legmagasabb-szinten-itelte-el-orban-naci-beszedet-annyi-lehet-az-unios-penznek/
szép új világ
@Eladott Ország: Képzeld el, hogy Orbán és Hegedűs Zsuzsa "keveredik" Mekkora egy kibaszott tolvaj születne a frigyből!
vacsi
@Eladott Ország: Így igaz! Miért, Te szeretnél egy félvér miniszterelnököt? Én nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.