A címvédő Ferencváros hazai pályán hosszabbításban szerzett góllal 1-0-ra legyőzte a legutóbb bronzérmes Puskás Akadémiát a labdarúgó OTP Bank Liga első fordulójának vasárnapi zárásán.

Kis híján megtréfálta a Fradit a Puskás Akadémia
A ferencvárosi Fortune Akpan Bassey (b) és Posztobányi Patrik, a Puskás Akadémia játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 1. fordulójában játszott Ferencvárosi TC – Puskás Akadémia FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. július 31-én. MTI/Illyés Tibor

A felcsútiak, akiket századik alkalommal irányított Hornyák Zsolt vezetőedző az élvonalban, továbbra is nyeretlenek a zöld-fehérek otthonában.

OTP Bank Liga, 1. forduló:

Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia FC 1-0 (0-0)

Groupama Aréna, 7325 néző, v.: Karakó

gólszerző: Zachariassen (94.)

sárga lap: Esiti (76.), illetve Kiss T. (39.), Stronati (89.)

Ferencváros:

Dibusz – Thelander, Knoester, Kovacevic (Botka, 57.) – Auzqui (Zachariassen, 69.), Vécsei, Laidouni (Esiti, a szünetben), Loncar (Traore, 57.), Pászka – Bassey, Mercier (Nguen, 57.)

Puskás Akadémia:

Tóth B. – Favorov (Baluta, 90.), Stronati, Spandler, Mezghrani – Posztobányi, Van Nieff, Corbu – Kiss, T., Zahedi (Skribek, 63.), Komáromi

A címvédő zöld-fehérek kezdtek jobban, egyértelműen irányították a játékot, eleinte mégis a vendégek voltak veszélyesebbek, mert gyors ellentámadásaik több zavart okoztak. Az idő múlásával a játék képe csak annyiban változott, hogy a felcsútiak már ritkábban jutottak el a hazai kapuig, míg a Ferencváros hiába futballozott fölényben, a szünetig nem tudott előnybe kerülni.

A folytatásban is a fővárosiak irányítottak, de fölényük meddő volt. Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző hármas cserével és szerkezetváltással próbálta frissíteni a csapatát, amelyet eleinte ez inkább megzavart, ugyanis a meccs egyik legnagyobb helyzetét Mezghrani hagyta ki. A Ferencváros hiába játszott fölényben, nagy helyzete nem volt, eközben a Puskás Akadémia büntetőhöz jutott, de Favorov azt a keresztlécre vágta. A hajrában sikerült igazán veszélyeztetnie a végig fölényben futballozó FTC-nek, ugyanis Thelander fejese a keresztléc tetejére pattant, de aztán Zachariassen már betalált fejjel, így a veszélyesebben játszó PAFC végül pont nélkül távozott a Groupama Arénából.

OTP Bank Liga, 1. forduló:

Kisvárda Master Good-Debreceni VSC 2-2

Paksi FC-MOL Fehérvár FC 2-0

Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia FC 1-0

szombaton játszották:

Kecskeméti TE-Vasas FC 0-0

Újpest FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1

pénteken játszották:

Budapest Honvéd-ZTE FC 0-1

A tabella:

1. Paksi FC 1 1 – - 2-0 3 pont

2. Ferencvárosi TC 1 1 – - 1-0 3

ZTE FC 1 1 – - 1-0 3

4. Debreceni VSC 1 – 1 – 2-2 1

Kisvárda Master Good 1 – 1 – 2-2 1

6. Mezkövesd Zsóry FC 1 – 1 – 1-1 1

Újpest FC 1 – 1 – 1-1 1

8. Vasas FC 1 – 1 – 0-0 1

Kecskeméti TE 1 – 1 – 0-0 1

10. Budapest Honvéd 1 – - 1 0-1 0

Puskás Akadémia FC 1 – - 1 0-1 0

12. MOL Fehérvár FC 1 – - 1 0-2 0

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.