Az ország nagyobb részén napos, de gomolyfelhős időre lehet számítani, a hőmérséklet 29 és 32 fok között alakul. Északkeleten azonban zivatarok is lehetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn az összefüggőbb felhőzet fokozatosan a keleti, északkeleti megyékre húzódik, de közben a Dunántúl fölé is felhők sodródnak nyugat felől. A déli órákban északkeleten is csökken a felhőzet, és az ország legnagyobb részén napos, gomolyfelhős időre számíthatunk.

Napsütés, 30 fok feletti hőmérséklet, zivatar – minden lesz hétfőn

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Hétfőn a déli, délutáni órákban a Dunántúl északnyugati, nyugati felén néhány zivatar előfordulhat, amelyekhez átmeneti erős, viharos (körülbelül 50-65 km/h) széllökés, intenzív csapadék (körülbelül 10-15 mm), esetleg jégeső (1 cm-nél nem nagyobb átmérő) társulhat. A zivatarveszély miatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala és Veszprém megyékre elsőfokú figyelmeztető előrejelzés lett kiadva.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 29 és 32 fok között alakul, de a legtovább felhős északkeleti részeken ennél néhány fokkal hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 18 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Hétfő éjjel a gomolyfelhők feloszlanak, nagyrészt derült lesz az ég, de a nyugati, északnyugati megyék fölé hajnalban fátyolfelhők érkeznek, illetve a nyugati határra akár vastagabb felhők is érkezhetnek. Általában száraz idő lesz, azonban a nyugati határnál egy-egy besodródó zápor nem kizárt. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 18 fok között valószínű, de a szélcsendes északi völgyekben ennél néhány fokkal hűvösebb is lehet.

Kedden gomolyfelhős, napos idő várható. Néhol zápor, zivatar kialakulhat. Az északi szél helyenként megélénkül. A csúcshőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.