A valaha mért legalacsonyabb vízállás alatti szintet érte el a tó, szomorú látványt nyújt.

Aggasztó rekord: ilyen alacsony vízállást még nem mértek a Velencei-tóban

MTI/Vasvári Tamás

Szomorú látványt nyújt jó ideje a Velencei-tó, hosszan kell besétálni, hogy egyáltalán térdközépig érjen a víz. 1949. október 24-én volt hasonlóan kritikus a vízszint 63 cm-rel – írja az Időkép.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság péntek 18 órás mérése alapján 62 cm-ig csökkent. A hétvégi front hatásásra ez ugyan néhány centit ingadozott, de már a vasárnap reggeli és

ma reggeli mérések is 61 cm-t mutatnak Agárdnál.

Címlapkép: MTI/Vasvári Tamás

Forrás: Időkép

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Az elmúlt másfél évezred folyamán tizennégyszer, azaz átlagosan mintegy 100 évente kiszáradt. No para.
magyar1
Nem sok ideje van már a bolygónak. De a milliárdosok még zsigerelik.
Giovanni Alba
@simmering73: ma, 21:08
A klímaváltozás is teljesen természetes folyamat, no para. Illetve: "A Föld éghajlata ugyan mindig is változott, de a földtörténeti korok éghajlati viszonyait kutató paleoklimatológiai vizsgálatok szerint az ipari forradalom óta eltelt 150 év változásai nem természetszerűek. Sőt, különböző éghajlati modellek arra jutottak, hogy a jövőben példátlan, ötmillió éve nem látott felmelegedés jöhet."
"Az elmúlt kétezer évben mindössze egyszer fordult elő, hogy világszerte egy időben és egy irányba változzon meg a Föld éghajlata – ez az elmúlt másfél évszázad, amikor a bolygó felszínének 98%-a melegebb lett, mint azelőtt volt."
Szóval az, hogy régen is kiszáradt, nem jelent garanciát arra, hogy öt év múlva is meglesz még tó, ami aztán kiszáradhat.
KisGenyo2
Felkészül a Balaton!

A NER-lovagok belefeccelt milliárdjai nem biztos, hogy meghozzák az elvárt hasznot, egy bűzlő, posványos, iszapos, nádas mellett amilyen a Balaton jelentős része lesz 1-2 évtized múlva... ;-)
namihami
Kedves kérdezők és NERtársak! Nem a vízállás alacsony, hanem a fenék magassága nagy!
Rossz helyre intézték a kérdést. Nem a Vízügyet, hanem a Lézercsapatot kellett volna kérdezni és rögvest a szakszerű feleletben részesültek volna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.