Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának a vendége.

Márki-Zay: Gyurcsány nélküli, hiteles ellenzék kell

Márki-Zay ezúttal is megerősítette, hogy eldöntötték, a jövőbeni időközi választásokon nem fogják támogatni a DK jelöltjeit. Ennek az az oka, hogy a DK több helyen és több alkalommal ráindított jelölteket a közös ellenzéki jelöltre.

Gyurcsány Ferenc hiteltelen és alkalmatlan

– jelentette ki Márki-Zay, majd a DK-val való választási összefogáság azzal magyarázta, hogy ha az ellenzék győzött volna, akkor sem Gyurcsány Ferenc kormányzott volna, és nem az ő programját hajtották volna végre.

Márki-Zay Péter arról is beszélt, hogy leghamarabb októberben alapíthat pártot. A hiteles ellenzék megalakulásához szerinte elengedhetetlen lesz hiteles civilek, civil szervezetek megjelenése a hazai politikában.

Forrás: atv.hu

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kotos
Jó lenne, ha végre csendben eltűnnél. Ennyi jót a Fidesszel ember még nem tett és ennyi rosszat se az ellenzékkel. Dicső szereplésed évtized(ek)re bebetonozta Orbán hatalmát. Azzal akartál nyerni, hogy bizonygattad, jobboldalibb vagy, mint Orbán, keresztényibb vagy és többgyerekesebb. Erre minden fideszes szavazó majd átáll hozzád. Így aztán az ellenzékre semmi szűkség sincs. Zseniális ellenzéki politika!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Peller Anikó: tegnap, 11.29

Anikó, a demokrácia, a szabadság maga az esély. Pragmatikusnak látszó okokra hivatkozva elvenni bárkitől is, az a szabadság korlátozása, ma egy pártalapítás előtt, holnap és holnapután meg , ami indokot találunk.
Mint említettem, amennyiben Ákos tudna annyi és olyan kvalitású embert megmozgatni, amely érdemi változásokat eredményezhetne, akkor az ikszem az övé. Tehát, van feltételem, amellett, hogy az esélyt mindenképpen megadom a számára.
Ma a DK a legerősebb párt, ősszel is Klárára szavaztam, ma is ezt tenném. De ez nem jelent kizárólagosságot, elkötelezettséget, olyannyira nem, hogy amennyiben a továbbiakban is melegedőnek nézik az ellenzéki politikusok a Parlamentet, akár távol is maradok a következő választosoktól, ugyanis nem óhajtom szem előtt tartani az ő anyagi érdekeiket.
Amíg Orbán a nácik műveit tanulmányozza, és azokból merít ötleteket a hatalomban maradásához, addig az ellenzék vehetné a fáradságot és a bátorságot a Horthy-kormánnyal szembeszegülő illegális kommunista- és szociáldemokrata mozgalom munkásságával ismerkedni: tanulhatnának tőlük.
Nyírfa
@bence: tegnap, 12.09

:) Szerintem Ákos alaposan felkavarná az ellenzéki állóvizet, sőt, átrendezné a pozíciókat.
Nyírfa
@sgl: 08,48

Ezt sokan gondoltuk, és gondoljuk is így. Egyre inkább érzem úgy, hogy Gyurcsánynak és Jakabnak már tavaly borítaniuk kellett volna a bilit.
Valami azt súgja, hogy ez nem is a fegyelem , az összezárás miatt maradt el, hanem az ország gazdaságilag ellehetetlenült helyzetében nem óhajtottak nyerni és rögtön hanyatt vágódni. Márkival azonban előre kalkulálható volt a negatív eredmény.
Gyurcsány azt akarta, hogy Orbán buktassa meg saját magát, és ezt a célját el is éri. Az üzengetések, hogy készülnek, olyan pszichológiai fegyver Viktor ellen, ami a 2006-os vereségére emlékezteti.

Ezzel együtt az a forgatókönyv, hogy Klára vezesse az országot, sokkal jobban tetszett.
Mondanám, hogy undorító dolog a politika, dehát, együtt csináljuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.