Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának a vendége.

Márki-Zay: Gyurcsány nélküli, hiteles ellenzék kell

Márki-Zay ezúttal is megerősítette, hogy eldöntötték, a jövőbeni időközi választásokon nem fogják támogatni a DK jelöltjeit. Ennek az az oka, hogy a DK több helyen és több alkalommal ráindított jelölteket a közös ellenzéki jelöltre.

Gyurcsány Ferenc hiteltelen és alkalmatlan

– jelentette ki Márki-Zay, majd a DK-val való választási összefogáság azzal magyarázta, hogy ha az ellenzék győzött volna, akkor sem Gyurcsány Ferenc kormányzott volna, és nem az ő programját hajtották volna végre.

Márki-Zay Péter arról is beszélt, hogy leghamarabb októberben alapíthat pártot. A hiteles ellenzék megalakulásához szerinte elengedhetetlen lesz hiteles civilek, civil szervezetek megjelenése a hazai politikában.

Forrás: atv.hu

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kotos
Jó lenne, ha végre csendben eltűnnél. Ennyi jót a Fidesszel ember még nem tett és ennyi rosszat se az ellenzékkel. Dicső szereplésed évtized(ek)re bebetonozta Orbán hatalmát. Azzal akartál nyerni, hogy bizonygattad, jobboldalibb vagy, mint Orbán, keresztényibb vagy és többgyerekesebb. Erre minden fideszes szavazó majd átáll hozzád. Így aztán az ellenzékre semmi szűkség sincs. Zseniális ellenzéki politika!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@bence: tegnap, 12.09

:) Szerintem Ákos alaposan felkavarná az ellenzéki állóvizet, sőt, átrendezné a pozíciókat.
sgl
Onnan kapott pofont MZP, ahonnan a legkevésbé várta
A volt ombudsman bírálta élesen az ellenzék egykori miniszterelnök-jelöltjét.

Kaltenbach Jenő a Facebook-oldalán írta meg a véleményét azzal kapcsolatban, hogy Márki-Zay Péter az utóbbi napokban újabban a Demokratikus Koalíciót bírálta, a Fidesz bírálása helyett.

a „Fidesz "boszorkánykonyhában" megfogalmazott terv” megvalósítása megy végbe. Ezt azzal magyarázza, hogy a DK a legerősebb ellenzéki párt, ami miatt most ezt a pártot „kell kinyírni”.

„A következő lépés nyilván a saját párt összebarkácsolása lesz, és ebben bizonyára számíthat a "háttérhatalom" támogatására. Ezzel a kör bezárul, az ellenzék egységének koporsójába beleveretett az utolsó szög” – fogalmazott a korábbi ombudsman.

Majd a végén megjegyezte, hogy a következő választásra összeállhat az „Orbán-Márki koalíció”
Nyírfa
@sgl: 08,48

Ezt sokan gondoltuk, és gondoljuk is így. Egyre inkább érzem úgy, hogy Gyurcsánynak és Jakabnak már tavaly borítaniuk kellett volna a bilit.
Valami azt súgja, hogy ez nem is a fegyelem , az összezárás miatt maradt el, hanem az ország gazdaságilag ellehetetlenült helyzetében nem óhajtottak nyerni és rögtön hanyatt vágódni. Márkival azonban előre kalkulálható volt a negatív eredmény.
Gyurcsány azt akarta, hogy Orbán buktassa meg saját magát, és ezt a célját el is éri. Az üzengetések, hogy készülnek, olyan pszichológiai fegyver Viktor ellen, ami a 2006-os vereségére emlékezteti.

Ezzel együtt az a forgatókönyv, hogy Klára vezesse az országot, sokkal jobban tetszett.
Mondanám, hogy undorító dolog a politika, dehát, együtt csináljuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.