Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának a vendége.

Márki-Zay: Gyurcsány nélküli, hiteles ellenzék kell

Márki-Zay ezúttal is megerősítette, hogy eldöntötték, a jövőbeni időközi választásokon nem fogják támogatni a DK jelöltjeit. Ennek az az oka, hogy a DK több helyen és több alkalommal ráindított jelölteket a közös ellenzéki jelöltre.

Gyurcsány Ferenc hiteltelen és alkalmatlan

– jelentette ki Márki-Zay, majd a DK-val való választási összefogáság azzal magyarázta, hogy ha az ellenzék győzött volna, akkor sem Gyurcsány Ferenc kormányzott volna, és nem az ő programját hajtották volna végre.

Márki-Zay Péter arról is beszélt, hogy leghamarabb októberben alapíthat pártot. A hiteles ellenzék megalakulásához szerinte elengedhetetlen lesz hiteles civilek, civil szervezetek megjelenése a hazai politikában.

Forrás: atv.hu

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kotos
Jó lenne, ha végre csendben eltűnnél. Ennyi jót a Fidesszel ember még nem tett és ennyi rosszat se az ellenzékkel. Dicső szereplésed évtized(ek)re bebetonozta Orbán hatalmát. Azzal akartál nyerni, hogy bizonygattad, jobboldalibb vagy, mint Orbán, keresztényibb vagy és többgyerekesebb. Erre minden fideszes szavazó majd átáll hozzád. Így aztán az ellenzékre semmi szűkség sincs. Zseniális ellenzéki politika!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kotos
Jó lenne, ha végre csendben eltűnnél. Ennyi jót a Fidesszel ember még nem tett és ennyi rosszat se az ellenzékkel. Dicső szereplésed évtized(ek)re bebetonozta Orbán hatalmát. Azzal akartál nyerni, hogy bizonygattad, jobboldalibb vagy, mint Orbán, keresztényibb vagy és többgyerekesebb. Erre minden fideszes szavazó majd átáll hozzád. Így aztán az ellenzékre semmi szűkség sincs. Zseniális ellenzéki politika!
nejlontacskó
Gyurcsány Ferenc hiteltelen és alkalmatlan.
Tökéletes meglátás, pont olyan a Feri, mint te Petikém!
Gazella
Na tasli unszimpatikus undormány aki fideszfára mászott az maradjon mély kussban s süllyedjen el a mély szennygöförben
karma1
Azert eleg meredek dolog az, hogy az ellenzeket o vezette a legnagyobb godorbe, es most o kiabal a legjobban masokra!? Ugy latszik, a sok kefelestol az arcan is megvastagszik a bor...:)
vacsi
Ahhoz, hogy hiteles legyen, ennek a Márki zajnak is el kell tűnnie!
kereső
Mi történt? Nagyot nőtt a dk tábora- azért gyurcsányozik ezerrel párban orbán és MZP??? Aki még mindig elhiszi, hogy MZP "ellenzéki+, az szamarabb a szamárnál. Egyébként meg inkább kötné fel a gatyát a városában. Civil tényfeltárók 30 magyarországi városban vizsgálták a transzparencia követelményeit- Hmezővásárhely 27. helyen végzett.
És itt van egy olyan irás, amelynek irója ismeri az akkori körülményeket, és Gyurcsány nem a szive csücske:
Márki-Zay Péter mozgalma, a Mindenki Magyarországa közleményben szakított a Demokratikus Koalícióval. Tizenöt pontban sorolta fel a DK állítólagos bűneit, ami miatt ők erre jutottak. Az állítólagos bűnök egy része abban áll, hogy az elmúlt másfél év kudarcot vallott ellenzéki együttműködéséért a DK volna a felelős, és ebből, azt a képtelen következtetést is levonva, hogy a DK valójában a Fideszt akarta hatalomban tartani. A bűnlajstrom másik része az egykori Gyurcsány-kormány olyan kiválasztott politikai döntéseit támadja, amelyekből arra lehet következtetni, hogy Gyurcsány valójában nem akar tiszta közéletet, nem akarja felszámolni a korrupciót. Gyurcsánynak és DK-s társainak tulajdonítja a Fidesszel való állítólagos 70:30 arányú osztozkodást, amely állítással annak idején Dávid Ibolya vádolta a Fideszt és az MSZP-t. Vádolja Gyurcsányt, amiért lehetővé tette Polt pozícióban maradását az ügyészségnél, felelőssé teszi az „elszámoltatás” elmaradásáért 2002 után, s a 2010 utáni elszámoltatás elmaradásának haszonélvezőjeként állítja be a DK-t.
Az utóbbi években nagyon távol vagyok az ellenzéki pártok politikai döntéseitől, ezért nem tudom megítélni, hogy van-e alapja Márki-Zay ama vádjainak, amelyek a 2022-es választási kampányra és az azóta eltelt hónapokra vonatkoznak.
kereső
Azokat a vádakat azonban, melyeket Gyurcsány miniszterelnöki periódusával kapcsolatban ad elő, alapjaiban hamisnak és méltánytalannak tartom. Nem ismerek senkit az egykori MSZP-ben, aki olyan erővel lépett volna fel a korrupció, a különféle, demokratikus jogállamban elfogadhatatlan összefonódások ellen, mint miniszterelnökként Gyurcsány. De Gyurcsánynak nem volt korlátlan hatalma az akkori MSZP-ben,sokszor más történt, mint amit ő akart. Kifejezetten vele szemben döntött a párt- illetve frakcióvezetés például Szili Katalin köztársasági elnöki jelölése mellett. Gyurcsánynak elsőre nem sikerült 2004 végén elfogadtatni az MSZP-frakcióval, hogy a családi adókedvezményt a családi pótlék emelésével váltsák ki, amivel az alacsony jövedelmű családok jártak volna jól, csak második nekifutásra, 2005 végén. (A Fidesz azóta is a családtámogatás megszüntetésével vádolja a Gyurcsány-kormányt, holott az átalakítást úgy szerkesztették, hogy egyetlen család se veszítsen a korábbi támogatáshoz képest. De hát miért éppen ebben mondanának igazat.)
Amikor korrupciós ügyek kerültek napvilágra az MSZP–SZDSZ kormánykoalícióban, az alkalmat Gyurcsány szigorú összeférhetetlenségi szabályok bevezetésére próbálta kihasználni. Azzal próbálkozott, amivel képviselőként korábban én is: a parlamenti képviselőség és az önkormányzati szerep, illetve a politikai és az üzleti tevékenység elválasztásával. Nekem egyszerű képviselőként még a Horn-kormány idején annyit sikerült az akkori koalícióban SZDSZ-es párttársaimmal együtt elérnem, hogy állami vállalatoknál ne lehessenek gazdasági vezetők az országgyűlési képviselők, Gyurcsánynak azonban az MSZP-frakcióban miniszterelnökként még ennyit sem. Az általa kidolgoztatott törvénytervezetből a gazdasági összeférhetetlenség már a benyújtás előtt kimaradt, mert az MSZP-frakcióban nem volt ehhez többségi támogatása, majd ami benne maradt a törvényjavaslatban, azt szavazás előtt vonta vissza az MSZP-frakció.
kereső
Valóban volt korrupció az MSZP–SZDSZ koalíció idején, de az nem a kormány által vezérelt átfogó rendszer volt, mint az Orbán-kormányok alatt. Puch László, az MSZP pártpénztárnoka, aki köztudottan tartós kapcsolatban volt a fideszes Simicska Lajossal, Gyurcsány pártbéli ellenlábasa volt, nem véletlenül. Annak, hogy Gyurcsány és hívei 2011-ben kiváltak az MSZP-ből, a közélet tisztaságával kapcsolatos álláspontok különbsége volt az egyik fő oka. Gyurcsányt és a DK-t tenni felelőssé az egykori MSZP korrupciójáért, a Fidesszel való együttműködésért megalapozatlan és méltánytalan vád.
Hasonlóképpen megalapozatlan és méltánytalan azt állítani, hogy Gyurcsány és a DK-sok lennének az „elszámoltatás” elmaradásának haszonélvetői 2010 után, és azt sejtetni, hogy ez annak ellentételezéseként történt, hogy 2002 után is elmaradt az „elszámoltatás”. 2010 után a Gyurcsány-kormány számos tisztségviselőjét meghurcolták, évekig folyt ellenük a vádak megalapozatlansága miatt végül kudarcot vallott eljárás. Magát Gyurcsányt is perbe szerették volna fogni, de ez nem sikerült, és helyette a privatizációs szervezet két vezető munkatársát, Császy Zsoltot és Tátrai Miklóst vetették börtönbe nyilvánvalóan koncepciós perben. A Márki-Zay által sugallt alku egyszerűen nem létezett: a Fidesz meghurcolt mindenkit, akit csak tudott. Ami Polt Péter ügyészségen maradását illeti, az MSZP–SZDSZ-es parlamenti többség kényszerhelyzetben kötött kompromisszumot.
Nincs az a fideszes vád Gyurcsánnyal szemben, amit ne venne át Márki-Zay. Emlékszünk még a Gyurcsány szakdolgozata körüli kampányra, vagy arra, hogy hazudott az EU-nak, amire magyar miniszterelnöknek lehetősége sincs, hiszen minden magyar adat ott van az uniós szervek kezében. Felsorolja a 2006-os rendőri fellépéssel kapcsolatos vádakat, annak említése nélkül, hogy a rendbontók támadtak a rendőrökre.
kereső
A 2006-os választási kampányt magam is sokszor helytelenítettem már az áfa-csökkentést (nemcsak utólag, de akkor is), de a hatpárti szövetség idén tavaszi fedezetlen választási ígéreteit nem kevésbé helytelenítettem. Ezek az ígéretek sem lettek volna tarthatók, ha netán nyert volna a hatpárti szövetség. Tudom, a választási program kialakításakor Márki-Zay engedményekre kényszerült saját álláspontjához képest, miközben az ellenzéki pártok még többet ígértek volna. Nemcsak neki kellett azonban kompromisszumokat kötnie a kampányban, hanem annak idején Gyurcsánynak is a kormányzás során. Négy és fél év alatt alighanem többet, mint Márki-Zaynak féléves miniszterelnök-jelöltsége alatt.
Az képviselhető álláspont, hogy Gyurcsány ne álljon az ellenzék élén, mert a Fidesz sikeresen járatta le. Márki-Zay azonban túllép ezen, és azonosul a Gyurcsánnyal szembeni összes, fideszes és nem fideszes váddal. Valamiféle erkölcsi magaslatról, mint a „tiszták” képviselője utasítja el a DK-val való együttműködést. Rosszul teszi.
kereső
Az mszp, és a szdsz volt képviselői meg hallgatnak, mint x@r a fúben.
Ez az ország tényleg mentehetetlen, ha ismét bedől egy orbán klónnak.
dr. prédikátor
MAKIMAJOM!!!JOBB VOLNA HA KUSSOLNÁL, TE ÉS A KARIGECI MIATT GYŐZÖTT A FITYMASZ!!! TI VITTÉTEK VERESÉGBE A VÁLASZTÁST!!! TE A FITYMASZ BEÉPÍTETT EMBERE VAGY!!!
kereső
Márki-Zay feneketlen Gyurcsány-gyűlöletének két indítéka van: az egyik politikai, a másik személyes. A politikai indíték az, hogy Márki-Zay nem egy olyan katolikus hívő, és magát kereszténynek nevező politikus, akinek magánügye a vallása, hanem teljes mértékben azonosul a a politikai katolicizmussal, a keresztény-nemzeti ideológiával, ennélfogva zsigeri módon utálja, gyűlöli a baloldalt és a liberálisokat. Ez bukott ki a kampánya során számos alkalommal, annak ellenére, hogy hatalomvágya érdekében igyekezett átvenni a balliberális retorikát, mert szüksége volt a szavazóikra.

Márki-Zay a baloldalt egyszerűen csak kommunistázza, annak is tekinti. Orbánt is leginkább azzal próbálja lejáratni, hogy kommunista. Mert szerinte csak a kommunisták lopnak, ugyebár. Csak a kommunisták koncentrálják a hatalmat a kezükbe, csak kommunisták építhetnek diktatúrát, fasiszták nem. Ezért a balliberálisok (vagy baloldaliak és liberálisok) kígyót melengettek a keblükön, mert senki nem gyűlöli úgy a baloldalt és a liberálisokat, mint saját volt miniszterelnökjelöltjük. Márki-Zay egy ugyanolyan keresztényfasiszta, mint Orbán, aki eltüntetné a baloldalt.
justhpeter
Az összes régi, munkásmozgalomban érdemeket szerzett pártcsicska fogjon össze ezzel a jóemberrel és tűzzenek el a "térerőhiányba". Ja, és a Karácsonyt is vigyék magukkal.
kereső
Gyurcsány pedig a mai politikai palettán szinte egyedül képes megfogalmazni és képviselni a baloldali és liberális értékeket, ezért személyében megtestesíti mindazt, amit Márki-Zay szívéből gyűlöl. Már csak családi okokból is, miután a kommunisták cudarul bántak a családjával, neki pedig minden baloldali (és balliberális) kommunista. Ezt kellene megérteniük azoknak, akik még mindig azt képzelik, hogy ez az ember ellenzéke Orbánnak, nem csupán a riválisa. Nem véletlenül zsidózott, melegezett, migránsozott, niggerezett, hazaárulózott, bármilyen ravaszul csinálta.

Az utolsó két "idézet" az AN irásából .
Pálinkás Pál
ezt a büdös patkányt...orbán trójai falova...tavaly mondtam már...trágyadombra vele, a bringás pajtásával együtt...
Macskaszem
A leggazdagabb magyarok jelentős része egykori állami vagyon romjain vagy a jelenlegit megcsapolva és EU-s támogatásokkal felturbózva éli felhőtlen vagy még inkább felelőtlen életét. Ezek közé tartozik Gyurcsány is. Ő az előbbin gazdagodott, orbán meg az utóbbin.
Sőt emlékszem még arra is, amikor a Gyurcsány kormány alatt jelentős áramkedvezményre pályázhattak vállalkozók, és a lehetőség addig a pár percig volt nyitva, míg Gyurcsány cége benyujtotta a pályázatát.
Vagy a hírhed balatonöszödi üdülő, amit fillérekért vett meg az államtól, aztán az állammal visszabéreltette. Rengeteg stiklije volt neki is, nem kispályás ő sem. Mindegyiknek vaj van a füle mögött, én egyikből sem kérek. Ezek soha nem fogják elszámoltatni egymást, ellenben nyugodtan folytathatják országrabló tevékenységüket.
jesz
MZP Gyurcsányt nem tudja kipiszkálni a levesből...de jönnek újak, azok talán..például a Mi Hazánk, vagy az alakulóban lévő, Hadházy álal alapítandó párt. Ők mindenképpen beelőznek, hacsak Gyurcsány nem áskálódik ellenük. Az ellenzék mindenképpen szétesett. A DK nem lesz meghatározó, csak most hitetik el velünk.
Nyírfa
Amikor az undor már összesűrűsödik az ember szájában, akkor nehéz megszólalni.
Tekintve, hogy Márki és Orbán közé egyenlőségjelet teszek, a többit már nem kell magyaráznom.
Nyírfa
@jesz: 06.52

A DK mindaddig vezető erő marad, amíg a Hadházy Ákosok nem lesznek kritikus többségben. De ezt feltételezni a nyerészkedni szerető magyarokról fantazmagória lenne.
A Dúró Dóra-féle neonáci alakulattól bármit is várni, ami pozotívumot hozna az életünkbe, kb. olyan , mintha Hitlert Nobel-békedíjra jelölnénk.

Mindazonáltal várom, hogy H. Ákos pártot alapítson, talán csatlakoznak hozzá fiatal, haladó gondolkodású szimpatizánsok és kortól függetlenül szakemberek.
Nyírfa
@Nyírfa: 06.59

A tehetetlenség netovábbja, amikor már nemkívánatos emberek kihalásában , mielőbbi távozásában reménykedünk.
Amikor a héten a szemem elé került a szalagcím, hogy életveszélyes állapotban szállították kórházba Putyin...-.eddig volt olvasható a cím, a folytatása már csak a hírrel együtt: Putyin volt főtanácsadója- azonmód megkönnyebbülést éreztem, végre megszabadulunk korunk egyik elfajzott emberétől. Aztán, persze, a hírre kattintva jött a csalódás, nem , nem Putyin készül átkelni az örök vadászmezőkre, csak az történt, ami a mai Oroszországban rendszerszintű:megint megmérgeztette az egyik ellenfelét.
Nyírfa
@Horizont: 06.57

Bocs, neked írtam 07.22-kor. :)
Nyírfa
@Maccska: 07.18

Hogy te milyen embertípushoz tartozol, arról, udvarias ember lévén, inkább nem értekeznék. A válaszaid irrelevánsak, ne fáradj velük.
verőce21
Ezek a felforgató zsidó ngo-k akkor is hazudnak, ha kérdeznek...!
csak úgy....
míg gyurcsány erölködik,addíg marad orbán a "király"!
Tonyróma
Nyomja bátya nyomja bátya!Szét lett baszva minden,de nyomja bátya nyomja!
Peller Anikó
Makizé a fejünkre hoztad a támadhatatlan 2/3-ot. Két lehetőség van,

- fidesz beépített ügynök
- egy rohadt hülye állat vagy
kereső
@Maccska:" Drágabolgárúr biztos tudja fejből a névsort,hogy kiket futtatott az évek során"- nos, gyurcsány nem volt a "futtatottak" között drágabolgárúrnál /sem.
Yoda69
MZP meg mindig az ellenzeket bomlasztja. Mi valtozna ha eltunne Gyurcsany? A fideSS ugyanugy mantrazna tovabb. Csakugy mint Sorost, vagy a migransokat. A fideSS mindent hazugsagra epit fel, es ez nem lesz maskepp a jovoben sem akar ott van Gy.F. akar nincs.
Szerintem inkabb Gy.F. vezetesevel kellene felepiteni egy uj bal-kozep gyujtopartot es alternativat kinalni orban levalasara. Az is jo lenne ha a DK elkezdene aktivizalni magat utca forumokkal es tuntesek szervezesevel.
Peller Anikó
@Nyírfa: 7:11, Ez így hülyeség, egy új párt annyira kell mint a hátramenés. Hányan lesznek a pártjában, százan? Ezren? A választást nem ezer ember nyeri meg hanem három millió. Ezek elhülyítésében meg a fidesz előjogot szerzett a média lerablásával.

A DK még mindig erős párt, megkerülhetetlen. Élén egy tisztességes de sajnos béna, naív demokratával, aki néhány ostoba hibával a mélybe taszította az országot, nade nem ő hanem a viktor akinek az ölébe lökte a hatalmat, ő aztán kinyírt mindent ami a hatalmát és féktelen harácsolási vágyát csorbíthatta volna.

A kis pártokkal csak eggyel többen lesznek, a megosztás csak a fidesz malmára hajtja a vizet. Nincs más erő csak a gyurcsány, nem véletlen tőle tart a fideszgeci. A többiek mellékszereplők.
Nessy
MZP megtette a kötelességét, híven támogatta a fideszt, most már nem kell tovább szövegelni!
Nyírfa
08.44

" Szerintem inkabb Gy.F. vezetesevel kellene felepiteni egy uj bal-kozep gyujtopartot es alternativat kinalni orban levalasara. "

Lenne benne ráció! Ugyan a bizalmam már elfogyott irántuk is, de pragmatikusan nézve nem lehetetlen küldetés, még mindig inkább rájuk szavaznék mint bármely más pártra.

"Az is jo lenne ha a DK elkezdene aktivizalni magat utca forumokkal es tuntesek szervezesevel. "
Ez az amit nagyon hiányolok!
Nyírfa
@Peller Anikó: 09.47

Nagyjából egyet értek, de én mindenképpen adnék esélyt Ákosnak. Sőt, ha összegrundolna annyi és olyan kvalitású embert, ami egy sikeres pártépítés feltétele, akkor melléjük állnék.
Értékelném, ha Magyar György otthagyná az MMM-at, és megtolná Ákost. Már amennyiben erre Hadházy igényt tartana.
bence
Hiteles ellenzék csak M Z P nélkül lehet ! Vele biztos a bukás !
Peller Anikó
@Nyírfa: Nincs esély. Semmi esély a kis pártocskákkal. Csak egy valódi, civakodásmentes (na jó, kevés civakodás) összefogás állhatja útját ennek a rohadék, hazug, lopós geci világnak. A Hadházinak minden esélyt és támogatást meg kell adni, mert megérdemli, kivéve a pártalapítást, mert pár ezer emberrel nem lehet kormányt váltani (csak ha keményen fel vannak fegyverkezve, de ez nem opció).

Mindenki aki gyurcsányozik, fanyalog, hazudozik róla vagy csak támadja, az a fidesz szekerét tolja. Nem azért mert olyan kurvajó, hanem azért mert az ellenzék legnagyobb, meghatározó eleme. Lehet mindenki okos, de győzni csak összefogással lehet. Ha lehet egyáltalán.
Eladott Ország
Te ( MZ/X) fidesz csicskája, takarodj a 3,14csába! Úgy látszik nincs bőr a pofádon, szarházi!
kormanyos63
@Peller Anikó: Sajnos még összefogással se lehet legyőzni a fideszmaffiát, és orbánpatkányt, ez bebizonyosodott április 3.-án!
SŐT!
Az ellenzéki összefogás minden idők legsúlyosabb, legmegalázóbb vereségét szenvedte el a rendszerváltás óta!
MZP új pártjára sosem szavaznék(és tudom hogy sokan nem kérnek a bukott "messiásból"), de Hadházy Ákos pártalapítását támogatom, és szavaznék is rá, és biztos vagyok benne, hogy nagyon sokan így tennének!
Ő jelenleg a leghitelesebb, legvállalhatóbb arc az ellenzéki oldalon!
Nem tudom hogy ki,mikor, és hogyan fogja eltakarítani az orbán rezsimet, de nagyon bízom benne hogy még az én életemben meg fog történni!
bence
@Nyírfa: ! Nagyon jó meglátás ! Maximálisan egyetértek és támogatnám is !
percsi
Nemsokára Gyurcsány Ferenc lesz magyarország minisztere!
Lehet majd pár kub. verőembereket az utcára vonultatni, gyújtogathatnak, rombolhatnak, de, mivel az embereknek elege van a megszorításokból, a szegénységből, ellent fognak állni.
A pár nagyképű izmosnak álcázott hájast elfogják tiporni!
CsipkeRózsa
@verőce21: 7:32

Kik azok a "felforgató zsidó ngo-k", és név szerint?

Az ország menő fő hazudósa Orbán Viktor!
verőce21
@CsipkeRózsa: Akkor erről ennyit...! Ezt prejudikáltad...! :)
CsipkeRózsa
@verőce21: Az a te szokásod, az orbáni hazudozásokat viszont az ország nagy része igazolhatja.
verőce21
@CsipkeRózsa: Ugyan miket igazoltak, bizonyítottak eddig...?
Orbán az elmúlt 80 év legütősebb, legdemokratikusabb miniszterelnöke...!

Erre bizonyíték, hogy itt kommentelhettek tücsköt-bogarat...! :)
CsipkeRózsa
@verőce21: Ne essél már túlzásba, még hogy legdemokratikusabb, hiszen még addig sem ragozhatod, hogy demokratikus!

A tücsköt-bogarat te szoktad összehordani szövegeiddel.
csak úgy....
@verőce21: bogaram,te egy hangyás tücsök! :)
Nyírfa
@Peller Anikó: tegnap, 11.29

Anikó, a demokrácia, a szabadság maga az esély. Pragmatikusnak látszó okokra hivatkozva elvenni bárkitől is, az a szabadság korlátozása, ma egy pártalapítás előtt, holnap és holnapután meg , ami indokot találunk.
Mint említettem, amennyiben Ákos tudna annyi és olyan kvalitású embert megmozgatni, amely érdemi változásokat eredményezhetne, akkor az ikszem az övé. Tehát, van feltételem, amellett, hogy az esélyt mindenképpen megadom a számára.
Ma a DK a legerősebb párt, ősszel is Klárára szavaztam, ma is ezt tenném. De ez nem jelent kizárólagosságot, elkötelezettséget, olyannyira nem, hogy amennyiben a továbbiakban is melegedőnek nézik az ellenzéki politikusok a Parlamentet, akár távol is maradok a következő választosoktól, ugyanis nem óhajtom szem előtt tartani az ő anyagi érdekeiket.
Amíg Orbán a nácik műveit tanulmányozza, és azokból merít ötleteket a hatalomban maradásához, addig az ellenzék vehetné a fáradságot és a bátorságot a Horthy-kormánnyal szembeszegülő illegális kommunista- és szociáldemokrata mozgalom munkásságával ismerkedni: tanulhatnának tőlük.
Nyírfa
@bence: tegnap, 12.09

:) Szerintem Ákos alaposan felkavarná az ellenzéki állóvizet, sőt, átrendezné a pozíciókat.
Nyírfa
@sgl: 08,48

Ezt sokan gondoltuk, és gondoljuk is így. Egyre inkább érzem úgy, hogy Gyurcsánynak és Jakabnak már tavaly borítaniuk kellett volna a bilit.
Valami azt súgja, hogy ez nem is a fegyelem , az összezárás miatt maradt el, hanem az ország gazdaságilag ellehetetlenült helyzetében nem óhajtottak nyerni és rögtön hanyatt vágódni. Márkival azonban előre kalkulálható volt a negatív eredmény.
Gyurcsány azt akarta, hogy Orbán buktassa meg saját magát, és ezt a célját el is éri. Az üzengetések, hogy készülnek, olyan pszichológiai fegyver Viktor ellen, ami a 2006-os vereségére emlékezteti.

Ezzel együtt az a forgatókönyv, hogy Klára vezesse az országot, sokkal jobban tetszett.
Mondanám, hogy undorító dolog a politika, dehát, együtt csináljuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.