Rezsicsökkentés meg olcsó orosz gáz, hát persze.

A Népszava számításai szerint májusban már rekordösszegért, ezer köbméterenként átlag 1364 euróért vette Magyarország a gázt Oroszországtól, ami az irányadó, két hónappal korábbi tőzsdei árnál 6 százalékkal drágább. A lap ezt a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss külkereskedelmi adatai alapján számította ki.

Népszava: májusban a tőzsdei árnál is drágábban kaptuk a földgázt az oroszoktól

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A cikk szerint miközben Vlagyimir Putyin szerint mindennél kedvezőbben adja el a magyar kormánynak a Gazprom az orosz gázt a tavaly októbertől hatályos hosszútávú magyar-orosz gázszerződés keretében, valójában az történik, hogy az orosz fél az Európában irányadó holland gáztőzsde árain kereskedik Magyarországgal is, csak két hónappal elcsúsztatják a tőzsdei árváltozásokat. A magyar-orosz gázszerződést a magyar kormány nem hozta nyilvánosságra megkötése óta.

A lap mostani, friss számításai szerint a májusi orosz gázárunk viszonyítási alapja a márciusi tőzsdei gázár, azaz 1282 euró volt, ami szűken véve száz euróval olcsóbb, mint az oroszok ez alapján a magyar félnek kiszámlázott összege. A lap cikke szerint "májusban az oroszok közel 50 százalékkal többet kértek tőlünk a gázukért, mint amennyibe az ugyanakkor az irányadó európai gáztőzsdén került."

Forrás: nepszava.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tehenész
Fidesz patkányok várjuk a magyarázatot. Ez már nem kicsit, hanem nagyon gáz, és nem is az olcsóbb fajtából.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
Nem hiszek ennen a hazug trágyalapnak.Majd ha lesznek HIVATALOS adatok,amit a kormány is elismer/ beismer, akkor elhiszem! Mindegyik média mást ír vagy egymás hazugságait másolják le :D
balos
@rokker33: Kurvaanyád sem ismerte be hogy kitől vagy?
rokker33
@balos: ő nem de a te f@szszopó gec#nyelő telibeb@szott qrva anyád biztos mondta, hogy én b@szt@m s#ggbe és téged sz@rt ki!Igaz fiam :) B@sz@l@k meg te gyogyós fogyatékos kisegítő iskolában megbukó analfabéta csicska !Na szia este várom anyádat !
magyar1
De miért nem a tőzsdéről veszünk???
Sámannus
Előbb vegyél mindenféle energia zabáló szerkezetet ne takaréjkoskodj, és vegyél sok gázt méregdrágán.
Vanám itt gógyi ezt teszik mióta a moslékos kondérhoz fértek.
A zselézett hajúnak már rég börtönben lenne a helye. A disznóképű demagóg is megérdemelné mellette a műanyagbilincs rohasztását, az elmulasztott takarékosság támogatása miatt.
balos
@rokker33: A Kozma utcai temetőben van!Szerencséje volt,hogy mikor a Dunába akarta lőni a Cionista fiúk kimentették a fajtáid markából!Különben ,vedd dicséretnek,hogy muszka baszott anyádat csak lekurváztam!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.