A Kecskeméti Járási Ügyészség többrendbeli kifosztás és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy többszörös visszaeső férfival szemben, aki a vád szerint látás- vagy mozgássérült emberek korlátozott védekezési lehetőségét kihasználta, és a nyílt utcán vette el tőlük pénztárcájukat. Egy esetben egy idős asszony nyakláncát tépte ki a nyakából és szaladt el a helyszínről.

Látás- és mozgássérült embereket fosztott ki a futva menekülő férfi a nyílt utcán

Fotó: pixabay.com

A vádirat szerint a kecskeméti férfi – az ügy vádlottja – röviddel azután, hogy korábbi fegyházbüntetéséből szabadult, 2022. február 3-án, kora délután, egy látássérült férfinak felajánlotta, hogy átkíséri a gyalogátkelőhelyen – írják az ügyészség honlapján.

Kis idő múlva egy közeli utcában megszólította, majd közölte vele, hogy a közeli élelmiszerüzletben hagyott pénztárcáját visszahozta és nyissa ki a táskáját, hogy beletegye. A sértett ellenőrizte a táskát és abban a pénztárca megvolt, ekkor a vádlott kihúzta a táska zipzárját és kivette belőle a pénztárcát, melyben bankkártya és igazolványok voltak.

Nem sokkal ezután a vádlott a nyílt utcán odament egy mozgáskorlátozott emberhez és elvette a kezében tartott pénzét. Egy másik alkalommal beszédbe elegyedett egy mozgássérült járművel közlekedő férfival és egy váratlan pillanatban kikapta kezéből a pénztárcáját, benne 100 ezer forinttal.

Végül amiatt is felelnie kell a vádlottnak, mert egy idős asszony aranyláncát hátulról megrántotta, amely így elszakadt, majd a nyaklánccal együtt elmenekült a helyszínről.

Az ügyészség a többszörös visszaeső férfit többrendbeli kifosztás bűntettével, valamint okirattal és készpénzhelyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségével vádolja, ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy feltételes kedvezménnyel nem szabadulhat. A letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Ügyeszség

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
há igen...kihasználva a futvamenekülés lendületét gyorsabban volt képes fosztogatni.
nagyon találó a cím, és pontosan kifejezi a lényeget...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.