Ellátások tömkelege szünetel, több helyen azt sem tudni, mikor indul újra.

 A teljes összeomlás szélén a kórházi ellátórendszer, Szolnokon és Szekszárdon különösen nagy a baj

Fotó: pixabay.com

Orvosok, ápolók hiányával küzdenek a kórházak, sok esetben nincs kit átvezényelni és a felfüggesztett egészségügyi ellátás esetén nagyon messze vannak a helyettesítő kórházak. Szolnokon és Szekszárdon különösen nagy baj van – írja a 444 nyomán a Népszava.

Az orvosok és az ápolók hiánya miatt egyre több helyen szünetel az ellátás. Amennyiben valamelyik osztály nem tud tovább működni, úgy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) másik intézményt jelöl a helyére, akár többet egyszerre, majd a mentősök eldöntik, hogy hova viszik a beteget.

A szolnoki Hetényi Géza Kórházban például július óta nincs gyermekintenzív ellátás, a súlyos beteg gyerekeket 55-150 kilométerrel odébb látják el, Kecskemétre, Miskolcra, Debrecenbe vagy Budapestre kell vinni őket.

A szolnokihoz hasonló bajban a szekszárdi kórház van, a Balassa János Kórházban még 2020-ban a koronavírus-járvány miatt leállították a krónikus belgyógyászatot, a kardiológiai rehabilitációt, a mozgásszervi rehabilitációt és a reumatológia aktív fekvőbeteg-ellátását is. Az orvos- és ápolóhiány miatt idén nyáron sem tudták ezeket újraindítani.

Az orvosigazgató részletes közlése szerint a reumatológián összesen két ápoló maradt, ráadásul felmondott a főorvos és a főnővér, így a betegeknek Pécsre kell menniük.

A krónikus belgyógyászaton két ápoló és négy segédápoló maradt, mivel így nem tudnak működni, Bonyhádon helyettesítik az ellátást.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Népszava

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ezt már nem tudják a háborúra fogni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Csúcsra jár a 300 forintos 2008-as cuciális latrina forradalom, legjobb úton haladunk a lakosság eliminálásában. Háborodott elmék zsarolják, fosztogatják az országot
simmering73
Összeomlik ez az egész ország, mint a korhadt falusi budi. Nem kell sokat várni már rá.
balos
@Maccska: Te egyből ilyennek születtél!
csak úgy....
@Maccska: a napokban még fövárosi maccska voltál!- mond csak,te mikor nem hazudsz?
human
Ezt már nem tudják a háborúra fogni.
csak úgy....
@KisTehen: ez valami burkolt gyurcsányozás vagy sorosozás? :)
ki a tököm kormányozza magyarországot 13 éve?
magyar1
Stadionok helyett az eü-t kellett volna építgetni-szépítgetni. Ez borzasztó nagy hibája a fidesznek.
csak úgy....
@KisTehen: 12:51 te zavarodban mindíg hülyéket kérdezel? :)
csak úgy....
@magyar1: a frissen tatarozott templomokról ne feledkezz meg!
-persze megvédtek a migráncsoktól és az nálad sokat nyom a latban..
Giovanni Alba
@KisTehen: ma, 12:51
"Annak ellenére, hogy az egészségbiztosítások nagyobb része magánszolgáltatókon keresztül bonyolódik, van néhány társadalmi csoport, akik számára automatikusan biztosított valamilyen védőháló: a Medicare főleg a 65 évnél idősebb állampolgárokat támogatja; a Medicaid program az alacsony jövedelműek egészségügyi kiadásaihoz járul hozzá, illetve támogat pár olyan kiadási tételt, amit a Medicare nem fedez (pl. idősotthoni ellátás); a Children’s Health Insurance Program pedig olyan gyerekes családoknak segít, melyek jövedelme magasabb annál, hogy a Medicaid ernyője alá kerülhessenek.
Egészségbiztosítást kötni az USA-ban nem kötelező, viszont mindenképpen ajánlott"
mindenamikulfold.hu/az-usaban-sem-biztos-hogy-jo-otlet-megbetegedni/
Peller Anikó
Mit rinyáltok, iszen van elég stadion.

A bohócdoktor minimiszterelnő kúr majd még néhányat ha kevesli valagki.
Nessy
Sikerült az "emútt 12 évben" szisztematikusan leépíteni az egészségügy ellátást. Kásler és most Pintér asszisztálásával, az utóbbi 2 - 3 év jogszabályai már az utolsó kenetet is feladhatják az ellátásnak!
Arról nem beszélve, hogy miből oldják meg a mentők, most a "piaci üzemanyag árból" a több száz km plusz utakat! Aztán, ha "kijelölt intézmény" nem tud több beteget fogadni, hogyan tovább?
Apfelbaum
Hogy szólt a fideszes mantra!??
" Ha az ellenzék nyerne kórházak lesznek bezárva, megszűnik a rezsicsökkentés és nagy infláció lesz.."
Még szerencse, hogy nem az ellenzék nyert...de a mai naptól elkezdem gyűjteni magamban aki a környezetemben orsósra szavazott,nah ezeket a Bukás után élve elásom és közben iszok egy cappuccinot a rhdkrvnytkt minden féreg fideszes jószág...
magyar1
@csak úgy...: Na még ezek tetejébe a migráncsok hiányoznának!!! De ha itt lennének akkor nem is lenne szükség kórházakra elég lenne a temetőket megnagyobbítani.
Sámannus
@KisTehen: Az a kuszafaszú jegybankárodnak köszönheted, hogy lófingot csinál a forintból.
Baker
Ez van, amikor a baloldal háborúpárti és beüt a háborús orvos-, nővér-, valamint pedagógushiány! Köszönhető mindez Gyurcsánynak, Bajnainak és MZP-nek! Ők az elmúlt 12 év előtti elmúlt 8 évben tették tönkre az oktatást, az egészségügyet, plusz már akkor megágyaztak fondorlatosan a Covid-halálozásoknak.
Ilyenek ezek a lipcsik!
percsi
@KisTehen: az a 300 forint most 3000 Ft lenne

A temetés 600e Ft körül van!
csak úgy....
@magyar1: gondoltam,hogy veszed a lapot! :) -érdekes,hogy a fölöslegesen elbaxkurált pénzek,milliárdok miatt,még csak meg sem rezzentél...
neked ingyen jár a fideszes kuruzsló!
magyar1
@csak úgy...: Majd lesz forradalom, elveszik a gazdagoktól amit 35 év alatt elloptak. Más megoldás nincs, a szocializmusban ilyen nem volt.
csak úgy....
@magyar1: és mire mennek a buták a gazdagoktól elvett pénzekböl az üres boltokban? te rossz oldalon keresgéled a bünösöket, hiszen nem az a gazdag vállalkozó a hibás a nyomorúságért,inkább a lopós és hazúg politikusok!
lusta
@human: Dehogynem. A háború, meg a háborá és a végén Gyurcsány. Persze lehet, hogy Soros, esetleg Brüsszel.
rokker33
12 éve csődben az egészségügy és még 1 kórház sem zárt be??? Csak néhány ellátás akadozik de a legtöbbhelyen megoldották ?? Ez senkinek sem feltűnő vagy Orbán elvette a maradék eszeteket :D ???
rokker33
@Mirabilis: ez nagyon jó és igaz! Senki semmiért sem szólal fel, pedig állítólag többen vannak a Fideszt ellenzők mint a rájuk szavazók és mégsem történt semmi!
Toller Béla
Hónapok óta, egyébként meg évekkel ezelőtt látni és tudni lehetett. Szekszárd hírhedt volt a hol felmondó, hol elszerződő orvosairól. És most ? Hagyják lerohadni az egészet ? Emelik a rendőrök fizetését ?
Nessy
@rokker33: Ha betartanák a régi jogszabályt, ami szabályozza a kórház működésének a minimum feltételeit, már rég jó pár intézményt be kellene zárni. Csak éppen ez nem lenne népszerű, ergo Működik is, meg nem is, biztosítva van a műkődési feltétel, igen is, meg nem is!
nejlontacskó
@Maccska: Gyermek intenzív nálunk is 55 kilométerre volt mindig is. Mi ebben a csoda?
Éppen csak annyi, hogy, ha abban a kórházban, megszűnik egy ellátás, amire éppen szükséged van, jó eséllyel 100-150 kilométerre messzebb kell téged, vagy bárki mást utaztatni.
magyar1
Én emlékszem a délszláv háború előtt voltam kint az akkori Jugoszláviában, és ahogy most elnézem ezeket a bolti árakat ott is ez volt és aztán a végkiárusítás aki még tudta és után elkezdődött a 10 éves háború. Olyan vihar előtti csendet érzek.@csak úgy...:
balos
@magyar1: Mikor átutaztunk az egyik fegyveres oda szolt a haverjának:mit szórakozunk lőjük le őket!MAGYARUL!
balos
@faszoccska:fajbaromnak,de annak is a felszopó ágán!
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 12:45
Most meg egy magánklinikai konzultáció 25-40 ezer forint.
Nyalhatod viktorod seggét de megszívjátok ti is.
Legalább szembe találkoztok a valósággal.
Néro2
Az elmúlt 100 év legjobb 12 éve melyben épül és szépül no nem az Ország hanem a hatvanpusztai gecienda
uploads.disquscdn.com/images/21ed28a096d63a37ffd9766a76bd1ec717c90f099ccda0f07f508891e0eba357.gif
Egyébként meg idióta fitymák Nagy Orr Bánotoknak van bűr a képén :
uploads.disquscdn.com/images/b2b68b0128b352f896631f51bae23488d0f34e1328d1a60b74a30baa4c2241fa.jpg
magyar1
@balos: A barátnőmmel mi is kimentünk még egyszer, hogy a piacon vásároljunk, de már elkezdődtek a harcok lentebb. Féltünk, nehogy lezárják a határt és kint ragadjunk.
ómió
Na, ugye, hogy 70 kórház full bezárása lenne az "igazi efftársi megoldás"!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 12:30
A komcsi gazdád akinek a hasaalját nyalogatod majd megcsinálja.
A magánrendelésen gyogyósan gyúrcsányozhatsz.
ómió
@kulabombaafityiszre: Az elmebajodat is "magánban kúráltatod", szarkupac efftárs!? És annyira hatástalan, hogy a leszopása közben még a saját tetveskomcsi gazdádat is a másikra hazudnád tőle?
kulabombaafityiszre
@ómió: Tipli köcsög buzi komcsi.
Húzz el a vérbe gyagyás párttagkönyves.
ómió
@kulabombaafityiszre: Na! Magánvigyorgóban se tudtak még legalább olyan szintre kúrálni téged, szarkupac efftárs, hogy legalább a saját párttagkönyves buzi tetveskomcsi efftársaidat felismerd!? Efftársi elmebetegséged számára még mindig könnyebb őket másokra hazudnod?
kisfalud
Nincs itt semmi baj, ha lenne akkor ezt a problémát oldaná meg Orbán, és nem azon fáradozna, hogy kettéossza az amerikai társadalmat, és nem világpolitikai babérokra pályázna, hanem szeretett népének sorsával foglalkozna.
szaboria1
Sajnos máshol is vannak problémák. A tapasztalatom az, hogy még rosszabb lesz. A vizsgálatok után a páromat 4,5 óra után tudták csak a kórterembe elhelyezni, addig egy tolószékbe ülve várta a beteg szállítókat. Már betegszállítói hiány is van.
ómió
@kulabombaafityiszre: Üdvözöllek, Tipli buzi efftárs! Én ómió vagyok!
Nessy
@szaboria1: Az egészségügyben sokáig csak az orvos volt lényeg. Most kezdenek rájönni, hogy a szakdolgozók, az egyéb háttérben dolgozók nélkül sem megy az ellátás. Megfelelő finanszírozás nélkül meg végképp csendben padlót fog.
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 10:15
Kevéske ez amit ide hordtál köcsög komcsi.
A másik válaszodra is ezt írnám.
ómió
@kulabombaafityiszre: Még mindig a köcsög komcsiságod másrahazudási szindrómája gyötri bolsi tetvességedet? Nem találni rá terápiát?
kulabombaafityiszre
@ómió: Ómiónak orbánt szopni ómi jó,
Mert ómió a faszszopó s neki ó mi jó
gondolja a komcsi ómió.
ómió
@kulabombaafityiszre: Elmebeteg bolsi szarkupacok - szóval, te is(!) - kerüljenek!
Apfelbaum
Ha az ellenzék nyert volna akkor kórházi osztályok sőt kórházak fognak bezárni,el fog szabadulni az infláció és vége a rezsicsökkentésnek...
Adjunk hálát a Sorsnak,hogy nem ők nyertek
kulabombaafityiszre
@ómió: Ómiónak orbánt szopni ómi jó,
Mert ómió a faszszopó s neki ó mi jó
gondolja a komcsi ómió.
ómió
@kulabombaafityiszre: Bolsi szarkupacoknak, mint te, alámerülni!
kulabombaafityiszre
@ómió: A komcsi ómiónak orbánt szopni ómi jó,
Mert a komcsi ómió a faszszopó s neki ó mi jó
gondolja a komcsi ómió.
ómió
@kulabombaafityiszre: Bolsi latrinabúvár szarkupacoknak, mint te, "alámerülni" van!
kulabombaafityiszre
@ómió: A komcsi ómiónak orbánt szopni ómi jó,
Mert a komcsi ómió a faszszopó s neki ó mi jó
gondolja a komcsi ómió.
Nessy
@Apfelbaum: Miért? Most nem kórházi osztályok zárnak be hosszabb, rövidebb időre? Nem maradnak el halasztható műtétek, mert nincs műtéti team? Nem kell heteket várni a járóbeteg szakrendelésre?
ómió
@kulabombaafityiszre: Böszmeánuszlakó bolsi tetü! Ennyire szoros számodra a Böszmeánusz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.