Olyan kenyérárdrágulást jósolnak a nyár végére, amilyen még nem volt, a legolcsóbb kenyérfajták ára is átlépheti az ezer forintot és az ínyenc magyar nem a tömegterméket keresi.

Itt az újabb családnyomorító rezsihír: megfizethetetlenül drága lesz a kenyér

Fotó: pixabay.com

A pékek a kenyér és minden más termékük árának emelésére készülnek, mert az alapanyagok mellett az energia is rohamosan drágul – írja Telex nyomán a Napi.

Néhány hét múlva a legolcsóbb kenyér kilója is drágább lesz ezer forintnál, a jobb minőségűek még többe kerülnek majd.

A pékségek gazdaságos működését egyre többféle nehézség akadályozza, a versenyt a kisebb cégek nehezen bírják. Közben a kézműves pékségek térhódítása azt mutatja, hogy a vásárlók ízlése megváltozott az utóbbi években, a nagy cégek tömegtermékeit egyre kevesebben keresik.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: napi.hu, Telex

79 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Drága kenyér? Kapunk helyette cirkuszt! Most épp több milliárdos tűzijátékot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kotos
Ennyi áldozat semmiség Ukrajnáért. Emeljék a bor árát is, tele van napenergiával.
csak úgy....
@Shikari: @kotos: érdekes,hogy a magyar lisztet nyugaton olcsóbban vesztegetik mint magyarországon.. :) tibim,az agyatlanok ti vagytok és a hiszékenyek is!
vacsi
"a nagy cégek tömegtermékeit egyre kevesebben keresik."
Akkor mi a gond?
Baker
@sgl: Ilyen erővel átoperáltathatod magad kaktusszá és fotoszintetizálhatnál naphosszat hátralévő életedben :P
tothjani
Teljesen mindegy, hiszen a Magyar birka sokáig legel, mire rájön hogy Átxurták.
Nessy
Drága kenyér? Kapunk helyette cirkuszt! Most épp több milliárdos tűzijátékot.
gina
Meddig tűrik az emberek ennek a mocskos fidesz bandánk a megszoritásait, a türőhatárnak már lassan vége,/ háborúra hivatkozva/ mert loptak csaltak, az emberekkel nem törödtek csak a saát haverokkal és a maguk zsebeivel,/ ez a 12 év virága/ sehol nincs ilyen drágaság a világon, egy egyszerű szörp ami eddig 399 ft volt a Pennyben most 999 Ft, a népet ez a disznó cigány hülyének nézi és ők odafent dúskálnak a jólétben,,elég volt ki az utcára emberek és elzavarni ezt a mocskos patkány bandát,,,
Toller Béla
Gond egy szál sem, hadsereg sütödéket fog felállítani, saját áramfejlesztővel !
Pálinkás Pál
bár sajnálatos, de megérdemlitek...főleg az a kb 3-4 millió,aki lusta volt megemelni a valagát április elején..az ellenzéki szavazókon kívül senkit nem sajnálok, a határon túli parazitát aki átszavazott, egy életre kitiltanám ...
simmering73
Az ehető kenyér (ami négy nap múlva is finom) 1360 ft/kg.
csak úgy....
@sgl: te mindíg, mindent az ellenzéki politikusokra kensz,közben a magyarok a választó polgárok között szaporodott el a seggfej! -nem beszélve a kilátástalan életuntakról...
márki,nem márki,gyurcsány ,nix gyurcsány ... ez így megy évek óta,mint a gyogyóba...,ha ellenzéki politikus lennék magyarországon ,akkor szarnák én is a válogatós buksitokra és sok sikert kívánnék a kegyelmes uratoknak!
drrotf
@Nessy: Ez a rendszer is a régi római jelszót alkalmazza mert I.Viktorovics Orbánius császárunk is a "Panem et circenses!" elvet vallja, és néha néha augusztus 20.-án rendez egy soha nem látott hatású cirkuszt, egy ünnepséget és lehet, hogy a kenyér árát is egy vagy esetleg két napra 3 forint 60 fillérbe állapítja majd meg!Azután mint diktátor rendelkezik arról hogy a kenyér ára kilónként két ezer forint vagy a felett lesz, ahogy a költségek és a kereskedők azt indokolják.Lehet hogy ettől már nem is diktátor lesz hanem demokrata, mert majd azt mondja, hogy ez a népakarat!Már pedig az hitvallása szerint a népakarata az szent!Vagy még sem?
percsi
@vacsi: "a nagy cégek tömegtermékeit egyre kevesebben keresik."
Akkor mi a gond?

Nincs forint!
rokker33
Hahaha idióta emberek! Egy kenyérsütő nem kerül horror összegekbe és van vagy 100 recept.Pár 100 de max 500 forintból lehet sütni jó kenyeret és garantálom, hogy fél 1 éven belül visszajön a sütő ára még magas rezsi mellett is :) De ha nektek jobb az 1200 ft=os szar akkor vegyétek meg és sirjatok hogy 1 nap után már ehetetlen:)
rokker33
Ja egyáltalán nem alapvető élelmiszer csak a magyarok esznek kenyeret kenyérrel! Hamar átlehet térni más termékekre,de ha nem fogyasztanánk kenyeret az a legjobb! Nagyon egészségtelen és sokba kerül !
balos
@Nessy: Itthon 1 hónapban 1x eszem bolti szart,mert tudom,hogy mitől fosik a nép!Itthon már olyan kenyeret sütők amilyet akarok,legfeljebb az ilyen rokker33 fajtájunak nem adok!
csak úgy....
@sgl: csak azon gondolkodj el,hogy kik szaporították el a saját bevallása szerint 8 éve a labancoknak kulizó @rokker33: -at,akik hintik rátok az észt,persze bátorságuk csak arra van,hogy látogatóba menjenek haza...
csak úgy....
@rokker33: elöször reklámozod a kenyérsütöt,majd mindenkit lebeszész róla... :)
gondolom a labancok már elnézik a "turpisságaidat"...,tudsz már labancul? -mert néha nagyon nagy arschlochnak tünsz..
kereső
@rokker33: Viszont- ha magyar vagy tudhatnád, hogy a magyar ember számára a kenyér=élet. Ez évszázadok "öröksége"- amely a génjeinkben lakozik.Mondjuk én három évtizede nem eszem kenyeret- egészségügyi okokból, viszont vannak jó barátaim, akik mindenhez- a nokedlihez is. És ne hidd, hogy a vizes zsemle oly olcsó- sparban 59 Ft.
A kis pékségek készitenek vadkovászos kenyeret- igazán finom, és egészséges is. Na, de a nagy áruházaknak saját pékségeik vannak- és oda ne férnek be ezek a termékek, max. a teljes kiőrlésű, vagy a korpás cipó.
Néro2
Siker van Siker Siker és Siker . Hajrá fitymák ! Kérjetek mellé táncot meg zenét meg zárcsökkentést !
Egyébként meg : És .és ?
A nem rezsicsöki ' nyugathoz ' meg ennyit :
uploads.disquscdn.com/images/ee31a27649d5b62e40db07f304f310bcb6e631559993f63ec007829979cf3051.jpg
kereső
@sgl: Azért remélhetőleg azt is megértetted a cikkból, hogy a fideSS felépitett egy "alternativ valóságot"- amely azt sugallja, hogy "gyurcsány az aki megnyomoritja az országot"-és a fideSS /orbán az amely/aki megvéd. Mintha a fideSS lenne ellenzékben-és gyurcsányon múlna minden.
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 15:12
Ennyire hülye nem lehetsz.Gazdád a szarossegü viktor persze nem hibás.
Különben is ezt akartad.A drága kenyeret,meg a kibaszott magas inflációt.
Gondolom ezért szavaztál rájuk.Viktormihályod arcképét puszilgasd meg naponta ezerszer hátha jobb lesz neked.
kereső
@sgl: nem személyeskedtem-mert merészeltem kérdezni, az már személyeskedés? passz...vedd úgy, hogy nem szóltam.
csak úgy....
@kulabombaafityiszre: mindent nem tudsz megtiltani a shikariknak,hiszen gondolkodásra sem tudod semmivel serkenteni öket..
Peller Anikó
"Orbán V. Vagyona 1800-2000 milliárd forint + Svájci és offshore bankszámlák. Milliárdokat loptak el elsősorban az EU-tól kapott közpénzből.. Ezek egy része Felesége, Apja, Tiborc és Strómanjai, Mészáros L, Garancsi, Flier, Szijj L, Paár A, Barkász S, Kékessy D, Vajna, Habony, Vitézy T. nevén van. Pénzét Svájci és Hongkongi Bankokban tartja. Saját nevén van a XII.Cinege utcában egy háza, amit 2002.V-ban vásárolt 75 millióért, 183 nm, 1300 nm telken. A házat 2004.I-2005.XII. kőzőtt 90 millióért átépitették 420 nm-re. 2001-ben vásárolt Erdélyben Zetelakán egy Kastélyt, tőbbszáz ha földdel. 2013-ban vásárolt egy házat Felcsúton 18 M-ért, ahol Felesége és Apja házával a 3 házat egybenyitották, 7000 nm-en, és előttűk van Lévainak 6 ha földje. 1993-ban a Fidesz Székház eladásából /697 M/ vásárolta Apja Bányáit. 1997-ben Felesége nevére vásárolt 8 ha szőlőt Tokajon, melyre Orbán 2001-ben 41 M ft állami támogatást adott 2001.IX. Felcsúton Felesége nevére házat vásárolt, 2677 nm-en. 2008.VIII-ban a XI.Gellérthegyen 91 nm-es lakást vett Ráhelnek, 40 M-ért. 2011-ben a mellette levő 66 nm-es lakást is megvette Fiának, Garancsi nevére Orlay u 3. 2.emelet. 2001.IX-2010.IV. kőzőtt 38 ingatlant vásárolt Felesége nevére. 2011-ben Apja nevére vásárolta meg a Hatvanpusztai József Főherceg Majorságát 13 ha-on, 5 Műemlék épűlettel és Viztoronnyal. A Majorságot 2012-ben felújitották és átépitették Tőbbszáz M-ért Lévai vezetésével. Pintér S-al kőzősen vásároltak egy Horvátországi szigetet, az Adrián. 2013-ban Apja nevére vásárolt az Alcsutdobozi Rézhegyen Őrőkpanorámás nyaralót. 2016.III. Barátja Bőjte Cs, nevére vásárolta meg a Gyergyószárhegyi Lázár Kastélyt. Tiborc nevére vásárolta: a Keszthelyi Jachtkikőtőt, Fűrdőház, Recepció, Bár 515 nm, részben állami Bankhitelből. A Keszthelyi kikőtő és a Via Hotel kőzőtt 2.5 ha terűleten 175 Luxusapartmant épitenek. 165 ha földet Mányban, 497 M-ért, és 193 ha, 261 M-ért Bicskén.2015.I. Pálinkafőzdét vettek. 2014.XII. Seregélyesi Kastélyt. 2015.IX. A...
Peller Anikó
2015.IX. A volt Postabank Székházat a József Nádor téren. Informatikai cégeket. 2015.IX. Bodajki Hochburg - Lamberg Kastélyt, 29 M-ért. 2015.XII. Turai Schossberger báró Kastélyát, 10 ha Parkkal, 98 szoba, Pálmaház, 200 M-ért. 2016.II. Városligeti Fasorban Spitz Villát, 40 szobás. 2016.X. Mahart Székház Tropicana épűletét, 2 milliárdos állami hitelből. 2016.XI. Komáromi ipari Parkban ingatlant, 1 milliárdért. 2016.XII. Visegrádi Kastélyszállót. 2017. Dorottya utcában és a Nagymező utcában Luxushotelt. Pollack Mihály téri Mélygarázst."

m.facebook.com/istvan.orsos.5095/posts/pfbid06vnV3gzHqsBY5848kNDTUnHQX1T815RWB58VqZE7kU7zthZuk9m31T8zDEZnB5VVl?d=m%3E
nemkati
Nem értem, mit sírnak a szegények?! Fogadjanak szót a min.elnöknek, keressenek többet! Ha a kenyér milforintba kerül, akkor milforintot kell keresni. Ha 0rbán meg tudja tenni, hogy éjjel megálmodja a dupa fizetését és másnap megszavaztatja magának, akkor bárki megteheti.
csak úgy....
a betörö egy izgalmas és szép szakma,nem kell rögtön politikusnak menni! magyarázkodnod csak hébe-hóba kell,föleg ha elkapnak...
emerencia
@rokker33:16:42 Sőt, energiatakarékosan kézzel is meggyúrható. Fél kiló lisztből simán csinálok négy bagettet vagy nyolc szép zsemlét. Gázsütőben olcsón megsütöm és közben bemelegszik a konyha télen. Ha pedig kevés az idő, gyorsan összedobok egy ír szódás kenyeret ecetes tejjel, élesztő nélkül. Csak ott a bibi, hogy akinek nehéz munkája van, hullafáradtan aligha képes még kenyérsütéssel is bíbelődni, másnap pedig újra helytállni a munkában.
emerencia
@rokker33: 16:48 A kétezres évek elején 32 kilót fogytam szigorú szénhidrátmegvonással 13 hónap alatt. Egészséges ételeket ettem és azt vettem észre, hogy nem jövök ki a konyhapénzből. Amikor a cégemnél az élelmiszer hozzájárulást megszüntették, kénytelen voltam visszatérni a szokásos étrendhez, a kilók visszajöttek. A magyar rögvalóságban azért eszünk mindenhez kenyeret, tésztát stb., mert az egészséges ételekből nem tudunk annyit megvenni, hogy ne éhezzünk. Ez még a mostani drága kenyér idején is igaz.
Baker
@sgl: Én jól elvagyok emberként. Nem vonok meg magamtól semmit, sem kényelmet, sem időspórolást - fizetek érte, mert különben csak vegetál az ember, nem él!
Kenyeret sütök, ha épp kedvem van és megkívánom, de igen keveset eszem belőle, jogy érdemes lenne belefogni.
A fényt pedig csak egy bolond zárja ki az életéből :P
Baker
@emerencia: Ehhez kapcsolódó fogalom: minőségi éhezés
magyar1
@gina: Az biztos, hogy a gazdag réteg pazarolja a pénzünket mocskosul Orbánnal az élen, de a spanyoloknál is ez van, most hallom a rádióban,hogy nem lehet 27 foknál hidegebbre hűteni vendéglátóegységekben és közintézményekben sem a levegőt.
verőce21
Minél drágább kenyeret...! Legalább nem hízik el a hülye magyar...!
Egy db zsemlét, vagy kiflit nem is adnék 200 Ft-on alul...!
percsi
Leragadtatok a kenyérnél! Ha a kenyér ára emelkedik, akkor minden más olcsóbb lesz?
Ha a kenyér ára megfizethetetlenül drága lesz, akkor bele sem merek gondolni, hogy a zöldség-gyümölcs-hús mennyibe fog kerülni!
emerencia
@Baker: Sokan szégyenlik, hogy életük jelentős részében nem keresnek elég jól, ezért csak minőségi éhezéssel tudják megoldani a mindennapi betevőt pedig keményen dolgoznak. Inkább tagadják ezt a fogalmat és kizárólag az egyén jellemhibájának tüntetik fel az elhízást. A miniszterelnök például biztosan mindig azt és annyit eszik amennyit akar. Nála a testalkata valóban jellemhiba miatt olyan amilyen. Több millió ember viszont kénytelen megtömni a hasát egyre dráguló, hizlaló ételekkel. Számukra nincs alternatíva. Ha tovább nő az infláció, egyre többen lesznek akik már a silány étkeket sem tudják megvenni. El kellene zavarni végre azokat akik ezt a kilátástalan életet hozták a magyarok tömegeire!
Baker
@percsi: Így van. De ez a cikk kifejezetten a kenyérről szól :)
verőce21
Az lenne a családnyomorító, ha nagyon olcsó lenne a kenyér...!
csak úgy....
@verőce21: -aztán majd csodálkozol ha befürdesz, mint tallinban a lángosoddal..
verőce21
Nagyon káros az olcsó kenyér, mert telezabálja vele magát a sok paraszt, és úgy szaporodnak a cukorbetegek, mint a bolondgomba...!

Megváltàs volt ez a covidhullám, mert megtisztította a társadalmat elsősorban a sok cukorbetegtől... szinte fellélegeztek a rendelőintézetek laboratóriumai a sok vérvételes vizsgálattól..., alig vannak a laborvizsgálatokon azóta...!

Sőt, gyógyszertárak mentek tönkre, a sok szövődményes cukorbeteg gyógyszerigényének a hirtelen lecsökkenésétől...!
Szóval,csak adják jó drágán a pékáru készítményeket, meg annak is a duplájáért...!
Cucika
@verőce21: szerinted akkor Magyarországon tiltani kellene a covid elleni oltást had hulljon a férgese?
verőce21
@Cucika: Nem kellene tiltani! Szó sincs ilyesmiről! Minden a legnagyobb rendben van így...!
A gyengébb immunrendszerűek, vagy a keringési zavarokkal küzdők, szív-, és érrendszeri betegségben szenvedők azzal együtt is elkapják és súlyosabb lefolyású náluk a betegség, nagy valószínűséggel bele is halnak a covidba...!

Az oltást egyébként sem azért adják, hogy ne kapjuk el a betegséget, hanem, hogy enyhébb lefolyású legyen...!
vacsi
Évek óta (mióta nyugdíjasok vagyunk) itthon sütöm a kenyeret. Sokkal finomabb, egészségeebb - és olcsóbb, mint a bolti. Igaz, aki napi 12 órában gürizik, ezt nem teheti meg...
vacsi
@verőce21: És régen miért nem volt a sok cukorbeteg a kenyértől?!
Peller Anikó
@vacsi: Azért mert ez a barom egy hülye állat.

@verőce21: Nem azért leszel cukorbeteg mert kenyeret eszel, hanem mert zabálsz. Bármit. Ha többet eszel mint amit a szervezeted megkíván akkor elhízol. Ha a táplálékfelvételed egyensúlya pozitív akkor hízol, ha negatív akkor lefogysz.

Egy nagy baromság, hogy a kenyértől hízol vagy attól leszel cukorbeteg, attól viszont igen ha zabálod az édességet, táblánként a csokit, teleeszed magad és még letömsz valami édességet, mert képes vagy rá. A japánok nem zabálnak, azt mondják 80%-ig egyél és ne degeszre.

A zsíros étel például jobban hízlal, kb 4x mint a szénhidrát, igaz, hogy a zsírt nem esszük nagykanállal mint a cukrot. Az agy például csak cukrot használ. A kövérséget már apró gyerekkorben el lehet kapni (kapatni) a szülőknek nagy felelőssége van ebben, visszacsinálni sokkal nehezebb. A zsírsejtek gyerekkorban szaporodnak, később már csak híznak a zsírsejtek.

A kövér ember lesz cukorbeteg, a zsírsejtek nagy inzulin fogyasztók. Néhány más faktor is okozhat de ez a ritkább.
verőce21
@Peller Anikó: Nagyon jól leírtad, de a sok kiflitől, zsemlétől, péksüteménytől hízik el már gyerekkorában a sok kölök, plusz a mozgáshiánytól és 35-40 éves korára már cukorbeteg...!

Minél drágábban a kenyérféléket...
Cukrot, lisztet ne egyél...!
Dr. Proktor
@vacsi: Nálad a pont! ... és akkor még nem beszéltünk a disznózsírról és a koleszterinről!
vacsi
@gina: Te meddig tűröd? Nem értem, hogy mindenki a másikat froclizza, ahelyett, hogy maga lépne, ha nem tetszik neki valami. Másokat belerángatni abba, ami Neked nem tetszik - nem furcsa?
vacsi
@sgl: Az ellenzék nem csak hülye - hanem hülyébb, mint a Fidesz!
vacsi
@sgl: No, itt van, amit az előbb írtam: mindenki csak a másikat ugrasztja, de lépni senki nem tud - vagy nem akar.
verőce21
@vacsi: Régen nem volt ennyi finomított liszt...!
Azonkívül "lemozogták" az emberek a lágy kenyeret..., már akinek jutott. Na azért nem volt régen annyi cukorbeteg...!
vacsi
@sgl: Ne tévesszen meg, hogy itt "válaszadókról" beszélnek - azaz csak olyanok mondják el a véleményüket, akiktől megkérdezték. És, hogy kiket kérdeztek meg? Ki tudja...
vacsi
@rokker33: Először is, a magyaroknak kenyérevők - még a legnagyobb szegénységben is, ették a hagymát, szilvát, dinnyét - kenyérrel. Nagymamám is azt mondta: ha kenyér van, akkor nincs gond.
Egyébként jó kenyeret éppenhogy a régi módon lehet sütni, élesztóvel vagy kovásszal, dagasztani - a kenyérsütő géppel készített meg sem közelíti, drága, ráadásul a mai világban nem szerencsés áramhoz kötni. A kézzel bedagasztott kenyeret meg mindenki ott süti meg, ahol tudja: villanytűzhelyen, gáztűzhelyen, sparherdon, kályhán...
vacsi
@nemkati: Milforint? Volt már ilyen, csak akkor milpengőnek hívták... Apukám mesélte, mennyit ért a fizetés: berohantak a kocsmába, kikérték a sört, és igyekeztek gyorsan meginni, mert közben a kocsmáros a táblán folyamatosan változtatta az árát... Hát, ez a világ ne jöjjön vissza, a mai elkényelmesedett emberek nem élnék túl!
vacsi
@csak úgy...: És a börtönben kap kaját (drága kenyérrel), zuhanyzáshoz meleg vizet, TV, konditerem, stb. Ha valamit nem kap, milliókra pereli a börtönt - és meg is nyeri. Elgondolkodtató.
vacsi
@emerencia: Kilátástalan élet? Hol élsz Te? Az élet szép, csak tudni kell élvezni. Az, aki nem tudja élvezni, akkor sem tudná, ha egy nagyságrenddel nagyobb jövedelme lenne. Nekünk nincs nagy nyugdíjunk, mégis tisztességes ételeket teszek az asztalra: bőséges reggelit, ebédre levest, főzeléket feltéttel, vacsorára pedig az ebéd maradékát. A kenyeret magam sütöm, hetente egyszer valamilyen főtt tésztát készítek, és az unokák kapnak tízóraira gyümölcsöt (a kertből) és uzsonnára valamilyen süteményt sütök. És természetesen sütemény van a vasárnapi ebédhez is. Egy kis gyakorlattal ki lehet hozni viszonylag kevésből - és a családunkban egyetlen elhízott ember sincs. Gondolom, ez alkat kérdése is.
Viszont az is igaz, hogy ehhez elég sok idő kell - munka mellett kivihetetlen.
Nyírfa
@verőce21: Hát, @verőce21: , ha eddig nem mutatkoztál volna be, akkor most megtetted.
Nyírfa
@kereső: tegnap, 17.34

Sajnos, nagyon kevés helyen árulnak vadkovászos kenyeret, pedig tényleg nagyon finom, s bár van benne glutén, érdekes, hogy nem fáj tőle a hasam.
Az ára viszont horribilis, nálunk egy helyen kapható, fél kg már ezer fölött van, úgyhogy kénytelen leszek újból nekifutni a kenyérsütésnek. Egyelőre semmi kedvem, pláne ebben a melegben. Inkább a kenyér mennyiségét csökkentem, semmint hogy lemondjak a minőségről.
Peller Anikó
@verőce21: 8:37, Ha a sok kölök tortát zabálna -ugyanannyit- gyermekkorában akkor sokkal hamarabb elhízna. De ha húst zabálna ugyanakkora mennyiségben, akkor is elhízna.
Ha jó zsíros húst zabálna ugyanakkora mennyiségben (kilóra) akkor sokkal hamarabb elhízna.

Nem a kenyér a bűnös, hanem a zabálás.

Ha sokat eszel elhízol, ha nem szoktál hozzá a túlevéshez akkor nem hízol el.
nemkati
@vacsi: Pedig mintha olyan világot élnénk, mint amit leírtál a milpengőről. :(
Nekem van ilyen milpengőm néhány darab a gyűjteményemben. Van amin bélyeg van, hogy a sok nullát rajta még mennyivel kell megtoldani.
Peller Anikó
@KisTehen: Nem sokat értesz hozzá nyilván.

Ha a szervezet éhezik akkor fehérjéket bont, elsőbb a plazmafehérjéket, majd az izomfehérjéket. Ebből nem lesz zsír, hiszen ezzel eteti a szervezet az agyat, mert az csak cukrot eszik.

De most nem éhezésről beszéltünk hanem a zabálásról. Ha bőven eszel fehérjét akkor abból zsír lesz, mert a fehérje lebomlik ecetre (= aktivált ecetre) és a feleslegből zsír szintetizálódik. De előbb feltölti az aminosavak bomlástermékeivel a szénhidrát raktárakat a májban és az izomban.
vacsi
@nemkati: Nekem is van néhány. Azok sem érhettek sokat, Apukám mesélte, hogy egy időben aktatáskával mentek a fizetésért...
ómió
Csak nem az efftársi éhhalál réme fenyeget!? És mi van a "kevesebb kenyeret kell fogyasztani" Maki efftárs-féle "alaptézisével"!?
emerencia
@vacsi: Négy tagú családban nőttem fel. Átlagos magyarosan érkeztünk, legnagyobb mennyiséget édesapám fogyasztotta, zsírosan, sok-sok kenyérrel. Soha nem sportolt, egész életében ülőmunkát végzett. Ő volt az egyetlen közülünk akinek nem voltak soha súlyproblémái.
terlasz
Az ínyenc magyar le van... A normál éppen elfogadható minőségű kenyér ára is félelmetes.
verőce21
Szóval kevesebb családnyomorító kenyeret kell fogyasztani...! :)
kulabombaafityiszre
@Shikari: tegnap, 18:56
Megtalálted már a kukorica földet ahol megfogantál mikor a román cigányok megrakták anyádat,mert a te anyukád nem volt kurva csak szeretett piásan mindenkivel dugni.Reflektáltam a válaszodra.
Te viszont nem válaszoltál a drága kenyér meg a magas infáció miatt szavaztál a fideszre?Esetleg szájer miatt?Hülye román.
Tudod demke.
Yoda69
orbannak nem lesz draga, mert o kapot 130%-os fizetes emelest. 4 milliobol futja a draga kenyerre, meg a 7x-es gazra is.
namihami
Volt a történelem során egy másik Nagy Uralkodó, aki azt mondta, ha nincs a népnek kenyere, egyen kalácsot!
Viktor, te már ezzel ne próbálkozz. Pláne, hogy az se volt sem dakota, sem kipcsak!
gina
@verőce21: Te rohadék ilyet a Tajgetoszba löktek volna , mint te, de azt sem tudod mi az te aljas cigány
verőce21
@gina: Kész szerencse, hogy nem akkor éltem...! :)
Eladott Ország
Én elszabtam,
te elszabtad,
ő elszabta,
mi elszabtuk;
ha elszabtuk,
hát elszabtuk,
utólag már szabhatjuk
(szab–tara–raram... –hatjuk!). ( Hofi)
Amikor Gulyás Gergely kihirdeti az ársapka szűkítését
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/296521901_1396259290853974_4409272026684100222_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=i2Iv28RxgmUAX8iLiy3&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9AF7VMAO67vtn1r78RhTTf5HOr4vqqK9bpeKNcRuBGDw&oe=62F4548E
A kontárok fejedelme ársapkában. Jobb, mint a korona, ez illik hozzá. Gyurcsány fizetése 0 ft-volt, az Euró 275 Ft és csak 13 államtitkárral irányította az országot. Ez a Felcsúti rohadt cigány havi 5 millió Ft . 415 Ft az euró és 103 államtitkára van. EZT AKARTÁTOK EMBEREK EZT A TEHETSÉGTELEN SZEMÉT ETNIKUMOT.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/291331610_1380700609076509_4203450914025381746_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=wmz_S3Z0yGkAX-OgAY3&_nc_oc=AQmGQHgu7SHoy1tgywwqV7T0teAeyzFwouSjKf2-ScWjL_eEomCcObrRb17_5ZV3uuY&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT91geEhctgkcuTa-qMfkP4HEjcqvbiiLQnlz2QN26HC6w&oe=62F50630

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.