Több helyről is arról számoltak be, hogy az MVM feltöltőkártyás villanyórái piaci áron számolnak augusztus elseje óta – írta meg a 24.hu.

Pont a legszegényebbeknek mérik piaci áron az áramot augusztus elseje óta

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Ezzel pont a legszegényebb embereknek mérik a legdrágábban az áramot, azoknak, akik semmiképpen nem akarnak többet fogyasztani egy meghatározott mennyiségnél, nehogy hátralékuk legyen.

Egy albérletben lakó MVM-es olvasó azt írta még kedden, hogy csak piaci áron kínálja fel az előrefizetős mérő az áramot, amikor online próbálja azt feltölteni.

Általában 20 ezer forintért vásárol áramot egyszerre. Elküldte legutóbbi, májusi bizonylatát, amin látszik, hogy akkor még 19 977 forintért kapott 522 kWh áramot, azaz 38,27 forintot fizetett egy kilowattóráért.

Augusztus 2-án próbált újra vásárolni 20 ezer forintért, ám akkor meglepetésére a rendszer azt írta ki, hogy 19 895 forintért csak 284 kWh-t kaphat, vagyis 70 forintos áron számolt a gép, ami egyenlő az augusztustól érvényes lakossági piaci árral.

A fogyasztó először azt gondolta, biztos tévedés történt. Megnézte 2000 forintra is, hogy mennyi áramot kaphat – 27 kWh jött ki, 1878 forintért, vagyis szintén 70 forintos egységár. Végül ennyi áramot vásárolt, és meg is kapta róla a visszaigazoló emailt.

Forrás: 24.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@Németh István: Ha elolvastad volna a cikket, akkor nem írnál ilyen hülyeséget. Ott van, hogy amiért eddig 38 forintot fizetett, azért most 70-et fizet. Előre nem egy hónapra, hanem hosszabb időre akarta feltölteni a kártyáját, ahogy eddig, egyébként szó nincs a cikkben arról, hogy egy hónapban mennyit fogyaszt. De az benne van, hogy 2000 forintért is annyi áramot kap, amennyinek az ára 70 ft, mint 20000 ft-ért, vagyis minden kwh áram a duplájába kerül mostantól. Átlagfogyasztástól, bármitől függetlenül.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@Dr. Proktor: Nem kapja dupla áron. Menthetetlenek vagytok...
Málna
@Dr. Proktor: "Frissítünk!
Cikkünk megjelenése után kaptunk választ a Technológiai és Ipari Minisztériumtól. Azt írták, augusztus 1-jétől előre fizetős villamos energia esetén a két vásárlás között eltelt napok alapján érvényesül a kedvezmény. Vagyis az éves kedvezményt elosztva, minden napra jut egy bizonyos mennyiségű kedvezményes áram, amelyet fel kell szorozni a két vásárlás között eltelt napok számával. Az így kapott kedvezményes mennyiséget meghaladó fogyasztás felett a többi fogyasztási formához hasonlóan lakossági piaci árat kell fizetni az adott időszakban – írta a minisztérium."

Gyorsan keressetek valami mást, amin háboroghattok...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.