A Magyar Nemzeti Bank cége a volt balatonakarattyai MÁV-üdülő területén lépte meg azt, amit még soha senki.

Bevezették a Balaton vizét az MNB épülő konferenciaközpontjához

A kép illusztráció. Fotó: MTI/Varga György

A 24.hu írt egy helyszíni riportot a volt balatonakarattyai MÁV-üdülő területén zajló építkezésről, ahova nemes (vagy inkább neres) egyszerűséggel bevezették a Balaton vizét. 

A cikkből kiderül, hogy 

- a terület egy részén korábban csónakkikötő működött, így egy szűkebb meder már volt itt, de az nem nyúlt be a partra ilyen mélységben, nem volt körbebetonozva és kiszélesítve.

- korábban már meghosszabbították a medret, de a Balatont még nem engedték bele. 

- aztán 2022 nyarán már feltöltötték a Balaton vizével a kivájt medret.

Mivel a módosításhoz a terület gazdájának engedélyt kellett kérnie, a 24.hu megkérdezte a Veszprém Megyei Kormányhivatalt, ahonnan azt a választ kapták, hogy az ügyben nincs hatáskörük.

Az biztos, hogy a képződmény emlékeztet egy medencére. A partján a padok mellett már a nyugágyak is ott sorakoznak.

A cikk felveti azt is, hogy elég érdekes lehet az is, hogy az MNB sikerén felbuzdulva a közeljövőben érkeznek-e majd vízjogi létesítési engedélyre irányuló kérelmek a hatóságokhoz más vízparti ingatlanok tulajdonosaitól, akik esetleg szintén a tó vizét vezetnék a telkükre a jólétük érdekében.

A 24.hu-nak névtelenül nyilatkozó szakértő szerint a változtatás veszélye lehet az is, hogy a Balaton „kilendülése” esetén a területet a csatornán át könnyen eláraszthatja a víz.

A beruházással kapcsolatban a lap megkereste Matolcsy Gyöngyit, Balatonakarattya Fidesz-KDNP-s polgármestert, de nem kaptak választ. 

Forrás: 24.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
@KisTehen: TE NNEM EGY K IS TEHÉN VAGY HANEM EGY NAGY M A R H A !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Hiszen a csónakházból ki kell hajózni valahogyan...! :)
ómió
Efftársilag, bizony, már szabadstrand sincs, "egy darab se"!
Istenakinincsen
@Németh István: tegnap, 08:01 Bazdmeg Pista! Mekkora adomány a népnek hogy még tudnak fürdeni a balatonban!
Ez tényleg a kurmányunk érdeme, hogy még nincs az egész elkerítve!.Lőrinc még nem meri megvenni az egészet mert ha ez is kiszárad mint a fertő tó akkor nem nagyon éri meg. Nem azért nem megy a nép lubickolni mint régen mert kevés a víz benne te sült ökör!
Németh István
@Istenakinincsen: valóban a nép verje a seggét a földhöz, hogy a kommunista víz szennyezéseket eltüntette a kormány és most nyugodtan akár ihatóvá is vált a tó víze! A fürdés meg veszélyes dolog, mert a sok eszetlen bé megy vízbe a nélkül, hogy gondolkozna erre aztán ott van a vízi-mentő egység aminek a fenntartása sűrű forintba kerűl az ingyen strand ide szabad strand oda! Aztán gondolkozni nagyon nem tudtok balfaszkáim! Ma mit adnak ingyen!? Semmit, gondolod, hogy a vízi-mentők ingyen furikáznak, állnak készültségben! barom faszok!
Németh István
Különben !!! Jobb ha tudjátok az MNB munkatársai a Balaton vizében ücsörögve jobban tudnak koncentrálni arra, hogy hogyan értékeljék fel a forintot a tőzsdén! Mert most ez a téma!
Istenakinincsen
@Németh István: ma, 08:53 Miért beszélsz mellé? Hogy jönnek ide a vizimentők te szerencsétlen! Akkor javaslom neked te balfasz, hogy igyál bátran balatonvizet, de inkább a velencei tóból igyál sokat gárdonynál...az talán hatásosabb.
A forintot meg feldughatod a valagadba, mert wc papír helyett hamarosan azt érdemes használni mert annyit sem ér már.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.