A Magyar Nemzeti Bank cége a volt balatonakarattyai MÁV-üdülő területén lépte meg azt, amit még soha senki.

Bevezették a Balaton vizét az MNB épülő konferenciaközpontjához

A kép illusztráció. Fotó: MTI/Varga György

A 24.hu írt egy helyszíni riportot a volt balatonakarattyai MÁV-üdülő területén zajló építkezésről, ahova nemes (vagy inkább neres) egyszerűséggel bevezették a Balaton vizét. 

A cikkből kiderül, hogy 

- a terület egy részén korábban csónakkikötő működött, így egy szűkebb meder már volt itt, de az nem nyúlt be a partra ilyen mélységben, nem volt körbebetonozva és kiszélesítve.

- korábban már meghosszabbították a medret, de a Balatont még nem engedték bele. 

- aztán 2022 nyarán már feltöltötték a Balaton vizével a kivájt medret.

Mivel a módosításhoz a terület gazdájának engedélyt kellett kérnie, a 24.hu megkérdezte a Veszprém Megyei Kormányhivatalt, ahonnan azt a választ kapták, hogy az ügyben nincs hatáskörük.

Az biztos, hogy a képződmény emlékeztet egy medencére. A partján a padok mellett már a nyugágyak is ott sorakoznak.

A cikk felveti azt is, hogy elég érdekes lehet az is, hogy az MNB sikerén felbuzdulva a közeljövőben érkeznek-e majd vízjogi létesítési engedélyre irányuló kérelmek a hatóságokhoz más vízparti ingatlanok tulajdonosaitól, akik esetleg szintén a tó vizét vezetnék a telkükre a jólétük érdekében.

A 24.hu-nak névtelenül nyilatkozó szakértő szerint a változtatás veszélye lehet az is, hogy a Balaton „kilendülése” esetén a területet a csatornán át könnyen eláraszthatja a víz.

A beruházással kapcsolatban a lap megkereste Matolcsy Gyöngyit, Balatonakarattya Fidesz-KDNP-s polgármestert, de nem kaptak választ. 

Forrás: 24.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
@KisTehen: TE NNEM EGY K IS TEHÉN VAGY HANEM EGY NAGY M A R H A !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyar1
Hogy mernek ilyet megtenni? Nem sül le a képükről a bőr? Szarják a kínt a pénzünkből miközben szarul dolgoznak.
simmering73
@KisTehen: Te honnan tájékozódsz, tehén? Mert mindig olyan jól informált vagy.
dr. prédikátor
@KisTehen: TE NNEM EGY K IS TEHÉN VAGY HANEM EGY NAGY M A R H A !!!
kisfalud
Na, majd egy-két óra eltelik, aztán ez a húzás az aszály elleni intézkedéseik sarokköve lesz, hogy csodálja a nép a találékonyságukat.
Németh István
Azt meg nem is tudjátok, hogy a vizet korábban leapasztották a terület kialakítás miatt és most az eredeti állapotba hozzák vissza! De egy kibaszott rosszindulatú kretén barmok vagytok!
csak úgy....
@Németh István: pistim,fideszék téged is frankón leapasztottak...,kár,hogy te sosem kerülhetsz vissza az eredeti állapotodba! :)
yazo64
putyin vízesést lopott, ezek Balatont...
Nyírfa
A Balaton mellé helyes kis kúriák valóak, panziók, kávézók, éttermek, szabad- és fizetős strandok és fák, fák, fák, nádasokkal körülölelt kis öblök.
Ez a tájidegen épületegyüttes a betonba terelt tóvízzel egyszerűen riasztó. De zöldtetős a beruházás, már ha a háztetőkön kiégett fű annak nevezhető.

Mindent tönkre tesznek. Minden az övék, minden kényük-kedvük szerint történik. Szerintem, ami a magyar népben rossz, visszataszító, egyéni és nemzeti tragédiák melegágya, az most, az Orbán-érával kulminál.
balos
Hol vannak ezek a román házias pártól!Ja hogy már lekörözték őket?Kitartás még nem löttek embert a Dunába,csak megvédték a covidtól a védteleneket!47 ezerrel nőtt a bevételük
csak úgy....
illibsinek de jó lenni,nem köll mást csak hazudozni..
Clavigo
" csak a fitymasz ,,oszt jónapot."..12 éve nem voltam a balatonon..
kisfalud
A Molnár Pistuka szerint előbb leeresztették a Sió csatornán a Balaton vizét, most meg kinyitották újra a zsilipet és visszafolyt a felére apadt Dunából a Balatonba! Nagyon beégett neki Sztálin elvtárs, aki a folyók irányát is meg tudta változtatni!
Lepényleső
Kádár állítólag egykoron a 17 köbméteres medencéjét csak egyszer hagyta feltölteni vízzel,merthogy az
pazarlás egy emberre vetítve? Ezeknél nem merül fel ilyen erkölcsi dilemma,így megyünk előre?
Dr. Proktor
@Maccska: Épülnek, szépülnek stadionjaink, csak nincs pénz a fenntartásukra mert az már nem üzlet, csak kiadás...
Fűtött gyepszőnyeg? Eddig se kapcsolták be mert sokat fogyasztott, most pedig már végképp nem!
De a telepítése az üzlet volt...
Németh István
Úgy gondolom azért még tudtok fürdeni a Balatonban! Azt hiszem hagytak annyi vizet benne, hogyha belemész akkor bele is tudsz, hugyozni, van aki bele is szarik! Ha meg valami irigység szólal meg bennetek akkor ne essetek kétségbe nem fogok ott lubickolni!
Hülye, tehetetlen, szarrágó, balliberális, rohadt, kommunista, ivadékok értitek-e???
verőce21
Hiszen a csónakházból ki kell hajózni valahogyan...! :)
ómió
Efftársilag, bizony, már szabadstrand sincs, "egy darab se"!
Istenakinincsen
@Németh István: tegnap, 08:01 Bazdmeg Pista! Mekkora adomány a népnek hogy még tudnak fürdeni a balatonban!
Ez tényleg a kurmányunk érdeme, hogy még nincs az egész elkerítve!.Lőrinc még nem meri megvenni az egészet mert ha ez is kiszárad mint a fertő tó akkor nem nagyon éri meg. Nem azért nem megy a nép lubickolni mint régen mert kevés a víz benne te sült ökör!
Németh István
@Istenakinincsen: valóban a nép verje a seggét a földhöz, hogy a kommunista víz szennyezéseket eltüntette a kormány és most nyugodtan akár ihatóvá is vált a tó víze! A fürdés meg veszélyes dolog, mert a sok eszetlen bé megy vízbe a nélkül, hogy gondolkozna erre aztán ott van a vízi-mentő egység aminek a fenntartása sűrű forintba kerűl az ingyen strand ide szabad strand oda! Aztán gondolkozni nagyon nem tudtok balfaszkáim! Ma mit adnak ingyen!? Semmit, gondolod, hogy a vízi-mentők ingyen furikáznak, állnak készültségben! barom faszok!
Németh István
Különben !!! Jobb ha tudjátok az MNB munkatársai a Balaton vizében ücsörögve jobban tudnak koncentrálni arra, hogy hogyan értékeljék fel a forintot a tőzsdén! Mert most ez a téma!
Istenakinincsen
@Németh István: ma, 08:53 Miért beszélsz mellé? Hogy jönnek ide a vizimentők te szerencsétlen! Akkor javaslom neked te balfasz, hogy igyál bátran balatonvizet, de inkább a velencei tóból igyál sokat gárdonynál...az talán hatásosabb.
A forintot meg feldughatod a valagadba, mert wc papír helyett hamarosan azt érdemes használni mert annyit sem ér már.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.