Orbán előszeretettel próbál meg a határon túli magyarok védőszentjének képében, de az igazság az, hogy megszólalásaival többet árt, mint használ. 

Határolódjon el az RMDSZ Orbán Viktor beszédétől vagy lépjen ki a bukaresti kormányból

- követelik egyre többen Romániában. A román sajtó a bőkezű magyarországi támogatások kedvezményezettjeit kezdte firtatni.

Az erdélyi magyarok elveszíthetik képviseletüket a román parlamentben Orbán kevert fajokról való beszólása miatt

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök előadást tart a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 23-án.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A Népszava.hu cikke szerint lesz egy „tisztázó beszélgetés” a kormánykoalícióban Orbán Viktor tusnádfürdői kijelentéseiről. Ezt maga Nicolae Ciuca román miniszterelnök jelentette be egy sajtótájékoztatón kedd este, arra a kérdésre válaszolva, hogy mi a véleménye Kelemen Hunor RMDSZ-elnök, miniszterelnök-helyettes állásfoglalásairól ebben a kérdésben.

A magyar kormányfő tusnádfürdői beszéde elhangzása, július 23-a óta lázban tartja a román politikát és sajtót, uralja a hírtelevíziók vitaműsorait. Nem véletlenül. A magyar miniszterelnök a szomszédos ország területét használta döbbenetes, rasszista fajelméleti fejtegetéseihez, Európa és Nyugat ellenes, Putyin háborúját mosdató érveléséhez. Mindehhez asszisztált a román kormány egyik pártja, az RMDSZ több magasrangú tisztségviselője, köztük a miniszterelnök-helyettes és mindhárom rmdszes miniszter.

Bár a koalíciós pártelnökök és maga a kormányfő is külön-külön bírálták Orbán beszédét valamint Kelemen Hunor állásfoglalását, a tusványosi szabadegyetem óta még nem került sor koalíciós egyeztetésre. A koalíciós partnerek eddig nem kérték az RMDSZ kilépését a kormányból, Klaus Johannis államfő is, „csak” arra szólította fel a magyar érdekképviseletet, hogy tisztázza az álláspontját a magyar kormányfő szerinte fajelméletre épülő kijelentéseiről, de kisebb pártok és több román véleményvezér egyértelműen azt az álláspontot képviseli, hogy az RMDSZ-nek távoznia kell a kormányból, Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettesnek pedig becsületbeli kötelessége lenne a lemondás.

Az erdélyi helyzetről bővebben a Népszava.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: Népszava.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
helyes,fingassák meg a parazitákat,ahogy csau tette!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Baker
Ez mennyiben befolyásolja a honi kenyér árát? Mert kb annyira érdekel!
Gazella
@Maccska: röhögtem egyet rajtad fidesz csicska :D
Gazella
@Maccska: kettönk közül te hasonlitasz jobban fafejünek :D
balos
@szar-rocska: Amilyen az adjon isten olyan a fogadj isten!Ideje végre helyére tenni a belőlünk élő parazitákat!Neked nem kell félned,mert a helyedre van másik ilyen segg-lukasz!
Dr. Proktor
Úgy kell nekik!
Kellett erre a puhosra szavazniuk...
ómió
Pedig, ugye, a "határon túli magyarok kizárólagos védőszentje" az őket a 2004. dec. 5-i népszavazáson kitagadó (magyar?) efftársi alfaj!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.