Több áremelkedés következtében napokon belül 1000 forint fölé nőhet egy kiló kenyér ára – szemlézi a TV2 riportját az Index.hu.

Beindult a hiperinfláció: a napokban 20-30%-al, 1000 forint fölé drágulhat a kenyér

Fotó: 123RF.com

Az alapanyagárak és a költségek tovább nőttek az utóbbi hetekben, de a kenyér ára ezt még nem követte, így a közeljövőben újabb drágulásra lehet számítani. A Tényeknek Lakatos Zoltán, a Hajdú Gabona Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy többek között a liszt is nagyon sokat drágult az utóbbi hetekben.

215 és 225 forinti kilónkénti árra állt be a szakma

– mondta, utalva ezzel arra, hogy ennél drágább még sosem volt a liszt Magyarországon.

Egy karcagi pékségben szintén arról beszéltek, hogy alig tudják követni a gabonafélék árának emelkedését.

„Összességében januártól június 15-éig emelkedett 44 százalékkal”

– mondta Laczik Dénesné, a Kerekcipó Kft. ügyvezetője erről.

Hozzátette: az energiaárak is tovább nőttek az utóbbi hetekben, és ez a drágulás még nem épült be a kenyér árába.

EMIATT A SZAKÉRTŐK ÚGY KALKULÁLNAK, HOGY AKÁR 20-30 SZÁZALÉKKAL IS DRÁGULHAT A KENYÉR A KÖVETKEZŐ NAPOKBAN.

Ezzel pedig néhány pékségben már 1000 forintig is drágulhat egy kiló kenyér. 

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Örülök neki, ha a miniszterelnök nem izgatja fel magát ilyen csacsiságokkal, és vidáman osztja az észt az USA-ban a hasonszőrű cimboráinak. Elég is az ennek az országnak, ha a kormány megduplázza a hit- és erkölcstanoktatásra szánt keretet, mostmár 13 milliárdért tanulhatják a gyerekek, hogy ne lopj! Legalább a "lélek felmelegszik." Ha meg a nebulók keze közben elgémberedik, hát a szolgálati szabályzatban előírt módon, az alaki szabályoknak megfelelően, vezényszóra dörzsölgessék szaporán.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
drrotf
Ez a kormány új gazdaságpolitikája!Magasabb infláció sokkal drágább élet!
Macskaszem
@KisTehen: De csak nálunk? Más országokban érdekes módon nincs "háborús" infláció.
Nálunk meg már 10 éve az van, csak most begyorsult, mert megbukott a rezsicsöki, és az alacsonyan tartott fizetésekből megfizethetetlen lett a rezsi ára.
Más országok ilyenkor kezdik el támogatni a lakosságot, nálunk meg pont fordítva. Minél drágább a rezsi, annál kevesebb a támogatás.
Toller Béla
@KisTehen: Te még mindig nem érted ez az egészet, mi ? A kenyér nem a háború miatt ezer forint ! Sehol Európában nem ennyi, még a közelében sincs ! Az energia mindenütt olcsóbb lassan, mint nálunk, nem érted, mi ? A mezőgazdaság tán sehol sem ült le annyira, mint itt, ezt sem érted, ugye ? Megmondom én neked, oszt ámuldozz, nincs kormánya ennek a sajkának, NIncs felelős magyar kormány ! Az ország szemetje urqlkodik és semmi szakmaiság sem jöhet szöba, Kapkodás, rögtönzés, káosz ! És ne gyurcsányozz, az legalább szakemberekkel vette körül magát !
Eladott Ország
@Pálinkás Pál: ma, 06:50 ♦ Ilyen általánosból kibukott fidesz szavazó sajnos egyre több van az országban.
Jólvanezígy, a háromillió fideszes szavazók egyike... Ha nem lesz mit enni és fűteni, kaszát kapát ragadnak.
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fc.tenor.com%2Ftc1L3cdopa0AAAAC%2Fjolvanezigy-mit-kene.gif&key=C5FdWfJxBovMglLqW7B5cg&w=800&h=280
Kedves választók! A hús így néz ki. Holnap a kenyeret mutatom meg.
i.pinimg.com/originals/f3/6d/38/f36d383588d35db416fb1ee4bc7b6f3c.jpg
Orsós Viktórió: Engedjetek még 10 évig lopni...
i.pinimg.com/originals/4c/11/23/4c112396076dd99dfb70e538b292c5a8.jpg
Ez a rakètás fiú frizurája. Már ezt is másolja a csuti geci? Ha engem ennyien utàlnának mint ezt a füstöst még a föld szinéről is eltünnèk. Íme az észak- koreai diktátor másolata. Ez a magyar köcsög, vagy a Korea dilise?!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.18169-9/27336328_1912627525719589_9027374371700710543_n.png?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=Fz36DBRRB4MAX9tzUot&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9rYBYrArHTRNcVfgJQekWu65T-7RQ7ZFXp8Yr9T1CT8w&oe=6313F0FB
Stirlic aki beépült, Stiglinc aki leépült. EZEK A PÉNTEK REGGELI BESZÉDEI A KIRÁLY RÁDIÓBAN MERÉNYLET AZ ÉPESZŰEK AGYÁRA ! Ez már inflációval együtt a tavasz huszonhét pillanata
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.18169-9/26907425_1911617735820568_3739000086116873248_n.png?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=yvOOpbE2U3EAX8uz6fC&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT_82uAYl6Uxj4FBd4FBwMyBSHY0KXwSYBco1H_pFDMNwg&oe=63139F93
Macskaszem
@Toller Béla: Így van ez, amikor a kormány lopásra van belőve. A kormányzás meg csak egy kellemetlen hozadék, amit a lopás érdekében vinni kell valamilyen szinten, jelen esetben a béka segge alatt 6 méterrel. Sajnos lesz még lejjebb is.
Néro2
És és ? Ez volt az agykárosultak kívánsága. Meg tánc és zene. Lehet táncikálni. A jokrv anyját minden barom fityma savazónak.
balos
@Macskaszem: Az "idő-járás" előrejelzéseddel sajnos a 2/3 nem ért egyet!Ha csak ők lennének a kárvallotjai a tömeggyilkosoknak egy szóval sem védeném meg őket!Sajnos a barom még mindig azon lovagol,hogy Gyurcsács meg Soros!Hát most speciel fideSS!Szóval minél rosszabb nekünk annál jobb nekik!89 elhozta a sáskák járását "túlélőknek" egy vesztes horda újra a bográcsnál!
Jozefina
Orbánék szándékosan engedik az inflációt, hiszen így a magyar emberektől tetemes bevétele van az államnak!
Mindent a sokasággal fizettetnek meg.
telex.hu/gazdasag/2022/08/04/inflacio-afa-ado-bevetel-allam
ómió
Kulmináló "efftársi kenyéréhség"?
Eladott Ország
Örülök neki, ha a miniszterelnök nem izgatja fel magát ilyen csacsiságokkal, és vidáman osztja az észt az USA-ban a hasonszőrű cimboráinak. Elég is az ennek az országnak, ha a kormány megduplázza a hit- és erkölcstanoktatásra szánt keretet, mostmár 13 milliárdért tanulhatják a gyerekek, hogy ne lopj! Legalább a "lélek felmelegszik." Ha meg a nebulók keze közben elgémberedik, hát a szolgálati szabályzatban előírt módon, az alaki szabályoknak megfelelően, vezényszóra dörzsölgessék szaporán.
amortizáltok
1740-1780 aki érti együnk akkor kalácsot ?
Nessy
@Jozefina: Az állam az infláció miatti többlet adóból száz milliárdokat nyer! Sehol nincs 27%-s Áfa az unióban! Bolond lenne szavakon kívűl a gyakorlatban is harcolni az infláció ellen.
teuton
@amortizáltok: Egybites birkaktol ne varj el lehetetlent! Ök az 1000 ft-os kenyernek is örülnek, mert az Viktor ajandeka! Aztan ezzel a 2 szammal megijeszted öket, mert azt fogjak hinni, a kenyer ara forintban...
Egyebkent pedig teljesen felesleges arakrol beszelni berek nelkül! Azt kell nezni, mennyit kell dolgozni valamiert! Vagyis almat nem lehet körtevel összehasonlitani!
A konkret pelda: 1 orai MINIMALberböl egy nemet kerek 7 kilo kenyeret tud venni. Na akkor most ezt tessek a MO-ra vetiteni! Ja, ez a birkaknak mar magas... Szoval ne irogass nekik olyan szamokat, amik többjegyüek, ök csak 10ig tudnak elmenni...
percsi
@sgl: 3 hónapig is eláll! Ezt nem enni veszik, hanem a konyhapultra kell kirakni, amikor már nem tudjuk naponta megvenni, akkor csak ránézünk!
kormanyos63
Csak szólok, hogy már jelenleg is nagyon sok helyen bőven 1000-forint felett van a fehér kenyér kilónkénti ára, a rozsos, és egyéb speciális(például diabetikus) kenyér árát inkább meg sem említem, mert azok már szinte megfizethetetlenek, de már sokaknak a fehér kenyér ára is ebbe a kategóriába tartozik!
Ha >ilyen ütemben megy fel az ára, akkor nemsokára akár elérheti a kilónkénti 1500-forintot is, ami miatt rengeteg pékség fog bezárni(mert ki kell(ene) termelniük a brutálisan megemelkedő energiaárakat, és lapanyagárakat, +a bérköltségeket) de ezt az árat lakosság többsége nem bírja megfizetni, a kurva alacsony fizetésekből, és nyugdíjakból!
És it a kör be is zárult!
verőce21
Senkinek nem fog hiányozni, ha a pékségek, ill. a kenyérárudák száma a felére csökken az "energiaár" és kenyér árának emelkedése miatt. Semmi nem szaporodott annyira, mint a sütödék és kenyérboltok száma az utóbbi 30-32 évben ebben az országban...!
Pálinkás Pál
itt az ideje a kormány eltakarításának...
Pálinkás Pál
@KisTehen: te ostoba barom, még sehol nem volt háború, mikor a forint már lejtőn ,árak egekben...ja jut eszembe, az ársapka is háború előttről van, akkor még nem is voltak szankciók, hazug korcs!
verőce21
16:43) Azért drágul annyira a kenyér, mert rengeteget sütnek belőle, sok a visszáru, annak az árát is kifizetjük...!
Eladott Ország
A román cigány megigérte, hogyha mégegyszer hatolomra kerül, tönkre teszi az országot. Nos rohadjon meg élete végéig, a börtönben. Maholnap az utcán fogjuk seperni a forintot mint a szemetet! A qrva anyjába szakadt volna bele, rohadt tróger geci!
Clavigo
@Eladott Ország: Ezt az ígéretét betartotta a csutkai Falhuggyozó Senki ..
Sámannus
@verőce21: Honnan szíttad ki ezt a sok észt jóember? Hát nem a mkaerővel van a baj agyatlanka. A sztyeppén valóban sok, de ahol sűrűbben lekik a nép ott kell. Van fingod arról mi az a sütöde? Hol élszte agyatlanka? A termelés az egy dolog a pénz meg egy másik. Az ország kirablásához bezárják a postát a te eszeddel má sütni sem kel.
Eszem faxom megál az ilyen okosoktól.
verőce21
@Sámannus: Hogy nézne már ki, ha valamelyik kenyérboltban elfogyna a kenyér?
Egy idő után még zavargások törnének ki, hogy még kenyeret sem lehet kapni...! Inkább jóval többet sütnek, több a visszáru, de annak az árát is fizeted, tökfilkó!
simmering73
A hiperinfláció már rég beindult. Az ehető kenyér ára pedig már rég nyár óta 1000-1500 ft.
Sámannus
@verőce21: Nálunk estére mindig kevés kenyér marad a pultokon olyankor ha elfogy következik a drágább fajta, vagy kifli zsemle. Nem is boltos aki erre nem figyel. Jobb helyeken el is teszik hogy este meg kaphasd. Ez orbanisztánban már nem illeszkedik a baromarcú vadállatok észjárásába. Tökfilkó aki ilyen hülyéket fosik az agyából, aki csak a zsiványok eszével képes gondolkodni. Látszik hogy orosz agyad van, mert úgy gondolkodsz mint egy rosz besúgó. Nekem te nem tudsz újat mondani, mert az élet iskoláját elvégeztem.
Jozefina
Köszönjük neked Nagy O.V.!!!?? Reméljük a 18 %-os ÁFÁ-ból jut a kis családnak is a betevőre!!?? Fidesz-kdnp-re szavazók meg gondoljatok arra, hogy a 3,60-as kenyeret eszitek!!?? Kásler majd imátkozik értetek!!??
verőce21
@Sámannus: ha te a "kenyériparban" dolgozol, akkor főleg tudnod kell, hogy soha nem kellett ahhoz energiaáramalkedés, vagy háború, stb. hogy a kenyér ára az egekbe szökjön. Megbukhatatlan vállalkozás...!
Kicsit változtattak a recepten, új összetevővel édesítették tovább, stb. és új fantázianévvel már lehetett is árusítani...

Ez a cikk is még a nagyobb áremelések előtt született, azóta még tovább emelkedtek az árak, de én már két évvel ezelőtt is 1200 ft-os kenyeret vettem, mert azt vettük.

Mondjál egyetlen más terméket az országban, aminek a Kádár-rendszer óta 300-400- szorosára ment fel az ára! De ha így is megveszik, miért ne...?
verőce21
18:36) és hozzáteszem még, nehogy lemaradjon..., azért drága a kenyér, mert sokat és sokfajtát sütnek belőle, nehogy hiány legyen!

Az energia áremelkedésnek kevesebb köze van hozzá! De jó indok..., ami kapóra jött a pékeknek...!
Sámannus
@verőce21: Tudod a semmittevés első jele az volt amikor az árakat korlátozta a kormány. Ideig óráig kiszámíthatóan történnek a dolgok, de ha megszokjuk, hogy ingyen ebédet osztanak elfelejtünk főzni. Látható volt, hogy orbán a túléléséért kapcsolt költekező üzemmódba. Hiába játszod az eszedet a baj nem a pékeknél vagy a kutaknál van, hanem a nertársak fejében. Olyan lépéasekre vam szükség, ami a bukásukat jelenti, ezért inkább az országot is magukkal akarják rántani. Addig is jól kilopják magukat. Ezt csinyátátok már egyszer a bokros csomag előtt, és csak addig vártatok amíg rendbe jönnek a dolgok, majd kezdődött minden hazudozás előlről.
F_Viktor
@drrotf: Írod:
"Ez a kormány új gazdaságpolitikája!Magasabb infláció sokkal drágább élet! "

Amiből nekik több az ÁFA bevétel
Nessy
@verőce21: Bármilyen hihetetlen némelyek számára, de élnek sokan e kis hazában, akik nem azt vesznek, és nem annyit, amit/és amennyit szeretnének, mert lassan a legolcsóbb élelmiszerek is megfizethetetlenek számukra!
F_Viktor
@verőce21: Írod:
"Azért drágul annyira a kenyér, mert rengeteget sütnek belőle..."

A közgazdaságtan alappillére a kereslet/kínálat összefüggése (lásd pl. a gáz spot tőzsdeit árát, miközben Európában (is) beindult a spórólás, gáztározók fullig feltöltve (kisebb kereslet!), érkezik a gáz az új beszállítókon keresztül északról, nyugatról, délről, keletről (nagyobb kínálat!), azonnal 40 százalékára esett a gáz spot ára, mint augusztus végén volt!)!

Írod:
"...sok a visszáru, annak az árát is kifizetjük...! "

Hülyeséget beszélsz, a kereskedők napi bontásba előre leadják a rendelésüket a pékségek felé, s ez alapján sütik meg a pékárukat! Nincs túltermelés, nincs visszáru!
F_Viktor
Emlékszem, mikor 2009-ben az ellenzékben levő fityeszes sz@rh@ziak 250 forintos kenyérrel riogatták a népet!
+ 300 forintos euróval :-))))))
verőce21
@Nessy: Nem hihetetlen ez számomra amit írsz, de jelenleg nem ezt tapasztalom! Még a legeldugottabb kis falvakban sem, ahol a lakosság 80%-a segélyes, vagy (rokkant)nyugdíjas...

Öt-hat évvel ezelőtt, sokkal jobban lehetett érezni a szegénységet az országban, szinte kézzelfogható volt. Ma sokkal jobban élnek az emberek, mint hat éve...!
verőce21
@F_Viktor: Igen, a kenyér ára megcáfolja a közgazdaságtan alaptételeit...! :)
namihami
Emlékezzetek:. ""M.o. jobban teljesít!"". És M.o. előre megy!""
Na, a kenyér ára is arra van. És ha előre megyünk, akkor utol is érjük az árakat.
(valamikor, reméljük--akkor talán már nem drágulna tovább)
Sámannus
@verőce21: Jó van kisfiam leülhetsz. Ne erőlködjél. Az euró a kétszeresére drágul, és az infláció megugrott 20% -ra, a betéti kamatok negatívak folyamatosan. te miről hadoválsz? Ellopták a nép befektetéseit kifosztották a családi kasszákat.
Azt akarod mondani hogy az a pénz ami a felét éri, abból jobban lehet élni.
Olyan ez mint a tizenharmadik havi nyugdíj aminek az értéke az éves nyugdíjjal is kevesebbet ér mint 2010-ben a nyolchavi. Olyan ez, hogy augusztusban haza jössz a nyaralásból és január elsejéig a holdat ugatud a kutyákkal.
Eladott Ország
@verőce21: Nyugodjon meg mindenki! Az euró 480 forintnál hatósági áras lesz! Igen, ez így vicces , groteszk, de valahol borzasztó , hogy itt tartunk , de eszembe jutott ma , ez látszik -e a holdról vajon? Ezt üzenjük Brüsszelnek?!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/292595944_3130723027241280_1071084159628396186_n.jpg?stp=cp6_dst-jpg&_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=MIo3esjVrOUAX-YXabW&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfBvyd6Yc-lzA2bTa9mBqM5_yRcEQX20iN0UoZIvxAZQuA&oe=63660DC3
nejlontacskó
@KisTehen: a szankciók még, életbe sem léptek, te értelmifogyatékos ökör...
nejlontacskó
@teuton: "Szoval ne irogass nekik olyan szamokat, amik többjegyüek, ök csak 10ig tudnak elmenni..."
A műveltebb réteg esetleg, de azok közül is, csak páran, és ez a plafon...
JAJMÁR
Mi az : öl, butít és nyomorba dönt ... És nem a háború?
verőce21
@Sámannus: Amiket írsz, az csak a gazdagabb réteget érinti:

"az euró a kétszeresére drágul..., a betéti kamatok negatívak folyamatosan... Ellopták a nép befektetéseit, kifosztották a családi kasszákat."

Az átlagos kisember, és a szegények - akikről én írtam -, a máról-holnapra élők, jobban élnek, mint 6 évvel ezelőtt. Az átlagemberek még hónap 26-án is bőven tudnak vásárolni, szemben a hat évvel ezelőtti hónap 18-án megtorpanó kereslettel...!
A szavaidból, akárcsak a sarki hentest - aki kőgazdag -, hallanám panaszkodni...! :)
csak úgy....
@JAJMÁR: az csak is a fidesz lehet és az itteni "szakemberei" !
Sámannus
Nézzük az értékállóságot a te szemeddel. A szegény mire költ? Kaja, energia gyógyszer élvezeticikkek pija.luxus. Mit von meg magától a hússzázalékos infláció mellett. Szerinted miről mondanak le a leghamarabb a magyarok? Ha már úgy gondolod, hogy én gazdagabb vagyok azt miből gondolod, és mit jelent ma a gazdagabb réteghez tartozónak lenni. Vessük össze Ausztriával, én minek számítok Ausztríában? Hány számjegyű a nyugdíjjam? Ha én gazdag lennék akkor kéne csak olyasmivel foglalkozni ami a forinttal történik? A kenyér árát az nem érinti? De érinti! Most az élelmiszerek is az energiaárak hálójában van, ráadásul a gyenge termés miatt az is importra szorul, ami miatt az euró árfolyama lényeges.
Most nézzük a másik szempontot, hogyan fékezhető meg az infláció? A gazdaság stabilitásával nagyokos. A sapkát a farkára rakja orbán ne az árakra. A gazdaságot hagyja békiben, mert hülye hozzá. Ha a tanácsadói balfaszok húzzon el a faszba, velük együtt.
verőce21
@Eladott Ország: (20:14) Az átlagmagyart nem érdekli az egyáltalán, hogy 300, vagy 480 Ft az euró! Nem foglalkozik vele!
Ezzel nem is lehet hergelni...! Tudomást sem vesz róla! Ez a lakosság cca. a fele. És hatalmat csak ezekre lehet alapozni...! A többi, és az elégedetlenkedők nem számítanak sehol...!
Nessy
@verőce21: Igaza van. Miután sok mindenben szorulunk importra, tényleg mindegy az euró árfolyam! Biztos olcsóbban fognak egy import alkatrész igényes javítást elvégezni, mint hat éve. Hiszen minden szolgáltatás egyre olcsóbb. Permetezni, műtrágyázni akar? Az is olcsóbb. Valamit meg kell javítani, már másnap ott egy olcsó, megbízható szakember! Erre gondolt?
csak úgy....
@verőce21: te is csak egy fontoskodó,okoskodó, shikari típusú fidesz elmebeteg!
verőce21
@Sámannus: (21:55) Tévedtek, ha azt hiszitek megsültem, és lehet megfordítani...! :)

Akikhez az euro árfolyamával érvelsz és értik is miről beszélsz, az egy szűk réteg...! akik utaznak, megtakarításaik vannak, kereskednek valamilyen formában, stb.

De hallottál pl. a tanártüntetéseken erről akár egyetlen szót is...? A tehetősebbeket érinti, vagy a 100+ milliósoktól fölfelé egy réteget... nem lakossági tétel...!

A milliárdosokat pedig azért nem érinti már újra, mert azoknak már pénzügyi intelligenciájuk is van hozzá és 3 évente meg tudják duplázni a tőkéjüket, direkt jól jönnek az ilyen gazdasági ingadozások...

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy igen kevés embert érint az euro "érvelésed"...!
verőce21
@Nessy: Majd jövő év tavaszától nézd meg az "olcsóbb szakembereket"!
Mivel megtorpannak a beruházások, fogsz találni olcsó, jó szakembereket...! - már, ha szükséged lesz rá...
Nessy
@verőce21: Aki még egyáltalán kisebb javítást elvállal! Ők vannak kevesebben!
Sámannus
@verőce21: Buta vagy a szegényembereknek szoktam mondani én is, hogy az ifláció és a forintgyengülést mi csak elszenvedjük. Jómagam mégis megvédem magam, ahol tudom, és a körülmények megengedik. Azért mert te nem ismered a gyakorlati dolgokat ilyen esetekben, még van rá mód és lehetőség is., csak a süket dumáknak nem szabad felülni. Az egyszerű emberek még így is kitudják védeni az inflációs hatásokat. Magam is gyakran fogalmazok ilyesmit Nulla százalék infláció és adó . Azt hiszem ennek a részleteit most nem fejtem ki, de az a lényege, hogy évekkel előbb gondolkodtam, és mára addig jutottam, hogy kiröhögöm a nertársakat, és a dumájukat. Csak mindig az ellenkezőjére kell készülni amit ezek a hazaárulók hablatyolnak. Nem szégyen nekem a munka akár fizikai akár szellemi. Amikor az állam tízszeres bőrt akar lehúzni rólad azt tízszeres ésszel kell elhárítani. egyetlen titka van, szembe kell menni amit népbutításnak neveznek. Ha hiszed ha nem léteznek olyan lehetőségek amik százszorosan is megtérülnek, vagy csak tízszeresen sem baj. Az csak a szerénységen múlik, hogy mit érjek el. A lényeg mégis az, hogy nem vagyok gazdag, és nem is akarok az lenni Amiben tudok segítem a környezetemben élőket, és ez a legkifizetődőbb számomra, ha akik velem együtt élnek elégedettek velem. Ha az embertársaim gondolkodását megtudom változtatni jóirányba az nekik és nekem is sokszorosan megtérül
Pálinkás Pál
@KisTehen: " a covid utáni élénkülés hajtotta az árakat "...ezen sokat törted a fejed,vagy súgtak , nyomorult?!
csak úgy....
@verőce21: a te jóslataid, "Majd jövő év tavaszától nézd meg.." nem veszed észre,hogy nem jönnek be?- te mindíg ennyire görcsösen ragaszkodsz a butaságaidhoz ? emlékszel, ukrajnának 2 hetet adtál..., te elmebeteg ?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.