A Magyar Szakszervezeti Szövetség szerint a kormánynak a jelenleginél több szabadnapot kellene biztosítania az édesapáknak, miután gyermekük születik – írja az Index.hu.

A MASZSZ úgy látja, a magyar állam nem követi az Európai Unió irányelvét, ezért a Munka törvénykönyve mielőbbi módosítását követeli.

Magyarország nem adja meg az apáknak kötelezően előírt szabadságot, miután gyermekük születik

Fotó: 123RF.com

Egy 2019-ben elfogadott EU-s irányelv szerint a jelenleginél több fizetett szabadnap járna a magyar apáknak gyermekük születése után. A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) azt kérte a kormánytól, hogy a Munka törvénykönyve megfelelő módosításával garantáljon legalább tíz fizetett szabadnapot az édesapáknak a jelenlegi öt helyett.

A szakszervezet szerint a kormány annak ellenére nem tett lépéseket az ügyben, hogy a három évvel ezelőtt született irányelv kidolgozásában magyar szakértők is részt vettek, valamint

A BEVEZETÉSRE KITŰZÖTT HATÁRIDŐ 2022. AUGUSZTUS 2-A VOLT.

Forrás: Index.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Családbarát kúrmány.
Ne akarjon már egy apa babázni, az nem férfias, az az asszony dolga. És lehetőleg szülje tele a Kárpát-medencét, csak a férjét hagyja ki az ilyen női dolgokból.
Macskaszem
Családbarát kúrmány.
Ne akarjon már egy apa babázni, az nem férfias, az az asszony dolga. És lehetőleg szülje tele a Kárpát-medencét, csak a férjét hagyja ki az ilyen női dolgokból.
Nyírfa
Már bocsánat, de az Orbán-kormány beszántotta a Munka Törvénykönyvét.
Különben is, az apa mint családfenntartó dolgozzon, hogy az anya otthon tudjon örömködni a gyermekekkel, és frissen ondolált hajjal, gőzölgő húslevessel, pörkölttel és jégbe hűtött sörrel várja haza az ő urát. Ez az élet rendje a magyar nemzeti, keresztény hitvallás szerint, amiből csak a keresztény hiányzik, a többi stimmel.
Málna
Ellenben annyi fizetett szabadságot adnak az anyának, mint talán sehol máshol.
Nyírfa
@Horizont: Az édesapa jelenlétét a családi életben olyan fontosnak tartottuk, hogy saját használatra kijelöltünk egy apanapot is, amikor őt ünnepeljük. Persze, ez csak egy gesztus volt annak elismeréséül, hogy milyen nagyszerű édesapjuk van a fiúknak.
Én ugyan még nem vagyok nagymama, de azt tudom, hogy a fiúk már családot alapított barátai helyre kispapák. :)
balos
A nemzethy hozzászólóknak kellemes feltöltődést kívánok a stadionok pultjánál!
ómió
Az Európai Unió, viszont, az esztelen "liberalizmusában" maga nem követi a demográfiai önfenntartás ősi "irányelvét"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.