Komáromban elindult az étolaj-biznisz – derül ki az RTL.hu riportjából. Míg Szlovákiában egy liter étolaj 2 euró 80 cent, vagyis körülbelül 1100 forint, addig Magyarországon ugyanaz a kiszerelés mindössze fele annyiba kerül.

A helyiek szerint ez az oka annak, hogy naponta több szlovák rendszámú utánfutó és kisteherautó is megfordul a boltok parkolójában, és bár a kormányrendelet alapján egy személy egy literből három flakont, az ötliteresből pedig csak egyet vásárolhat, sokan kijátsszák a rendszert, és kartonszámra viszik az olajat.

A Fókuszt informáló helyi lakosok szerint sokan egy teljes bevásárlókocsit megpakolnak étolajjal, hogy aztán a határ túloldalán eladják. A közösségi oldalon több erre utaló posztot is találtak: egy palack étolajat 2 euróért árulnak, így az eladó nagyjából 240 forintot nyer az üzleten.

Arról, hogy miképp trükköznek az étolajjal a határmenti településen, a Fókusz riportjából tudhatnak meg többet. 

Komáromnál beindult az étolaj-biznisz: kartonszámra hordják ki az olajat az országból

Fotó: 123RF.com

Forrás: RTL.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyar1
Na ugyan hogyan trükköznek? A boltosok összejátszanak velük, sehogy másként nem tudnak mert vevőként biztos nem áll sorba 1000x.
ómió
Kérjenek ezektől is "magyar forgalmit"!
magyar1
@ómió: Soknak lehet magyar szigazolványa, felvették a magyar állampolgárságot - mert lehet.
magyar1
@ómió: Még a lakcímkártya sem lehet megoldás, azt is simán tudnak szerezni. De ha a boltosokat lecsuknák ezért az már mindjárt más lenne, mármint az üzletvezetők lehetnek benne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.