Többször kérdeztem már ezen a felületen, hogy “hol élünk”, de most, a legújabb fafűtés-korszak hajnalán, amikor a klímakatasztrófa közben a talán soha nem volt kánikulában a kormány úgy dönt, hogy hajrá (!), ki lehet vágni -gáz pótlás címén- az erdőket, tényleg csak bámulni és dühöngeni tudok.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Nem meglepő, mert ez a dilettáns idiotak gyulekezete, akik magukat fideSS kormánynak nevezik, eddig csak hibát hibára halmoztak. Miért lenne most másképp?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Yoda69: Ez már nem hiba. Ez bűn, amit ellenünk és főleg a jövő nemzedéke ellen készülnek elkövetni. A Földet kölcsönbe kaptuk az unokáinktól- úgy is kéne bánni vele. És ha hozzávesszük, hogy a természetvédelmi területek fáit akarják kivágni, hanem ezeket a földterületeket a kormány el kivánja adni. Ökológiai katasztrófát hoz a kormány /orbán rendelete. Most kellene Sólyom Lászlónak odakötözni magát a fákhoz- mint tette annak idején a bánáti bazsarózsa érdekében. Most nem csak az lesz veszélyben- hanem ezen területek állatvilága is- a teljes biodiverzitás!!!
Yoda69
@kereső: Ha ezt komolyan meglepik, akkor Magyarország halálos ítéletet írják alá a fideSS gorenyek.
kereső
@Yoda69: Magyarország Kormányának legújabb rendelkezése:
Védett erdőterület ——> Nem számít, vágjátok
Költenek a madarak ——-> Nem számít, vágjátok
“A veszélyhelyzet ideje alatt a tűzifaigények biztosításához szükséges eltérő szabályok alkalmazásáról szóló 287/2022. (VIII. 4.) Korm. rendelet felfüggeszti többek között a tarvágás tilalmát magas természetességű állami erdőkben is. Az akácosok mintájára eltörli a tölgy- és bükkerdők kötelezően alkalmazandó vágáskorát. A tölgyeseket a kitermelés után mától elég sarjaztatással felújítani. A kivágott akácosok és más idegenhonos fafajú erdők helyén nem kell a természetes erdőtakarót helyreállítani, védett területen sem. A fakitermelés során nem szükséges a vegetációs időre tekintettel lenni, vagyis az erdő lombos állapotban, és jövő tavasszal akár a madárvilág költési idejében is vágható.”
CsipkeRózsa
Valamelyik vezető politikusnak nagy erdeje van, pénzt akar csinálni magának, vagy védett földterületre vágyik.
GeoCravker
endresy.blogspot.com/2022/08/amikor-majd-megvedik-az-erdok-helyet.html
"Ezek után, különösen a déli országok hajóépítéstől kopár hegyoldalait nézve nyilvánvalóan felmerülhet a kérdés, hogy akkor a mi a jó édes kurva anyjukért akarnak fát vágatni kormányzatilag tüzelőnek. Holott a válasz baromi egyszerű is lehet. Pénzért. No nem a tűzifa áráért, bár nyilván van olyan közszereplőt ismerő üzleti szereplő, aki azért is lehajol. Azonban világos, hogy az erdőmentesített területeken baromi egyszerű megvédeni azt, ami nincs. Viszont baromi nehéz megvédeni azt, ami marad. Az erdő után ugyanis ott marad a kopasz terület. Amit süt a nap, fúj a szél, és mos az eső, ha van. Elvégre azok a bizonyos déli sziklák is kopaszak valamiért. Na pont azért, amit úgy hívnak, hogy erózió.

Amikor ez a folyamat elindul, szinte kínálni fogja magát az alkalom, hogy Orbán Viktor elkezdje megvédeni azt, amit nélküle nem kellene. Miután most szociálisan könnyekig meghatva önmagától megsegíti a szegényeket, az iskolákat, meg akárkiket a tűzifával, nekiállhat megmagyarázni, hogy csak azért kell kiparcellázni, az akkor már csak egykori, erdők helyét, hogy a vityilló-építésekkel, és a hozzájuk tatozó medencés, nyugágyas izékkel megvédjék a területet az eróziótól. Ami ugyebár be se következne, ha marad az erdő. Márpedig ebben pénz van, és nem kevés. Ráadásul azt követően, hogy az erdő már nincs ott, a környezetvédőknek is megüzenheti, hogy hova ugráljanak a lóalkatrésszel a hátsójukban. Úgyhogy Orbán, és a megtakarításait birtoklók ezt a problémát is megoldják. Miközben ki lehet osztani területeket a leghűségesebb seggnyalóknak, a legjobban lefizetendő pártoló tagoknak, és persze a legjobban fizető senkiknek. Mert az, aki ilyen áron, ilyen területeken nyerészkedik, birtokot vásárol, illetve elfogad az egy senki. Akárhány milliárdja, létrája, puskája, és bértrógere van. Ha nagyon vágyik tiszteletre, akkor Dr. Senki, a hányinger nagydoktora."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.